Primăria Cluj-Napoca anulează licitația pentru Sala Polivalentă. Procedura va fi reluată, iar lucrările deja executate conservate în perioada iernii

Primăria Cluj-Napoca anulează licitația pentru Sala Polivalentă. Procedura va fi reluată, iar lucrările deja executate conservate în perioada iernii
Publicat: 29/08/2012, 12:49
Actualizat: 26/03/2019, 06:46

Primăria Cluj-Napoca a decis anularea procedurii de licitație privind construirea Sălii Polivalente, astfel încât aceasta va fi reluată în toamnă, lucrările deja executate în proporție de 65 la sută urmând să fie conservate în perioada iernii, a anunțat, miercuri, primarul Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, într-o conferință de presă, că decizia de anulare a fost luată de comisia de licitație în urma concluziilor unui raport de expertiză prezentat de un expert angajat de Primărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Expertul angajat de Primăria Cluj-Napoca a prezentat un raport din care rezultă că oferta ACI, firma care a contestat licitația, este neconformă. În aceste condiții, comisia de licitație dispune anularea procedurii de licitație pentru Sala Polivalentă, iar ca o consecință vom trece la rezilierea contractului cu firma CON-A, câștigătoarea licitației, și conservarea lucrărilor deja executate, în perspectiva iernii. CON-A se va ocupa de conservare. De asemenea, va avea loc organizarea unei noi proceduri de licitații pentru restul lucrărilor, în toamnă, care va fi finalizată în primăvara anului viitor când vor reîncepe lucrările și sperăm ca acestea să fie finalizate în toamna anului viitor”, a spus Boc, care a adăugat că în urma unei decizii a instanței au fost evaluate toate ofertele depuse de firmele participante la licitație.

Președintele comisiei de licitație din Primărie, Virgil Poruțiu, a declarat, la rândul său, în aceeași conferință de presă, că oferta depusă de firma ACI are mai multe componente, iar din analiza expertului angajat de municipalitate rezultă că această ofertă are alte date pentru fiecare componentă.

„Oferta ACI are mai multe componente, cum sunt partea scrisă, partea de arhitectură, de instalații și rezistență. Iar acestea nu sunt la fel și nu coincid, fiind identificate de expert 19 puncte în care nu corespunde oferta tehnică cu cerințele din caietul de sarcini”, a afirmat acesta.

Lucrările la Sala Polivalentă a municipiului Cluj-Napoca au început în luna mai 2011 și ar fi urmat să fie finalizate în septembrie 2012, dar au fost sistate, în luna martie, de către firma constructoare, CON-A, după ce Tribunalul Cluj a admis o contestație a firmei care a ocupat locul trei la licitația organizată de municipalitate în noiembrie 2010, ACI.

CON-A a câștigat licitația organizată de Primărie cu o ofertă de 12 milioane de euro, în timp ce oferta ACI, clasată pe locul al treilea, a fost de 21 de milioane de euro.

CON-A și ACI au participat împreună, într-o asociere cu alte firme, și au câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Cluj pentru construirea Cluj Arena.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...