Presiuni PSD pentru aducerea oamenilor la mitingul de sâmbătă

Redactor:
Sorin Bogdan
Presiuni PSD pentru aducerea oamenilor la mitingul de sâmbătă
Mitingcujapca.ro, o pagină care dezvăluie presiunile PSD pentru organizarea mitingului de sâmbătă. Urmăreșta harta actualizată în timp real, în articol

Geeks for Democracy, un grup dedicat profesioniștilor din IT și comunicare ce doresc să se implice în proiecte civice, a creat o pagină pe internet unde toți cei care au informații despre liderii PSD care i-ar obliga pe oameni să vină la mitingul de sâmbătă de la București pot reclama presiunile. Până joi dimineața, au fost înregistrate peste 200 de plângeri din toată țara, iar numărul acestora continuă să crească. 

„Pe data de 9 iunie are loc in Piata Victoriei un miting organizat de coalitia de guvernare. S-a anuntat ca vor fi adusi din fiecare judet intre in 3000 si 15000 de oameni.
Deja sunt semnale ca anumite persoane din administratia locala fac presiuni pentru a aduce oameni la Bucuresti. Abuzand astfel de pozitia lor publica.

Daca ai trecut printr-o astfel de situatie sau stii pe cineva care este supus presiunilor, completeaza formularul.

Datele vor fi folosite pentru anchete de presa. Datele personale (nume, email/telefon) sunt optionale si vor fi folosite doar pentru clarificarea situatiei.” se menționează în deschiderea site-ului mitingcujapca.ro.

„Primarul le-a spus unor persoane din primărie și din unele școli că trebuie să aducă minim 9 persoane la manifestație. 4 trebuie duși cu mașina personală și să li se asigure „minim o masă + o bere”, iar pentru ceilalți 5 oameni aduși costurile vor fi suportate de primar,” scrie Ionel Vatamanu din Târgu Frumos.

„L-a obligat domnu primar pe unchiu gabi sa-i dea microbuzu pe 9 iunie.” scrie cineva din Dobroești.

„Unii ingineri ai CFR din Timisoara au primit mariri salariale. Zilele trecute li s-a orodonat de catre conducere sa participe la mitingul PSD din 9 iunie de la Bucuresti.” dezvăluie un timișorean.

„Spitalul Calafat – administrator ABUZ, AMENINTARE – SANTAJ CU LOCUL DE MUNCA Obligatia de a participa cu masina personala la miting. Atentie! Vor participa mai multe persoane care vor fi pontate in Spital,” afirmă Radu Drăghici din Calafat.

Mitingul PSD împotriva abuzurilor va avea loc în Piața Victoriei din București sîmbătă, de la ora 20.00. Zeci de mii de membri și simpatizanți PSD și ALDE și-au anunțat prezența. Adunarea a stârnit deja o serie de reacții ale Opoziției sau chiar ale unor membri PSD. Președintele Klaus Iohannis consideră ciudat și caraghios un astfel de miting. Europarlamentarul Cătălin Ivan își continuă dizidența din PSD și acuză că oamenii vor fi încărcați în autocare precum vitele în vagoane. Iar Vladimir Petruț, primarul din Cavnic, județul Maramureș riscă excluderea din partid, după ce a dezvăluit că aleșii PSD sunt obligați să vină la București, dacă mai doresc să-și păstreze mandatele.

Echipa de comunicare a PSD a realizat o serie de videoclipuri prin care cheamă românii la mitingul de sâmbătă. Iată unul dintre ele:

 

Inchide