Posibil tratament anticoronavirus, inventat de o fată de 14 ani! Câți bani a primit pentru descoperirea sa (VIDEO)

Posibil tratament anticoronavirus, inventat de o fată de 14 ani! Câți bani a primit pentru descoperirea sa (VIDEO)
Posibil tratament anticoronavirus, inventat de o fată de 14 ani! Câți bani a primit pentru descoperirea sa (VIDEO)
Publicat: 19/10/2020, 09:02

O tânără în vârstă de 14 ani din SUA a primit un premiu de 25.000 de dolari pentru dezvoltarea unui posibil tratament anti-COVID-19.

Anika Chebrolu, din Frisco, Texas, a primit deja titlul de cel mai tânăr om de știință de top din America, scrie abc30.com.

„Este minunat. Încă încerc să conștientizez tot ce mi se întâmplă”, a spus tânăra la un post local de televiziune, KTVT.

Chebrolu este în clasa a 8-a și a câștigat concursul 3M Young Scientist, pentru contribuția sa în dezvoltarea unui potențial tratament pentru coronavirus.

Cum ar funcționa tratamentul

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului Sars-Cov-2 și îi blochează funcționarea”, a explicat adolescenta.

Chebrolu a început prin a dezvolta un tratament pentru gripa sezonieră, dar, ca și alți oameni de știință, și-a schimba planurile după pandemia de coronavirus.

Pentru a găsi un medicament, tânăra folosește mai multe software-uri pentru a identifica cum și unde se va atașa molecula de virusul Sars-Cov-2. Nu se precizează dacă cercetarea sa a fost aplicată pe celule sau un model viu.

Fata de 14 a fost inspirată în munca sa de suferința celor care au avut coronavirus, dar și de bunicul ei, care a încurajat-o să exceleze în lumea științei.

„Bunicul meu, pe când eram mai mică, m-a împins mereu spre știință. Era profesor de chimie și îmi spunea mereu să învăț tabelul periodic al elementelor și alte lucruri despre știință și cu timpul m-am îndrăgostit de disciplină”, a povestit adolescenta din SUA.

Teste diagnostic și anticorpi COVID-19. Cum afli dacă ești infectat sau dacă ai avut infecția în trecut

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor din România, orice persoană este considerată suspectă de COVID-19 dacă prezintă unul sau mai multe dintre următoarele simptome: febră, tuse, astenie, cefalee, mialgii, dureri în gât, coriză (inflamația mucoasei nazale), dispnee (respirație îngreunată), anorexie, grețuri, vărsături, diaree, status mintal alterat, debut recent de anosmie (pierderea mirosului) sau ageuzie (pierderea gustului).

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase