Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, șantajată. Femeia care i-a cerut bani judecătoarei a fost reținută. UPDATE

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, șantajată. Femeia care i-a cerut bani judecătoarei a fost reținută. UPDATE
Publicat: 10/06/2014, 09:19
Actualizat: 18/05/2015, 20:05

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX, că a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de marți, ora 03.40, a inculpatei Mariana Rarinca, pentru infracțiunea de șantaj.

Procurorii arată, în ordonanța de reținere, că în perioada aprilie – 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi amenințat-o pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, „cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial”.

„Mai mult, inculpata a amenințat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromițătoare despre aceasta și familia acesteia, susținând că deține înscrisuri și alte mijloace de probă cu care își poate proba afirmațiile”, a precizat DNA.

În schimbul nedivulgării către presă a acestor informații presupus compromițătoare, Mariana Rarinca i-ar fi cerut judecătoarei Livia Stanciu 20.000 de euro, într-o convorbire telefonică.

Amenințată cu dezvăluiri la Antena 3

Președinta Curții Supreme, Livia Doina Stanciu a fost șantajată. O fosta secretară a șoțului decedat al judecătoarei a solicitat o sumă de bani. Amenințat-o cu presupuse dezvăluiri în direct la Antena 3 dacă nu va primi banii.

„În cursul zilei de 09 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 3 locații situate în municipiul Galați, din care una este punctul de lucru al unui agent economic”, se arată într-un comunicat DNA

Sursele Gândul au explicat că președinta Curții Supreme a fost șantajată de o fostă angajată a soțului ei. În urmă cum mai bine de trei ani soțul judecătoarei Stanciu a angajat-o pe femeie pe un post de secretară la recomandarea unor cunoștiințe care susțineau că este vorba de un caz social. Între timp soțul președintei ICCJ a decedat.

După trei ani fosta secretară a sunat-o pe Livia Doina Stanciu solicitându-i o sumă de bani despre care susține că trebuia să o primească de la soțul decedat. Fosta secretară a amenințat-o pe judecătoare că dacă nu îi va remite suma de bani solicitată va merge la Antena 3 unde va face diverse presupuse dezvăluiri.

Președintele ICCJ a sesizat DNA care a început o anchetă și a realizat o serie de percheziții

Livia Stanciu – biografie

Livia Stanciu este președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2010. Livia Stanciu a condus completul de cinci judecători care a hotărât condamnarea definitivă a lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calității. De la preluarea funcției de președinte a ICCJ, instanța a fost remarcată an de an cu note pozitive în raportul MCV. Din 2010 Curtea Supremă a început să finalizeze cu soluții definitive un contingent consistent de mari dosare de corupție.

În 2013 completul de cinci judecători condus de Livia Stanciu a dispus condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare.

Livia Stanciu a condus și completul care a decis condamnarea la 7 ani de închisoare a fostului senator PSD, Cătălin Voicu. Din 2010, activitatea Curții Supreme a primit numai note pozitive în rapoartele europene pe Justiție.

În perioada 2004-2010, a activat ca judecător al ICCJ la Secția Penală, pe care a și condus-o intre 2007-2008. În perioada 1994-2004, a fost judecător la Tribunalul Galați și la Curtea de Apel Galați. Timp de 14 ani, în perioada 1980 – 1994, Livia Stanciu a activat ca și procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Vezi aici CV-ul președintelui ICCJ.

Livia Stanciu a prezidat completul de judecată care a decis cercetarea în libertate a doi șefi de servicii secrete și a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Câți dintre români recunosc că traversează strada neregulamentar?