Premierul-inculpat Ponta, „uluit” de arestarea primarului Oprescu. „Nu vă așteptați să mă alătur corului de șacali și hiene care îl vorbesc de rău”

Premierul-inculpat Ponta, „uluit de arestarea primarului Oprescu. „Nu vă așteptați să mă alătur corului de șacali și hiene care îl vorbesc de rău
Publicat: 07/09/2015, 11:32

„Mă uit și eu uluit la televizor. Mă uit și mă minunez. În rest vreau să vă spun doar un singur lucru. Nu vă așteptați de la mine să mă adaug la corul de șacali și hiene care vorbesc de rău despre Oprescu. Nu o să spun nimic de rău despre Oprescu”, a spus premierul Victor Ponta în fața sediului PSD.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru o mită de 25.000 de euro, mandatul de arestare pentru 30 de zile fiind emis, duminică noapte, de magistrații Tribunalului București. Edilul a contestat măsura de arestare preventivă. Procurorii DNA l-au reținut sâmbătă noapte pe primar, pentru luare de mită. Acesta ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunțători, la reședința sa din Ciolpani. Când l-au oprit în trafic, oamenii legii au găsit asupra sa o parte din banii marcați, în timp ce cealaltă a fost găsită acasă. În timpul zilei de duminică, procurorii DNA au făcut percheziții la domiciliul edilului, la sediul Primăriei Capitalei și la sediile unor instituții subordonate, reținând mai multe persoane. Printre acestea, se află șoferul lui Sorin Oprescu, dar și directoarea Palatului Mogoșoaia și adjunctul acesteia.

Sorin Oprescu a fost reținut sâmbătă noapte la ora 00.33, când ar fi primit o tranșă de 25.000 de euro dintr-un total de 60.000 ceruți de la patru denunțători, prin intermediul unui subordonat care ar fi intermediat mita. În timpul zilei de duminică, procurorii DNA au dat publicității o serie de informații despre cum ar fi primit, de-a lungul timpului, primarul Capitalei diferite sume de bani. Astfel, Potrivit unui martor care apare în referatul DNA, primarul general primea banii în pungă de cadou, sub o pernă ornamentală de pe o canapea, și își lua măsuri de precauție atunci când primea sume de bani drept mită, folosind inclusiv un aparat pentru bruierea telefoanelor mobile. Totodată, unul dintre denunțătorii din dosarul lui Sorin Oprescu susține că i-a dat mită acestuia un milion de euro, în perioada 2013- 2015.

Unul dintre avocații lui Oprescu a negat în fața jurnaliștilor că edilul ar fi primit mită. „(Sorin Oprescu n.n.) nu a pretins în mod direct, nici indirect, și nici nu a primit sume de bani pentru contractele care s-au derulat în cadrul Primăriei Capitalei (…) Totul se bazează pe aprecieri și supoziții ale altor doi denunțători”, a a spus acesta.

În acest dosar au mai fost reținuți directorul economic din primărie, Mircea Constantinescu, Cristian Stanca, fostul șofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești”, Ruxandra Petroi Avasiloae, și adjunctul acesteia, Florin Șupeală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului