Preotul militar din Garnizoana Timișoara, ucis de noul coronavirus. Bărbatul avea 37 de ani și era tatăl a trei copii

Redactor:
Dragos Tanase
Preotul militar din Garnizoana Timișoara, ucis de noul coronavirus. Bărbatul avea 37 de ani și era tatăl a trei copii
Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, Radu Bogdan, ucis de Covid-19 la doar 37 de ani (FOTO: Facebook)

Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, Radu Cosmin Bogdan, a murit – miercuri – la vârsta de 37 de ani după ce a fost confirmat cu Covid-19. Potrivit Mitropoliei Banatului, acesta era născut în 1983 și avea trei copii.

„Astăzi (miercuri-n.r.) a plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2, un om extaordinar și un colaborator apropiat al Instituției Prefectului Județul Timiș, Părintele Radu Cosmin Bogdan, preotul militar al Garnizoanei Timișoara”, a transmis Prefectura județului Timiș pe pagina de Facebook.

.Acesta a slujit la Catedrala mitropolitană din Timișoara și la mai multe biserici din oraș, iar în 2010 a fost numit prin concurs preot militar la Brigada 18 infanterie Banat.

„Pentru activitatea sa deosebită, atât în plan pastoral cât și muzical, a fost fost hirotesit întru iconom stavrofor. Preotul militar dr. Radu-Cosmin Bogdan a fost un slujitor vrednic, înzestrat de Dumnezeu cu mulți talanți, dar și cu o inimă blândă, caldă și deschisă către militarii și credincioșii pe care i-a păstorit de-a lungul anilor”, au anunțat reprezentanții Mitropoliei Banatului, citați de Mediafax.

Ulterior, un mesaj emoționant a fost postat și pe pagina de Facebook a unității militare la care activa, Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

„O veste extrem de tristă şi dureroasă. (…) Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere DECEBAL îşi exprimă regretul pentru greaua pierdere și transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate”, au scris, printre altele, colegii săi.

Semnal de alarmă tras de un medic de la Spitalul Floreasca: ”Organismul tinerilor intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare”

După ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus, specialiștii au continuat eforturile de a descifra „virusul ucigaș”, încercând să stabilească nu numai simptomele specifice ale infecției cu noul coronavirus – diferite, de foarte multe ori, de la o persoană la alta – dar și grupele de vârstă care sunt cele mai afectate.

Inițial, medicii au transmis că persoanele în vârstă sunt cele care se află într-un pericol iminent, ținând cont, firește, și de comorbiditățile acestora.

Organismul vârstnicilor are sistemul imunitar slăbit și face față, doar cu foarte mare greutate, atacului declanșat de noul coronavirus.

Odată cu trecerea timpului, au apărut din ce în ce mai multe semnale de alarmă, vârsta celor „vizați” de noul coronavirus scăzând considerabil, iar forme grave ale acestei boli fiind înregistrate la persoane a căror vârstă este cuprinsă între 35 și 4o de ani.

Școală din Sectorul 4, în scenariul roșu după ce un elev și doi profesori au fost confirmați cu Covid-19

Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” nr. 36 din București, situată în sectorul 4, a trecut, miercuri, în scenariul roșu după ce doi profesori și un elev au fost confirmați cu Covid-19. Astfel, orele se vor desfășura în sistem exclusiv online.

„Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționeză Școala Gimnazială «Ionel Teodoreanu», după ce în cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.), două cadre didactice și un elev au fost confirmați pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4 (PS4), citat de Mediafax.

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Boala care va face ravagii în România. Ce pericol iminent ne așteaptă, în doar o...
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×

Urmăriți Gândul LIVE Cruzime fără margini în Argeș! 3 copii au fost filmați chiar de tatăl lor în timp ce lovesc un caine https://www.gandul.ro/Medicul Virgil Musta și Corina Chiriac, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 22 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide