Președintele CJ Argeș s-a prezentat la DNA însoțit de avocat și de un cardiolog

Președintele CJ Argeș s-a prezentat la DNA însoțit de avocat și de un cardiolog
Publicat: 25/09/2012, 09:55
Actualizat: 13/04/2019, 04:27

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a ajuns, marți, la DNA Pitești, însoțit de avocatul său și de un medic cardiolog, pentru a-i fi prezentate învinuirile într-un nou dosar privind fraude cu fonduri europene, el declarând, la intrare, că este „puțin în convalescență”.

Constantin Nicolescu a ajuns la DNA Pitești în jurul orei 9.15, alături de avocat și de medicul Cristiana Stocheci de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, el spunându-le jurnaliștilor că este „puțin în convalescență”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sper ca după tratament să fie mai bine. Probabil că astăzi m-au chemat să semnez documentul pentru că data trecută nu am reușit. Dacă aș ști ce s-a întâmplat data trecută, v-aș spune, dar nu știu pentru că este ceva ce nu poate fi controlat. Eu am crezut că sunt calm și pot să primesc vestea, dar se pare că nu am reușit. Deocamdată în dosar sunt învinuit, nu știu ce argumente au dumnealor, eu trebuie să răspund la întrebări. Nu pot să spui după o asemenea situație că ești bine, sper să rezist. Poate că așa e soarta. Dacă ar fi după medici ar trebui să stau liniștit, dar nici ei nu pot să stăpânească situația după șocul nervos, cerebral pe care l-am avut. Nu mă retrag de la Consiliul Județean. Sper ca după tratament să fie mai bine, acum sunt puțin în convalescență”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș.

La ora transmiterii acestei știri, el este audiat de către procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DNA.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost externat, în urmă cu o săptămână, de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, medicii afirmând atunci că starea acestuia este bună.

Constantin Nicolescu a ajuns, în 11 septembrie, la DNA Pitești, fiind citat de procurori pentru a-i fi prezentate învinuirile într-un nou dosar privind fraude cu fonduri europene. După aproximativ 30 de minute, la DNA Pitești a fost solicitată o ambulanță, iar la scurt timp echipajul medical l-a scos pe Nicolescu din sediul DNA pe o targă, președintele CJ Argeș fiind dus la Spitalul Județean din Pitești și după câteva ore transferat la Spitalul Floreasca.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Pitești, Marius Pascu, afirma că starea lui Nicolescu este stabilă, iar decizia de transfer la Spitalul Floreasca din Capitală a fost luată pentru ca acesta să poată beneficia de investigații suplimentare, întrucât la unitatea piteșteană nu se pot face anumite analize.

El a fost diagnosticat cu sindrom coronarian acut, fiind internat la Secția de Terapie Intensivă coronarieni, întrucât nu a fost necesară o intervenție chirurgicală, spunea, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Constantin Nicolescu și a altor 11 persoane, pentru fraude cu fonduri Phare de peste 1,2 milioane de euro, în cazul construcției podului de la Căteasca.

În 18 mai, președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată într-un alt dosar, de către procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unități de învățământ, în baza unor acte false.

În acest caz, în 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupție l-au reținut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeș a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunțarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău la Tribunalul Argeș.

Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din București, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis.

Echipa medicală multidisciplinară care l-a tratat pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, în 27 ianuarie, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând și referiri la un sindrom coronariar acut și la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii și dislipidemiei.

Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis în 30 ianuarie. Medicul Șerban Brădișteanu, cel care l-a operat pe Nicolescu, a spus că intervenția a fost una de revascularizare miocardică completă pe cord deschis, în care s-au făcut grefe de artere și de vene din spatele sternului și de la picioare.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitești a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi țara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgență Floreasca din București în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeș, iar la alegerile din 10 iunie a câștigat al treilea mandat la șefia Consiliului Județean.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari