Premieră științifică: Pui fabricat în laborator, servit într-un restaurant din Singapore

Premieră științifică: Pui fabricat în laborator, servit într-un restaurant din Singapore
Premieră științifică: Pui fabricat în laborator, servit într-un restaurant din Singapore / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 19/12/2020, 19:03
Actualizat: 06/04/2021, 15:16
Un pui cultivat în totalitate în laborator a fost servit pentru prima dată într-un restaurant din Singapore, sâmbătă. Acest eveniment reprezintă o etapă istorică pentru producătorii săi, care își doresc să reducă amprenta de carbon a consumului de carne pe planetă, scrie France24.

Puiul a fost servit într-un restaurant din Singapore

Start-up-ul Eat Just a anunțat la începutul lunii decembrie că carnea de laborator cultivată din celule animale a fost autorizată spre vânzare ca ingredient în crochete de pui de către autoritățile orașului-stat din Asia de Sud-Est, care este prima țară din lume care a permis o astfel de practică.
Miercuri, start-up-ul a anunțat prima vânzare comercială în 1880, un restaurant într-un cartier de lux din Singapore.
Sâmbătă seara, unitatea a servit această carne de laborator tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani invitați la această lansare din cauza „angajamentului lor de a construi o planetă mai bună”.
Această cină istorică nu a fost deschisă jurnaliștilor din cauza epidemiei Covid-19.
Servirea acestei cărni artificiale este un „pas revoluționar în lupta împotriva schimbărilor climatice și aprovizionarea populației mondiale fără a afecta planeta”, spune fondatorul restaurantului din 1880, Marc Nicholson.

O lume mai prietenoasă cu mediul

Pentru fondatorul Eat Just, Josh Tetrick, această premieră „ne aduce mai aproape de o lume în care majoritatea cărnii pe care o vom mânca nu va necesita distrugerea unei singure păduri, mutarea unui singur habitat animal sau utilizarea unei singure picături de antibiotice. „
Consumul global de carne este de așteptat să crească cu 70% până în 2050, iar carnea artificială ar putea satisface în curând o parte din cerere, potrivit start-up-ului.
Agricultura intensivă pentru consumul de carne este o sursă de metan, un gaz care favorizează efectul de seră. În unele țări precum Brazilia, acest sector contribuie la distrugerea pădurilor, bariere naturale în calea încălzirii globale.
Cererea de alternative la carne este în creștere, dar produsele disponibile în prezent sunt pe bază de plante.
Zeci de start-up-uri lucrează la proiecte de carne artificială în întreaga lume, dar producția a rămas până acum experimentală.
Costul foarte ridicat al producerii cărnii artificiale este văzut ca un obstacol în dezvoltarea acesteia, dar, potrivit unui purtător de cuvânt al start-up-ului, Eat Just a făcut „progrese considerabile” în reducerea costurilor.
Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
MasterChefii se întorc la Pro TV. Lovitură pentru Antena 1, care nu mai face Chefi...
FOTO. Nicoleta Luciu e de nerecunoscut după intervențiile estetice! Cum s-a schimbat fosta vedetă TV
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Divorțul anului? Andra și Cătălin Măruță își spun “ADIO”? Despartirea care a zguduit lumea mondena....
Fotbalistul lui Dinamo, înjunghiat cu sabia de interlopul `Fane Căpățână`, lider al antivacciniştilor: `De ce...
Denise Rifai, ULUITOR în propria emisiune! Dezvăluiri FABULOASE. Ce a făcut la MISA, la 'spirală'...
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Cea mai agresivă Dacia Duster. Cu aceste modificări SUV-ul românesc arată fabulos
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful companiei Pfizer anunță când va reveni viața la normal
Alina Eremia, depistată cu Covid. Acum sigur regretă că a purtat masca sub nas
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
O mare bătaie de joc. Ce trebuie să facă românii care vor ajutoare de încălzire,...
Lovitură pentru Lidl, Kaufland și toate magazinele mari din România. Vești bune pentru clienții din...
Ce înseamnă SCENARIUL ROȘU?! MĂSURILE care se aplică în CONSTANȚA
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Vestea care cutremură Europa: Lovitură devastatoare pentru Angela Merkel. Ce va urma?
BOMBA dimineții de la PFIZER! Șeful companiei, anunț ÎN MIEZ DE NOAPTE
Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” ....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
La un pas să vândă compania cu 25.000 de euro în 2007, antreprenorul Horia Cardoş...