Preotul militar din Garnizoana Timișoara, ucis de noul coronavirus. Bărbatul avea 37 de ani și era tatăl a trei copii

Preotul militar din Garnizoana Timișoara, ucis de noul coronavirus. Bărbatul avea 37 de ani și era tatăl a trei copii
Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, Radu Bogdan, ucis de Covid-19 la doar 37 de ani (FOTO: Facebook)
Publicat: 24/09/2020, 04:16
Actualizat: 24/09/2020, 04:22

Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, Radu Cosmin Bogdan, a murit – miercuri – la vârsta de 37 de ani după ce a fost confirmat cu Covid-19. Potrivit Mitropoliei Banatului, acesta era născut în 1983 și avea trei copii.

„Astăzi (miercuri-n.r.) a plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2, un om extaordinar și un colaborator apropiat al Instituției Prefectului Județul Timiș, Părintele Radu Cosmin Bogdan, preotul militar al Garnizoanei Timișoara”, a transmis Prefectura județului Timiș pe pagina de Facebook.

.Acesta a slujit la Catedrala mitropolitană din Timișoara și la mai multe biserici din oraș, iar în 2010 a fost numit prin concurs preot militar la Brigada 18 infanterie Banat.

„Pentru activitatea sa deosebită, atât în plan pastoral cât și muzical, a fost fost hirotesit întru iconom stavrofor. Preotul militar dr. Radu-Cosmin Bogdan a fost un slujitor vrednic, înzestrat de Dumnezeu cu mulți talanți, dar și cu o inimă blândă, caldă și deschisă către militarii și credincioșii pe care i-a păstorit de-a lungul anilor”, au anunțat reprezentanții Mitropoliei Banatului, citați de Mediafax.

Ulterior, un mesaj emoționant a fost postat și pe pagina de Facebook a unității militare la care activa, Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

„O veste extrem de tristă şi dureroasă. (…) Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere DECEBAL îşi exprimă regretul pentru greaua pierdere și transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate”, au scris, printre altele, colegii săi.

Semnal de alarmă tras de un medic de la Spitalul Floreasca: ”Organismul tinerilor intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare”

După ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus, specialiștii au continuat eforturile de a descifra „virusul ucigaș”, încercând să stabilească nu numai simptomele specifice ale infecției cu noul coronavirus – diferite, de foarte multe ori, de la o persoană la alta – dar și grupele de vârstă care sunt cele mai afectate.

Inițial, medicii au transmis că persoanele în vârstă sunt cele care se află într-un pericol iminent, ținând cont, firește, și de comorbiditățile acestora.

Organismul vârstnicilor are sistemul imunitar slăbit și face față, doar cu foarte mare greutate, atacului declanșat de noul coronavirus.

Odată cu trecerea timpului, au apărut din ce în ce mai multe semnale de alarmă, vârsta celor „vizați” de noul coronavirus scăzând considerabil, iar forme grave ale acestei boli fiind înregistrate la persoane a căror vârstă este cuprinsă între 35 și 4o de ani.

Școală din Sectorul 4, în scenariul roșu după ce un elev și doi profesori au fost confirmați cu Covid-19

Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” nr. 36 din București, situată în sectorul 4, a trecut, miercuri, în scenariul roșu după ce doi profesori și un elev au fost confirmați cu Covid-19. Astfel, orele se vor desfășura în sistem exclusiv online.

„Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționeză Școala Gimnazială «Ionel Teodoreanu», după ce în cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.), două cadre didactice și un elev au fost confirmați pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4 (PS4), citat de Mediafax.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?