Presupusul ucigaș al omului de afaceri Abel Apostol, către amantă: „Cadavrul este destul de departe”

Presupusul ucigaș al omului de afaceri Abel Apostol, către amantă: Cadavrul este destul de departe
Publicat: 03/07/2013, 16:15
Actualizat: 04/02/2019, 14:07

În rechizitoriul întocmit de procurorii arădeni care l-au trimis în judecată pe Adrian Buleu pentru omor și distrugere, după ce l-ar fi ucis pe omul de afaceri Abel Apostol, se arată că Buleu avea o amantă, care are acum 19 ani, cei doi trăind o perioadă în Belgia, într-o garsonieră.

Tânăra este unul dintre martorii principali ai acuzării, pentru că a făcut o serie de declarații privind comportamentul lui Buleu înainte și după crimă.

„Din declarația martorei I.M. rezultă că, în perioada șederii sale în Belgia, aceasta a văzut la inculpat două pistoale, unul de dimensiuni mai mici, de culoare neagră, și unul de dimensiuni mai mari, de culoare argintie, cu țeavă lungă, pe care inculpatul le ținea în dulapul de haine, unul fiind depozitat într-o cutie specială, iar celălalt era pus într-o plasă”, se menționează în rechizitoriul obținut de corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, tânăra a declarat că armele au fost transportate din România în Belgia ascunse în mașină, în spațiul destinat roții de rezervă.

În timpul unor discuții avute, în Belgia, de Buleu și amanta sa, privind viitorul relației lor, bărbatul i-ar fi spus tinerei „să mai aibă puțină răbdare, întrucât cineva va trebui să moară, după care totul se va calma, inclusiv soția sa (Alina Buleu – n.r.)”.

Referitor la crimă, procurorii arată că în seara de 1 mai între Abel Apostol și asociata sa Alina Buleu, soția suspectului, au existat certuri, confirmate de martori.

Anchetatorii cred că omorul a avut loc în jurul orei 21.00, în restaurantul de pe Malul Mureșului deținut în asociere de Alina Buleu și Abel Apostol, iar cadavrul a fost transportat într-un loc necunoscut, o jumătate de oră mai târziu.

Conform sursei citate, în acest interval unii angajați ai restaurantului au observat pete de sânge, iar Adrian Buleu i-ar fi pus pe aceștia să spele de două ori gresia, fără să ofere explicații. În plus, i-ar fi cerut unui angajat fără permis de conducere să conducă autoturismul lui Abel Apostol până într-un loc indicat, însă angajatul a refuzat, astfel că mașina victimei a rămas în parcare.

Buleu ar fi transportat singur cadavrul, cu un autoturism BMW pe care îl folosea în mod curent, înscris pe numele unei societăți comerciale. O parte din traseul său a fost surprins de camere video, astfel încât anchetatorii au aflat că Buleu a oprit la o benzinărie, la ora 22.44, pentru a cumpăra două flacoane de benzină.

Din imaginile analizate de procurori reiese că Buleu purta altă îmbrăcăminte față de momentul anterior dispariției lui Apostol, potrivit declarațiilor mai multor martori.

Conform rechizitoriului, suspectul s-a întâlnit cu amanta sa, căreia i-a dat un pistol de culoare gri, cu țeavă lungă, „spunându-i acesteia să îl ascundă foarte bine, indiferent de ce se va întâmpla”.

„Arma a fost așezată de inculpat în poșeta martorei (…) Totodată, din declarația martorei a rezultat că în lăcașul de telefon din autoturism se afla un suport în care se găseau mai multe gloanțe”, scrie în rechizitoriu.

Tânăra le-a mai spus anchetatorilor că în mașină se simțea un puternic miros de combustibil.

Ulterior, „inculpatul s-a deplasat în pădurea Vladimirescu, unde, într-un loc situat în vecinătatea râului Mureș, a incendiat autoturismul marca BMW”.

