Premieră în România: Turiștii care aruncă gunoi pe plajă pot fi reclamați pe WhatsApp. Mesajul prin care vor fi avertizați să păstreze curățenia

Premieră în România: Turiștii care aruncă gunoi pe plajă pot fi reclamați pe WhatsApp. Mesajul prin care vor fi avertizați să păstreze curățenia
Publicat: 26/04/2018, 08:43

Decebal Făgădău a declarat că Poliția Locală, împreună cu operatorii de plaje și cu reprezentanții Apelor Române și administratorul plajelor vor desfășura o campanie de sensibilizare a turiștilor pentru ca aceștia să păstreze curățenia.

„Anul acesta, Poliția Locală va fi extrem de activă și în zona stațiunii Mamaia, zona centrală, zona turistică a orașului nostru. Le-am transmis deja celor de la Apele Române, vom avea o întâlnire și cu utilizatorii de plajă și vom începe o campanie pentru turiști. Pentru că noi, dacă găsim pe plajă un PET, o cutie de bere, resturi de țigară, cineva va trebui să strângă, iar altcineva va trebui să fie sancționat. Ori, Apele Române au în momentul de față administrarea plajelor. Cum își setează relația cu utilizatorii de plajă, cum mai departe utilizatorii de plajă aranjează relația cu turiștii pentru că toți produc bani de pe urma acestui lanț comercial trebuie să nu afecteze imaginea orașului și a stațiunii noastre”, a spus edilul șef al Constanței.

Potrivit acestuia, într-o primă etapă se va încerca conștientizarea turiștilor, pentru ca, ulterior, să fie aplicate și sancțiuni celor care vor face mizerie, plângeri împotriva acestora urmând să fie făcute inclusiv folosind aplicația WhatsApp.

„Poliția Locală va face în primă etapă o campanie de conștientizare, transmițând un mesaj turiștilor că >. Iar pe de altă parte vom promova numărul de WhatsApp, aplicația noastră de sesizări, și vom sancționa pe cei care ne murdăresc orașul. Toți turiștii, toți oamenii de bună credință sunt bineveniți la noi. Ne-am străduit în ultima perioadă să facem curățenie cum nu cred că s-a făcut vreodată, cel puțin în zona stațiunii Mamaia, zona centrală, zona peninsulară”, a mai declarat Decebal Făgădău.