Prima decizie luată azi de premierul interimar

Prima decizie luată azi de premierul interimar
Publicat: 17/01/2018, 08:58

„Am solicitat ca în această seară, în toate județele vizate de fenomene meteo severe, să se asigure pemanența la nivelul Centrelor județene de coordonare și conducere a intervenției. Am subliniat că este esențial ca Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile din subordine, să informeze permanent cetățenii cu privire la evoluțiile vremii, pentru a preveni potențiale pericole”, a afirmat premierul interimar Mihai-Viorel Fifor.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că aproximativ 5.100 pompieri militari cu 3.050 mijloace tehnice, 9.500 de polițiști și 400 de jandarmi montani sunt pregătiți să intervină în zonele în care sunt emise avertizări de vreme severă.

„Au fost verificate și sunt pregătite pentru misiuni în zone greu accesibile 37 șenilate cu capacitate de trecere mărită, 40 autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și 32 autofreze. În această perioadă, misiunile de acordare a primului ajutor calificat vor fi asigurate de cele 242 echipaje de paramedici SMURD, 26 de terapie intensivă și 7 pentru terapie intensivă nou-născuți”, transmite MAI.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o atenționare meteorologică cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol pentru aproape jumătate de țară, valabilă de marți, ora 17.00, și până miercuri, la ora 20.00.

Meteorologii avertizează că ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți și în noaptea de marți spre miercuri în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70- 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase