POVESTEA celor 12 cetățeni israelieni și americani, blocați peste 15 ore pe Aeroportul Otopeni. De ce nu au fost lăsați să intre în România

Redactor:
Gândul
POVESTEA celor 12 cetățeni israelieni și americani, blocați peste 15 ore pe Aeroportul Otopeni. De ce nu au fost lăsați să intre în România
12 cetățeni israelieni și americani au stat blocați peste 15 ore pe Aeroportul Otopeni

Opt cetățeni israelieni și patru americani au stat blocați peste 15 ore, vineri, în Aeroportul Henri Coandă-Otopeni, după ce veniseră de la Tel Aviv. Aceștia au plecat, sâmbătă dimineață, înapoi spre Israel, deoarece nu aveau voie să intre în România, din cauza interdicțiilor impuse de starea de alertă.

Ei s-au plâns că nu sunt lăsați să intre în România, deși au proprietăți în țara noastră și că astfel s-ar încadra în excepțiile de la interdicțiile de intrare în România prevăzute de Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, relatează Digi 24.

Una dintre persoanele blocate pe aeroport, vorbitoare de limba română, a realizat o înregistrare video prin care a explicat situația:

Cele 12 persoane au ajuns de la Tel Aviv la București cu un avion al companiei Wizz Air, vineri, în jurul orei 16:00.

Aceștia au fost trimiși înapoi la Tel Aviv, sâmbătă, tot cu un zbor al Wizz Air, care a decolat în jurul orei 07:50.

Polițiștii de frontieră spun că de vină pentru această situație ar fi chiar compania aeriană, care le-a vândut biletele fără a lua în calcul că oamenii nu vor putea intra în România.

”În data de 05.06.2020, ora 15:52, s-au prezentat pentru a intra în țară, cu un zbor din direcția Tel Aviv, 8 cetățeni israelieni și 4 cetățeni S.U.A.

Întrucât pe perioada stării de alertă, conform Hotărârii de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este interzisă intrarea în țară a cetățenilor străini (din afara statelor UE) și apatrizilor, iar aceștia nu au fost in măsura sa prezinte documente doveditoare că se încadrează la categoriile de persoane exceptate de la aceste măsuri, prevăzute la art. 2 din Anexa 3 a H.G., cetățenilor israelieni și americani nu le-a fost permisă intrarea în țară.

Aceștia au rămas în zona de tranzit, fiind returnați in aceasta dimineata în direcția de unde au venit, de compania transportatoare care a operat zborul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Române, Alexandra Găvan, pentru Libertatea.

UPDATE. 8 iunie 2020, ora 11.30:

În legătură cu acest incident, compania a trimis redacției GÂNDUL.RO următorul punct de vedere: ”Pentru ca Wizz Air să continue să opereze zboruri esențiale pentru pasagerii care au nevoie să călătorească în această perioadă, compania operează un serviciu limitat din cauza restricțiilor de călătorie existente în acest moment, ce restrâng circulația pasagerilor. Le recomandăm ferm pasagerilor să contacteze autoritățile responsabile pentru detalii precise și pentru a li se confirma eligibilitatea și condițiile de călătorie. Wizz Air le reamintește tuturor pasagerilor că sunt responsabili de cunoașterea condițiilor de călătorie legate de țara de destinație înainte de călătorie”.

STARE DE ALERTĂ. Marcel Vela anunță o nouă etapă de relaxare, din 15 iunie

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, a anunțat sâmbătă, la Digi 24, că urmează o nouă etapă de relaxare, din data de 15 iunie, dar a precizat că totul se va decide în funcție de analiza statistică epidemiologică.

Întrebat dacă va urma o nouă etapă de relaxare, Marcel Vela a confirmat: „Da! Din 15 iunie va urma o nouă etapă de relaxare”.

Ministrul a mai spus că românii merită această relaxare pentru că „au avut grijă, au protejat viața celor dragi, au realizat că viața este poate cel mai scump lucrul cel mai important dar de la Dumnezeu”.

Vela a mai spus că se bazează pe responsabilitatea românilor, astfel încât să nu crească numărul de îmbolnăviri în România și „din 15 iunie să trecem spre o normalitate cât mai dorită și mai apropiată de ceea ce estimăm fiecare dintre noi”.

Marcel Vela anunța pe Facebook, încă de la începutul lunii, noi măsuri posibile de la 15 iunie

Într-o discuţie cu românii pe contul său de Facebook, în data de 4 iunie, ministrul Vela a declarat că de la 15 iunie s-ar putea relua inclusiv zborurile către şi dinspre Marea Britanie.

În același timp, tot de la 15 iunie ar putea fi modificată şi prevederea conform căreia persoanele care se întorc din străinătate să fie izolate la domiciliu.

Și premierul Ludovic Orban confirmă noile măsuri de relaxare

Premierul Ludovic Orban a confirmat sâmbătă după-amiază, în timpul unei vizite în Centrul Vechi al Capitalei, măsurile anunțate de ministrul Vela, de la mijlocul lunii iunie.

Întrebat ce îi așteaptă pe români după 15 iunie, premierul a confirmat că sunt analizate alte măsuri de relaxare, dar acestea vor fi anunțate cu câteva zile înainte de această dată.

FOTO: Digi 24

FOTO! Alexandra Becali, mai sexy ca niciodată. Cum a parcat în faţa unui mall fiica...
Doliu uriaş la Steaua! A MURIT. Ce tragedie...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Motivul pentru care moartea nu există, de fapt. Teoria care răstoarnă tot ce ne închipuiam...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut într-un mod bizar
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare. Pariu că nu le...
Accident foarte grav în București, o mașină s-a răsturnat. Imagini cu puternic impact emoțional
Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce MARE...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Semne clare că ești o mamă supraprotectoare și ar trebui să te oprești!
Inchide