Prima zi de înscrieri în clasa zero. Care sunt școlile cele mai dorite de către părinți

Prima zi de înscrieri în clasa zero. Care sunt școlile cele mai dorite de către părinți
Publicat: 27/02/2017, 14:43
Actualizat: 26/03/2019, 02:22

„Am ales această școală pentru că este cea mai bună din sectorul 3 și pentru că locuim chiar lângă școală, spre norocul nostru. A fost ușor de înscris, urmează să vedem dacă este sau nu acceptată. Sunt părinți care vin cu vize de flotant și așa, clasele se aglomerează. Au auzit că este o școală bună și viza de flotant este o portiță să se înscrie aici”, a declarat un părinte.

„Am venit să văd exact ce acte ne trebuie și mâine o să venim cu dosarul. Sperăm să mai prindem locuri. E o școală bună și este primul copil pe care îl înscriem, avem emoții. Fetița noastră este și ea foarte emoționată că începe școala. De ea depinde totul dacă învață, nu de părinți, nu de școală”, spune un alt părinte din sectorul 3 al Capitalei.

Mulți părinți își fac vize de flotant pentru a figura cu adresa pe raza școlii la care vor să își înscrie copilul, mail ales dacă este o unitate de învățământ cu renume.

„E important ca părinții să știe că nu contează în ce ordine se înscriu copiii la școală, poți să îl înscri primul, poți să îl înscri ultimul, calculatorul selectează, în primul rând, după domiciliul părinților, dacă există cereri și la alte școli. Renumele școlii îi fac să închirieze apartamente în zona școlii și să-și facă viză de flotant. Din experiența anilor trecuți, sunt cam două-trei clase cu elevii care vin cu flotant”, a declarat pentru MEDIAFAX, Florentina Ivan, director adjunct al școlii nr. 195, București.

Școala nr. 195 din Sectorul 3 al Capitalei este una dintre cele mai căutate unități de învățământ, anual fiind sute de cereri de înscriere. Conducerea școlii vrea să se limiteze locurile la doar patru clase pregătitoare.

„Școala noastră are 120 de locuri, vom face patru clase de pregătitoare pentru care avem pregătite patru doamne învățătoare titulare. În anii trecuți am avut multe cereri. Anul trecut au fost 10 clase, acum doi ani, au fost 15 clase de pregătitoare. Dacă vor fi cereri de copii care locuiesc aici, în circumscripția școlară, se vor suplimenta locurile. Probabil vom avea mai mult de patru clase. Dacă sunt cereri mai multe decât locuri, se intră pe criteriile specifice”, a adăugat Florentina Ivan

Criteriile specifice fac referire la numărul de frați pe care copilul respectiv îl are în aceeași școală, dacă părinții au fost elevi ai școlii respective, dacă au rude de gradul I sau II care locuiesc în circumscipția unității de învățământ sau dacă părinții lucrează în învățământ. Inspectoratele școlare le cer părinților să consulte cu atenție metodologia.

„Această metodologie trebuie consultată cu atenție. Avem incluse în ea termenele de desfășurare ale etapelor de înscriere în învățământul primar. pe site-ul inspectoratului școlar există informații cu privire la școlille din Capitală și la circumscripțiile din care aceastea fac parte, dar și informații legate de zilele porților deschise pe care școlile trebuie să le organizeze. Părinții pot suna și la un număr de telefon dacă înâmpină probleme sau pentru orice informație : 0800816021”, a declarat pentru MEDIAFAX, Marina Manea, inspector școlar, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (SMB).

În București, sunt 13.888 de locuri pentru clasa pregătitoare, iar la nivel național, sunt aproximativ 180.000. Prima etapă a înscrierilor începe luni, pe 27 februarie, și se va încheia pe 16 martie, iar pentru locurile neocupate sau pentru cei care nu au reușit să-și depună dosarul, a doua etapă se va desfășura în perioada 24-30 martie. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Microsoft pariază pe Inteligența Artificială și investește într-o companie din Abu Dhabi