Primăria Capitalei a dat undă verde lucrărilor de lărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea. Cum va arăta – FOTO

Primăria Capitalei a dat undă verde lucrărilor de lărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea. Cum va arăta - FOTO
Publicat: 04/09/2019, 10:55

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, miercuri, contractul pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, lucrările urmând să înceapă de luni, 9 septembrie.

Investiția denumită „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea'” are o durată de execuție a contractului de 24 de luni. Contractul este în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

„Am semnat astăzi (miercuri – n.r.) contractul pentru obiectivul de investiții un proiect esențial de fluidizare a traficului din zonă! Mă bucur că, împreună cu specialiștii Primăriei Capitalei, reușim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani! Lucrările (…) vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuției contractului este de 24 de luni”, a spus primarul general, Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general a explicat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 kilometri, va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabila.

Totodată, se va realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Primele lucrări care vor fi realizate vor fi cele de demolare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu strada Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.