Prima pacientă diagnosticată cu Omicron din România: „M-am speriat un pic”. Ce spune despre locul în care s-a infectat

Prima pacientă diagnosticată cu Omicron din România: „M-am speriat un pic”. Ce spune despre locul în care s-a infectat
Publicat: 05/12/2021, 09:24
Actualizat: 05/12/2021, 10:28

Daniela Boscor, prima pacientă infectată cu Omicron, a spus, după repatrierea din Africa de Sud, că ea crede că a luat boala din avion și spune că se simte bine. „M-am speriat un pic”, a declarat ea.

„Inițial am aflat de la televizor că la testul antigen am ieșit negativ toţi. Dimineața m-au sunat că sunt pozitivă. Nu am avut simptome. Nu am simptome de COVID, am simptome de răceală, pur şi simplu. Nas înfundat, puțină răgușeală. Miros, gust am. Un pic m-am speriat. O să mă sune şi mâine să vadă dacă e nevoie de o evaluare. Nu ştiu ce o fi mâine”, a povestit Daniela Boscor.

Ea spune că, cel mai probabil, s-a infectat în timpul călătoriei cu avionul.

„Copilului o să îi facă test la 8 zile, la fel şi cumnatului meu cu care am călătorit. Şi el este negativ. Peste tot unde am fost se purta mască, ne dezinfectau, nu ştiu. Este posibil să fi luat din avion că acolo au fost mai mulţi cetățeni din Polonia, Spania, Polonia,  Bulgaria, au fost cei de la rugby, toată echipa. Dacă se răspândește aşa de rapid este posibil”, a adăugat românca confirmată cu noua tulpină Omicron, la Antena 3.

Daniela Boscor a mers în călătoria din Africa de Sud împreună cu fiul ei. Când a fost anunțată identificarea noii tulpini, ea, alături de alți români, dar și persoane de alte naționalități, au fost repatriați.

În afară de Daniela Boscor, un alt bărbat a fost testat pozitiv la Omicron, în România.

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate sâmbătă în România. Este vorba despre un bărbat și o femeie repatriați din Africa de Sud

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate sâmbătă în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud.

„În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică (INSP) a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui”, se arată în comunicatul INSP.

Duminică, întâlnire la Guvern cu responsabilii gestionării pandemiei

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, sâmbătă seară, că, în urma confirmării variantei Omicron a coronavirusului în România, duminică va avea o întâlnire de lucru cu responsabilii gestionării pandemiei și, după consultarea cu specialiștii, vor fi dispuse măsuri.

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România”, e mesajul postat sâmbătă seară pe pagina de Facebook a Guvernului.
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult