Ponta: Să fim mai puțin ipocriți, Iohannis a fost ales președinte trimis în judecată la Înalta Curte

Ponta: Să fim mai puțin ipocriți, Iohannis a fost ales președinte trimis în judecată la Înalta Curte
Publicat: 07/06/2015, 11:58

„Haideți să fim mai puțin ipocriți: Iohannis a candidat și a fost ales președinte fiind trimis în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mai ridicol și mai ticălos decât apelul făcut de Băsescu la demisia mea, un președinte care 10 ani s-a ascuns de dosare penale în spatele funcției de președinte, un fost președinte care, când e anchetată Elena Udrea, constată ce abuzuri comit procurorii și SRI-ul, dar dacă sunt ancheetat eu sau Udrea este acasă, îi iubește din nou pe procurori sau pe cei de la SRI sau își trimite oamenii în stradă”, a spus Ponta.

El a arătat că l-a informat pe Iohannis despre ce „sistem a moștenit de la Băsescu” și ce trebuie să facă în calitatea de președinte ca acest sistem să funcționeze mai bine, fără a mai comite abuzuri.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anunțat că nu demisionează și că nu intenționează să se lupte cu justiția, dar că va contesta ordonanța procurorului și își va pleda nevinovăția, apreciind și că procurorii au reacționat la evenimente politice, ordonanța emisă împotriva sa având legătură directă cu emoția publică din cauza Rarinca, cu propunerile de modificare a Codului Penal din Parlament și cu respingerea de către Senat a arestării preventive a lui Dan Șova.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat. De asemenea, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut Camerei Deputaților avizarea urmăririi penale pe numele premierului și pentru conflict de interese.

Într-o declarație de presă susținută duminică, după edința liderilor coaliției, premierul Ponta a afirmat că Guvernul poate fi schimbat doar de către Parlament, eventual la dezbaterea, săptămâna viitoare, a moțiunii de cenzură depusă vineri de PNL, sau prin alegeri, dar nu și la solicitarea unui procuror al DNA, deoarece altfel se poate vorbi de o „lovitură de stat”, și a apreciat că nu există la acest moment o criză politică.

El a precizat că, marți sau miercuri, se va prezenta în fața procurorului pentru a-și susine cu date nevinovăția.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că, în condițiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o „situație imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunțat că respectă poziția publică a președintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament și numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcția de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moțiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.

Premierul Victor Ponta afirma, la începutul anului trecut, că nu s-ar mira dacă DNA i-ar deschide un dosar pentru nereguli legate de CE Rovinari și Turceni, spunând, ironic, că nu există vreun om care să nu fie cercetat, iar în primăvara acestui an asgura că va demisiona dacă va fi urmărit penal.

În ianuarie anul trecut, în contextul informațiilor apărute cum că în raportul trimis de Inspecția Judiciară către Consiliul Superior al Magistraturii se arată că este cercetat de DNA pentru afacerile de la CE Rovinari și Turceni în care este verificat și Șova, Ponta spunea presei: „E normal. Ce om nu e cercetat? Dar eu mă duc mâine, dacă mă cheamă, mă duc. Dar știți de un asemenea dosar? Eu nu am fost informat, aflu de la dumneavoastră, dar nu m-ar mira. Dar cum aș putea să nu am și eu dosar la DNA? Până la urmă, ar fi anormal. Pentru niște contracte semnate de firma dumneavostră de avocatură complexului energetic Turceni… Asta e o tâmpenie”.

De asemenea, în luna martie a acestui an, în contextul anchetării cumnatului său, Ponta afirma, într-o emisiune televizată, că va demisiona din postul de prim-ministru dacă în cazul lui va fi începută în vreun dosar urmărirea penală, precizând însă că speră că, în 2015, guvernele nu sunt schimbate cu mijloace judiciare.

„Daca se face un dosar în care față de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcția de prim-ministru, să stau în fiecare dimineață să dau explicații cum e cu dosarul. Dar eu sper că, în 2015, nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întâmpla”, spunea Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Bărbații cu nivel scăzut de testosteron, mai predispuși la moarte prematură
×