Presa internațională despre demiterea Guvernului Ludovic Orban: ‘În mod ironic, Orban ar putea beneficia, de fapt, de un vot de încredere dacă se ajunge la alegeri naționale anticipate’

Presa internațională  despre demiterea Guvernului Ludovic Orban: 'În mod ironic, Orban ar putea beneficia, de fapt, de un vot de încredere dacă se ajunge la  alegeri naționale anticipate'
Publicat: 05/02/2020, 18:53

Presa internațională a relatat, miercuri, despre demiterea Guvernului Ludovic Orban prin moțiune de cenzură, notând că situația probabil va conduce la alegeri parlamentare anticipate.

Aljazeeranoteazăcă în mod ironic, Orban ar putea beneficia, de fapt, de un vot de încredere dacă se ajunge laalegeri naționale anticipate, deoarece partidul său se bucură în prezent de avize mari de peste 20 la sută la urne.”

„Parlamentul României a demis Guvernul Ludovic Orban”, titrează agenția de presă Reuters.

„Parlamentarii români au demis miercuri Guvernul minoritar de centru al premierului Ludovic Orban, amplificând perspectivele alegerilor anticipate, pe care partidul lui Orban este încrezător că le va câștiga”, notează agenția Reuters.

„Guvernul României a pierdut votul moțiunii de cenzură în Parlament”, titrează agenția Associated Press. „Guvernul de centru condus de premierul Ludovic Orban a pierdut votul în cadrul unei moțiuni de cenzură, situația generând posibilitatea alegerilor anticipate”, relatează Associated Press.

„Parlamentul României a demis miercuri Guvernul liberal minoritar al lui Ludovic Orban, aflat la putere de doar trei luni, deschizând calea alegerilor anticipate”, comentează Agenția France-Presse.

„România: Guvernul liberal a fost demis; în perspectivă, alegeri anticipate”, titrează agenția de presă Belga.

„După doar trei luni, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a fost demis prin adoptarea de către Parlament a unei moțiuni de retragere a încrederii”, relatează Agenzia Nova.

„În România a căzut Guvernul de centru-dreapta condus de Ludovic Orban”, titrează cotidianul italian Il Post.

„Parlamentul României a demis prin moțiune Guvernul condus de premierul Ludovic Orban”, relatează Deutsche Welle.

„Parlamentul României a demis Guvernul, care se afla la putere de doar trei luni. Ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate în iunie, în același timp cu scrutinul local”, notează postul german NDR.

„Guvernul român pierde moțiunea de cenzură”, noteazădailynewshungary.com.”

„Guvernul român cade după trei luni în funcție”, relatează politico.eu

Loredana Dinu
S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate la Bruxelles, în perioada studiilor, în cadrul instituțiilor europene. A contribuit citeste mai mult