Prea mult verde STRICĂ! Cum motivează primarul Sectorului 6 extragerea copacilor SĂNĂTOȘI de pe bulevardul Iuliu Maniu

Prea mult verde STRICĂ! Cum motivează primarul Sectorului 6 extragerea copacilor SĂNĂTOȘI de pe bulevardul Iuliu Maniu
Publicat: 28/03/2019, 16:33

Mai mulți locuitori ai sectorului 6 din Capitală sunt revoltați de faptul că arborii de pe scuarul bulevardului Iuliu Maniu au început să fie scoși, deși sunt perfect sănătoși.

Imaginile cu arborii puși la pământ circulă pe rețelele de socializare, iar unii dintre aceștia, care au înflorit în aceste zile, au fost extrași joi. Indignarea celor care distribuie imaginile este cu atât mai mare cu cât arborii sunt frumoși, cu flori roz.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, spune că arborii extrași nu se mai potriveau cu noul proiect peisagistic al bulevardului, dar vor fi replantați în alte zone, iar în locul locul lor vor fi plantați alți copaci.

„Toți arborii se relochează. Chiar azi (joi – n.r.), în ședința Consiliului local, a fost o interpelare a unui coleg consilier și am explicat că toți acești arbori se relochează de pe bulevardul Iuliu Maniu la baza digului Lacului Morii, înspre partea cu Parcul Crângași. Deci nu se distruge nimic. Raționamentul este unul singur: vom avea o amenajare de arbori de la un capăt la altul al bulevardului pe același format, același tip și aceeași formă. Noi acolo avem o gândire puțin diferită, în sensul că se vor planta trandafiri cu plante perene, și arborii vor fi unitari de la un capăt la altul. De asemenea, desființăm toate panourile de pe scuar”, a declarat primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, pentru Mediafax.

Potrivit edilului, primăria va elimina de pe scuar și panourile publicitare, iar al doilea rând de borduri a fost pus pentru că s-a eliminat și gardul metalic.

„Am ridicat încă un rând de bordură pentru că nu mai vrem să lăsăm gard. Eu sunt unul dintre cei mai vehemenți apărători ai spațiului verde (…) Să știți că asta este perioada în care putem să facem replantare. Sunt două perioade în timpul anului, primăvara și toamnă, nu se poate în altă perioadă, pentru că i-am distruge. Foarte important, arborii sunt scoși cu balot și sunt replantați cu pământul în care a stat rădăcina. Șensele ca ei să se usuce sunt foarte mici”, a mai declarat Gabriel Mutu.

Potrivit edilului, primăria intenționează să amenajeze bulevardul, și implicit scuarul, până la sfârșitul verii.

Foto: Comarnicianu Alexandru/ Facebook

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase