Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, audiat la DNA în dosarul de corupție al șefilor IPJ Timiș

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, audiat la DNA în dosarul de corupție al șefilor IPJ Timiș
Publicat: 22/01/2015, 17:17

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a sosit, joi, la sediul DNA Timișoara, unde a fost chemat pentru a fi audiat în dosarul de corupție în care sunt arestați preventiv pentru fapte de corupție șeful IPJ Timiș, Sorin Muntean, adjunctul său, Florin Bolbos, șeful Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu, primarul orașului Recaș, Teodor Pavel, precum și șefului postului de Poliție Recaș, Marian Temu, și șeful Poliției Locale Recaș, Doru Berzescu.

Bojin a sosit la DNA Timișoara însoțit de avocatul său.

Potrivit unor surse judiciare, Titu Bojin a fost chemat la DNA pentru a da explicații, după ce ar fi fost implicat într-un incident rutier petrecut în luna mai 2014 pe autostrada Timișoara – Lugoj.

Procurorii au informații că Bojin s-ar fi aflat la volanul unui autoturism Hyundai și ar fi condus pe contrasens mai mulți kilometri, iar la un moment dat o șoferiță a încercat să îl evite, ajungând într-un parapet. Potrivit anchetatorilor, șoferul autoturismului Hyundai nu ar fi oprit și și-ar fi continuat drumul, procurorii suspectând că polițiștii de la IPJ Timiș ar fi mușamalizat acest incident rutier.

La intrarea la audieri, Titu Bojin a spus că nu se afla el la volan în acea mașină.

La sediul DNA Timișoara a mai fost adus la audieri, joi după-amiază, și șeful Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu, care se află în stare de arest preventiv pentru luare de mită.

Luni dimineață, DNA a făcut mai multe percheziții la IPJ Timiș, Serviciul Circulație Rutieră, Poliția orașului Recaș, Primăria Recaș, Poliția Locală din cadrul Primăriei Recaș și la Secția de Poliție Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac, precum și la locuința șefului Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, dar și la locuința părinților acestuia, din Timișoara, într-un dosar vizând infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În urma perchezițiilor au fost reținuți și, ulterior, marți seară, arestați preventiv șeful IPJ Timiș, Sorin Petru Muntean, și adjunctul său, Florin Mircea Bolbos, precum și șeful Poliției Recaș, Marian Dorinel Temu, pentru abuz în serviciu, șeful Poliției Rutiere Timiș, Nicușor Marcel Crăciunescu, pentru patru infracțiuni de luare de mită, primarul orașului Recaș, Teodor Pavel, pentru instigare la uzurparea funcției, la hărțuire și la abuz în serviciu, șeful Poliției Locale Recaș, Doru Adrian Berzescu (funcționar public aflat în subordinea primarului orașului Recaș), pentru uzurparea funcției și hărțuire, și ofițerii de Poliție Cosmin Ionuț Bledea și Vasilică Gîrbaci, pentru dare de mită.

Conform unor surse judiciare, în anchetă ar mai fi vizați prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, și omul de afaceri Eugen Milutinovici, soțul directoarei DGASPC Timiș, Valentina Emilia Milutinovici, care este și președintele Organizației de Femei a PSD Timiș.

Contactat, luni, de corespondentul MEDIAFAX, prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, spunea că nu știe nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziții la instituții publice din Timișoara.

De asemenea, în același dosar procurorii DNA au dispus, în urma audierilor, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele omului de afaceri Eugen Milutinovici, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

Potrivit unui document obținut de MEDIAFAX, primarul din Recaș, Teodor Pavel, care se află la primul mandat și care în 2012 a fost ales din partea PNL, însă în toamna anului 2014 a trecut la PSD în baza unei ordonanțe guvernamentale care permitea migrația aleșilor locali, le-ar fi solicitat șefilor de la Poliția Timiș să dea ordin subalternilor lor să nu își îndeplinească sarcinile de serviciu în Recaș. În caz contrar, polițiștii care nu îndeplineau ordinele erau mutați, schimbați ori li se desființa funcția.

„Primarul Teodor Pavel a apelat la omul de afaceri Eugen Milutinovici, un apropiat al PSD Timiș, a cărui firmă are în derulare un contract cu Primăria Recaș pentru asfaltarea de drumuri în localitate. De asemenea, edilul a mai apelat și la „alții din conducerea Prefecturii”, se mai arată în document.

Potrivit DNA, șeful Serviciului Rutier Timiș, Marcel Nicușor Crăciunescu, a pretins și a primit, în martie 2014, de la Cosmin Bledea și Vasilică Gîrbaci, pentru a propune avansarea acestora în grad profesional înainte de termen, două seturi (opt bucăți) jante Mercedes Clasa E și anvelope pentru autoturismul personal. În 25 martie 2014, conform celor promise de către Crăciunescu, cei doi au fost avansați la gradul profesional următor, respectiv acela de comisar de poliție.

La sfârșitul anului 2013 – începutul anului 2014, Crăciunescu a pretins și a primit de la doi agenți de poliție un set de anvelope (patru bucăți), pentru autoturismul marca Mercedes ML, aparținând soției sale, și un televizor LCD, potrivit DNA. După remiterea acestor bunuri, unul dintre agenți a fost mutat, conform dorinței sale, la Compartimentul Accidente Grave din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, iar celălalt a scăpat nesancționat pentru abaterile constatate în activitatea sa, ca urmare a unui control.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice