Primele măsuri luate de Carmen Dan, după cazurile de tâlhărie raportate în zona Sinești. „Am primit link-ul pe telefon. Am văzut despre ce este vorba”

Primele măsuri luate de Carmen Dan, după cazurile de tâlhărie raportate în zona Sinești. „Am primit link-ul pe telefon. Am văzut despre ce este vorba
Publicat: 03/05/2018, 14:43
Actualizat: 25/03/2019, 23:56

„Eu de ieri am dat dispoziții să se facă verificări. Adică mă interesează dacă acolo este o situație care se întâmplă cu precădere sau sunt cazuri izolate. Mai mult decât atât, din câte știu, inspectorul general al Poliției Române a dispus verificări la Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița, cât și la Poliția din Sinești și celelalte aspecte care vor rezulta în urma acestor verificări vor fi comunicate de către Inspectorul General al Poliției Române”, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, în Parlament.

Carmen Dan a mai precizat că l-a chemat la discuții, miercuri, pe șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, pe acest subiect.

„Eu am primit un link pe telefonul meu. Am văzut despre ce este vorba și imediat l-am redirecționat către Inspectorul General al Poliției Române. Ulterior, i-am spus să-și ia datele preliminare și ieri (miercuri -n.r.) l-am chemat la o discuție la minister. A rămas să dispună măsuri, să facă verificările, tocmai de aceea s-a declanșat această verificare internă la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție și a Poliției din Sinești și toate cele ce vor rezulta din verificări să fie comunicate. Bineînțeles, dacă este nevoie, să se gândească un plan de măsuri pe care să-l prezinte și ministrului”, a mai declarat ministrul de Interne.

Carmen Dan a anunțat că ia în calcul și patrule mixte în zonă, formate din polițiști și jandarmi.

„Știu că se intensifică activitatea de patrulare în zonă, dar tot ieri (miercuri -n.r.) am discutat să se ia în calcul și de posibilitatea patrulării în comun cu susținerea colegilor de la Jandarmerie. Mai mult decât atât, știu că e o informație cum că ar fi un deficit de personal. Pot să vă spun că am verificat și lucrurile nu stau chiar așa. Avem undeva la 80% acoperit pentru subofițeri, 70% pentru ofițeri. Însă sunt convinsă că se vor dispune măsuri, că mai multe date tehnice vor fi comunicate de către colegii mei de la poliție. Acolo au fost sesizate trei astfel de situații. Asta nu înseamnă că nu trebuie să dispunem măsuri, nu înseamnă că nu trebuie să avem această atitudine de prevenție pe care eu o solicit de fiecare dată colegilor mei”, a conchis ministrul.

Anunțurile ministrului vin după ce un buzoian a povestit, pe Facebook, cum a ajuns victima unei tâlhării, în ziua de 1 Mai, chiar în timp ce se afla alături de copii în autoturismul său parcat într-o benzinărie dintre Buzău și București. Bărbatul a povestit că i s-au tăiat cauciucurile mașinii fiind nevoit să sune la 112 pentru ajutor.

„Cum poți fi prăduit ca în vestul sălbatic, la final de vacanță! Sinesti, E85, București – Buzău. Am oprit într-o parcare, pe drumul Buzau-București, pentru o pauză de la condus. Am urcat în mașină când am văzut că cea din fața mea, oprită și ea în parcare, a plecat. Nu am avut un sentiment Ok, o bănuiala mi-a zis să mă car. Fix în acel moment am văzut oameni ieșind din pădurea de pe marginea drumului, venind spre mașină în viteză. Eram deja înăuntru și am văzut cum un tânăr era deja ghemuit în spatele mașinii. Am blocat ușile, am plecat în viteză și am sunat la 112. Mi s-a făcut legătura la Poliție, care mi-a spus că sigur am roata înțepată și o mașină care sigur mă urmărește. Deci știau. În timp ce vorbeam cu ei la telefon, mi-a apărut în bord mesajul de pană pe spate, dreapta”, a scris Mihai Răzvan Moraru pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, a povestit bărbatul, a ajuns la o benzinărie din Voluntari, unde a oprit pentru a își umfla roata. Tot acolo s-a întâlnit și cu polițiștii. „Mi-au spus că am avut noroc, pentru că alții, în zilele trecute nu au fost la fel de norocoși. Au fost bătuți, jefuiți”, spune Moraru.

Practic, după ce șoferul descoperea problema la roți, oprea autoturismul pentru verificări, iar hoților care îl urmăreau atacau.

„E clar că erau pregătiți să atace, dar urcându-mă în mașină au înțepat roata dreaptă spate pentru a mă prinde mai târziu. Acea secunda în care am decis să intru în mașină a fost diferența între a fi lovit sau a scăpa. Am aflat în seara aceasta că mai nou, aruncă cu diverse obiecte în fața mașinii, când nu e trafic mare, pentru a provoca o ieșire în decor și a jefui. Se pare că Sinești nu e un caz izolat. A1, A2, Carrefour Voluntari, Fundeni, Mamaia, Sibiu și lista continuă. Înțeleg ca mulți dintre voi ați depus plângeri, nerezolvate până astăzi.”

De la începutul anului până în prezent, pe raza județului Ialomița, au fost înregistrate 61 de infracțiuni de furt din mașini, fiind luate măsuri preventive împotriva a opt persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Poliția Locală poate da amendă pentru parcare?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie