Președintele Dodon, obligat să ceară scuze public după ce a jignit românii

Președintele Dodon, obligat să ceară scuze public după ce a jignit românii
Publicat: 28/03/2017, 22:13

Consiliul s-a pronunțat în cazul său în urma unei petiții formulate de către mai mulți membri ai societății civile. Aceștia l-au acuzat pe Dodon că a instigat la discriminare împotriva unioniștilor și a românilor, în perioada în care era deputat, lider al PSRM sau candidat la alegeri. Aceștia au mai susținut că declarațiile lui Igor Dodon și ale PSRM au incitat la violență față de cetățenii moldoveni care împărtășesc opțiunea politică unionistă.

„S-a pronunțat de câteva ori împotriva oamenilor care au murit pentru țară, pentru neam, pentru fâșia asta de pământ, pentru integritatea țării. I-a numit dușmani ai neamului, depune coroane de flori la cei care ne-au ucis. Cum să fii de acord cu aceste idei? Omul acesta nu prea are repere și niște limite în a umili poporul și neamul din care el face parte”, a declarat generalul Ion Costaș, unul dintre semnatarii petiției.

Potrivit hotărârii emise de Consiliu, președintele Republicii Moldova este obligat să prezinte scuze publice în termen de zece zile de la primirea documentului. În aceeași hotărâre, Igor Dodon a calificat acuzațiile aduse în petiție drept fictive.

Unul dintre membrii Consiliului a declarat că o eventuală lipsă de acțiune din partea lui Dodon va fi contestată în instanță.