Primul britanic cunoscut că a contractat COVID-19 a murit într-un „accident tragic”

Primul britanic cunoscut că a contractat COVID-19 a murit într-un „accident tragic”
Primul britanic cunoscut că a contractat COVID-19 a murit într-un „accident tragic”
Publicat: 02/11/2020, 17:06
Actualizat: 06/04/2021, 14:38

O mamă sfâșiată de durere a dezvăluit că fiul ei student – despre care se crede că este primul britanic care a prins coronavirus – a murit la universitate. Connor Reed lucrase la o școală din Wuhan când a contractat virusul în decembrie anul trecut

Connor Reed a murit la apartamentul său de la Universitatea Bangor duminică, 25 octombrie, în ceea ce a fost descris ca „un accident tragic” de mama sa Hayley într-o postare pe Facebook. Avea doar 26 de ani.

Lucra în Wuhan când a contractat virusul

Connor Reed, din Llandudno, în nordul Țării Galilor, lucra la o școală din Wuhan când a contractat virusul în decembrie anul trecut, transmite dailymail.co.uk.

Inițial, el a crezut că este o răceală, înainte ca aceasta să devină o tuse gravă și într-o dimineață s-a trezit luptându-se să respire, în martie:

„Acolo m-a speriat. Și nu am putut să trag o aer în piept” , spunea tânărul înainte să moară.

Mama lui Hayley a spus că nu a trecut niciodată peste „greutățile” contractării coronavirusului după ce acesta a fost obligat să petreacă 20 de săptămâni în izolare.

” A suportat mai mult izolarea decât oricine altcineva – 16 săptămâni de blocare dură în Wuhan, două săptămâni în Australia și alte trei săptămâni în Marea Britanie.

„Nu vom ști niciodată unde l-ar fi dus ambiția și impulsul său. Am dori să-i oferim lui Connor înmormântarea pe care o merită în Marea Britanie și, de asemenea, în Australia. Nu vom putea participa la înmormântarea sa din Marea Britanie din cauza restricției coronavirusului. Prin urmare, ne vom asigura că toți îi comemorăm amintirea acasă la el în Australia”.

Anunțând moartea în weekendul trecut într-o postare pe Facebook, ea a scris: „Frumosul nostru fiu Connor Reed a murit într-un accident tragic la Universitatea Bangor în weekend” .

Un purtător de cuvânt al Poliției din Țara Galilor de Nord a declarat: „La scurt timp după ora 22:00, duminică, 25 octombrie, poliția din Țara Galilor de Nord a fost solicitată de către serviciul de ambulanță să verifice camera unui student la sediile de reședință ale Universității Bangor. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de prieteni și paramedici, un student în vârstă de 26 de ani a fost declarat mort la locul respectiv. Moartea nu este tratată ca suspectă”.

Un purtător de cuvânt al Universității Bangor a spus: „Gândurile noastre sunt cu familia și prietenii studentului în acest moment foarte trist”.