Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani, cât să facă Internele și ANAF o bază de date comună cu amenzi

Redactor:
Ovidiu Bărbulescu
Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani, cât să facă Internele și ANAF o bază de date comună cu amenzi
Premierul Victor Ponta a afirmat că s-a hotărât să mai stea "încă 10-15 ani" la guvernare, deoarece atât le va lua Ministerului de Interne și Agenției Naționale de Administrare Fiscală să realizeze o bază de date comună cu amenzile rutiere, pentru a putea fi verificată plata acestora.

Premierul a făcut aceste remarci, miercuri, înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică, eveniment la care accesul presei nu a fost permis. Discuția a fost însă suprinsă și transmisă în direct pe canalul de Youtube al Guvernului.

În acest cadru, Ponta și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că nu există o bază comună a Poliției și ANAF privind amenzile rutiere.

„M-am hotărât să mai stau încă 10-15 ani la guvernare. Cam în atâta timp le va ajunge celor de la Interne cu cei de la ANAF să facă o bază comună cu amenzile de circulație. Domnule, cum, e posibil în secolul XXI să nu poți să intru într-o bază de date, să-mi spună cine a luat amendă ? Bănuiam că nu e ceva atât de complicat tehnologic încât să ai o singură bază de date între Poliție și… Domnule, spune-mi și mie cine a luat amendă, de radar, de ce-o fi, de parcare… Nu se poate, dom”le!”, le-a spus premierul participanților la eveniment, organizat și cu participarea experților americani.

El a apreciat totuși că, dacă i-ar cere vicepriministrului gabriel Oprea să le introducă pe agenda ședinței de guvern, în șapte zile ar putea exista actele normative pentru o astfel de bază de date.

„Nu suntem o țară așa mică, cum e America, suntem mai mare, e mai complicat”, a glumit premierul.

Inchide