La ora 23.55, incendiul a fost sesizat de un martor la 112, iar pompierii au intervenit și au stins focul în jurul orei 01.15.

Potrivit procurorilor, Buleu a fost luat din pădure de către soția sa, care a venit cu o altă mașină, iar pe drum el a aruncat pe fereastră cheia autovehiculului incendiat, care a fost identificată și ridicată ulterior de către anchetatori, la indicațiile soției.

„Astfel, din pădurea Vladimirescu cei doi s-au deplasat la domiciliul comun din Arad, unde inculpatul i-a solicitat soției sale să-i tundă genele, întrucât erau arse, iar la o mână avea o urmă de arsură”, se mai arată în rechizitoriu.

Procurorii spun că în aceeași noapte Buleu a plecat de acasă la amantă, de unde a recuperat pistolul.

A doua zi, suspectul a mers la restaurant și, potrivit martorilor, a spălat personal pe jos, în locurile în care, la indicațiile sale, spălaseră de două ori și angajații localului.

Procurorii susțin că, după ce a plecat de la restaurant, Buleu și amanta au mers într-o stațiune, unde s-au cazat două nopți, iar pe drum bărbatul aruncase pe fereastra mașinii un portofel care îi aparținuse lui Abel Apostol și care dispăruse de mai multă vreme. La momentul dispariției, în portofel se afla și cartea de identitate a victimei, care apoi a fost nevoită să își facă una nouă. Portofelul a fost găsit după două săptămâni lângă o parcare, de către un șofer.

În timpul petrecut în stațiune, „martora a avut mai multe discuții cu inculpatul în legătură cu cele petrecute, acesta, la un moment dat, spunându-i martorei că a fost nevoit să dea foc mașinii sale, întrucât victima ar fi fost împușcată în autoturism, de niște prieteni de-ai săi, în autoturism rămânând urme de praf în urma tragerii”.

„Totodată, martora l-a întrebat pe inculpat unde se află cadavrul victimei, la care acesta i-a spus să stea liniștită că este destul de departe”, se mai arată în rechizitoriu.

În cursul cercetărilor, procurorii au mai stabilit că Buleu a oprit sistemul de supraghere video al restaurantului înainte de comiterea crimei.

Referitor la motivul crimei, procurorii arată că Abel Apostol intenționa să rupă legăturile de afaceri cu familia Buleu, iar între părți au apărut neînțelegeri.

„Din probele administrate în cauză, rezultă că relațiile dintre asociați și familiile acestora erau extrem de tensionate, existând de-a lungul timpului mai multe incidente violente între aceștia”, se arată în rechizitoriu.

Miercuri, magistrații Tribunalului Arad au decis menținerea arestării preventive a lui Adrian Buleu, până în 16 iulie, când este programat primul termen în procesul în care Buleu este acuzat de omor și distrugere.

Omul de afaceri Abel Apostol a dispărut de la baza sportivă pe care o deține în centrul Aradului. Familia omului de afaceri menționa că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive.

Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, susținea că tatăl său ar fi fost amenințat cu moartea de către familia asociatului său.

Principalul suspect a fost arestat preventiv, la începutul lunii mai, pentru omor. Bărbatul, Adrian Buleu, este suspectat că l-a ucis în bătaie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu și a incendiat mașina cu care l-a transportat.

Omul de afaceri Abel Apostol deținea în asociere cu soția principalului suspect, Adrian Buleu, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureșului, o bază sportivă și un restaurant.

Parchetul Tribunalului Arad anunța, marți, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Buleu, sub acuzațiile de omor și distrugere.

Cadavrul omului de afaceri Abel Apostol nu a fost găsit nici până în prezent de către anchetatori, cercetările în acest caz continuând.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Sume astronomice la MasterChef. Cât primesc Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Nicolae Iorga, istoricul savant care s-a lăsat angrenat în manevrele lui Carol al II-lea