Primăria a decis să depoziteze TEMPORAR gunoiul într-un cartier din Cluj. Locuitorii au ieșit în stradă: ”Dacă Boc nu duce gunoiul de aici, o să-mi dau foc”

Redactor:
Mihai Schiau
Primăria a decis să depoziteze TEMPORAR gunoiul într-un cartier din Cluj. Locuitorii au ieșit în stradă: ”Dacă Boc nu duce gunoiul de aici, o să-mi dau foc”
Zeci de locuitori ai cartierului clujean Someșeni s-au strâns miercuri seara nemulțumiți de faptul că în curtea RADP au fost depozitate gunoaie. Oamenii spun că vor bloca drumul și nu le vor mai permite camioanelor să aducă gunoiul la ei în zonă. Ei spun că mirosul este insuportabil și amenință că le vor da foc. Primarul Emil Boc și-a făcut apariția în zonă și le-a explicat oamenilor că depozitarea gunoaielor pe platforma RADP este o soluție temporară, scrie monitorulcj.ro.

Miercuri noaptea, zeci de persoane au blocat drumul din cartierul Someșeni și spun că nu vor pleca dacă firmele de salubritate vor continua să depoziteze gunoaiele în curtea RADP Cluj. Ei spun că mirosul a devenit insuportabil. În momentul în care și-a făcut apariția primarul Emil Boc spiritele s-au încins și mai tare. În zonă și-au făcut apariția zeci de polițiști, jandarmi, polițiști locali, dar și mascați.

„Sunt revoltată pentru că se aduce și se depozitează gunoiul aici la noi în cartier. Nu vrem să se depoziteze gunoiul la noi în cartier că oricum suntem bătuți de Dumnezeu că avem aici o grămadă de țigani. Nu se poate așa ceva. Suntem de 50 de ani în cartierul acesta. În cartierul acesta în afară de apă și lumină nimic nu s-a făcut. Nu se poate depozita gunoiul în altă parte? Nu sunt dealuri sau alte zone unde să-l ducă unde nu sunt oameni? Noi nu o să putem să ieșim din casă de miros. Deja miroase seara. Cluj-Napoca este în 2015 capitală europeană a gunoaielor. Dacă Boc nu duce gunoiul de aici o să anunț televiziunile și aici o să-mi dau foc. De o săptămână se depozitează aici gunoaiele. Va fi plin de țânțari, microbi, șobolani, ce suntem noi? Noi nu suntem groapa de gunoi a orașului”, a spus o femeie, citată de monitorulcj.ro.

„Oricum trăim într-o zonă defavorizată, acum ne devaforizează și mai tare. Ziceau că închid rampa că e aproape de aeroport, dar de fapt au adus gunoiul mai aproape de aeroport. Și mai este o chestie interesantă: gunoiul este ascuns între betoane, de unde te uiți, nu se vede. Este inadmisibil, mirosul este insuportabil”, a precizat un alt locuitor.

Emil Boc le-a explicat oamenilor că soluția este una provizorie și că platforma RADP este singurul loc pentru depozitarea temporară a gunoaielor în drumul lor spre Oradea. „Se depun jos și le încarcă sus. Ei trebuie să vină, să-i lăsați să vină. Gunoierele se pun jos, se ridică și pleacă la Oradea, dar lăsați să le ducă, oameni buni. Noi vrem să fie totul civilizat, de aceea facem noaptea, noi nu vrem să rămână clujenii cu gunoiul în stradă. Aici numai transbordează. E platformă betonată. Totul va fi lăsat curat, spălat ca lacrima. Este platforma RADP. Vreau să vă spun că este o situație ultra provizorie până când se betonează platforma de la Pata Rât. Nu putem să oprim tot Clujul, aici este singurul loc pe care îl avem. Clujenii nu pot rămâne cu gunoaiele în stradă”, le-a explicat primarul.

Explicațiile lui Boc nu i-au mulțumit pe locuitori, care i-au transmis acestuia să nu îi mai ”prostească”. „Nu este decât o situație temporară. Eu am venit aici din respect pentru dumneavoastră. Vroiam să vă asigur că este doar o situație temporară”, a conchis Boc după care s-a retras. Oamenii care locuiesc în zonă spun că lucrurile nu vor rămâne așa și că vor bloca drumul de acces al camioanelor în fiecare zi.

×
Inchide