Principesa Margareta, primul mesaj de Crăciun. PLUS: Unde își va petrece sărbătorile Regele Mihai

Principesa Margareta, primul mesaj de Crăciun. PLUS: Unde își va petrece sărbătorile Regele Mihai
Publicat: 21/12/2016, 16:52
Actualizat: 21/12/2016, 17:47

Porțile Domeniul Regal de la Săvârșin, din județul Arad, se deschid larg pentru vizitatori înaintea Sărbătorii de Crăciun. Familia Regală a anunțat, miercuri, că, vineri, 23 decembrie, toată ziua, va primi toți românii la care doresc să colinde Casa Regală.

„Familia Regală va primi colindătorii la Săvârșin, în interiorul Domeniului Regal. Sunt așteptați de-a lungul zilei, în Satul Regal, toții românii, din județele țării și din Republica Moldova, cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Sunt binevenite grupuri reprezentând asociații sau instituții, școli sau formații muzicale, care doresc să colinde sau să transmită la mulți ani Familiei Regale și să ia parte la tradiționala sărbătoare de la Castelul Regal Săvârșin dedicată Crăciunului”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, către MEDIAFAX.

Tot vineri, cu începere de la ora 11.00, Principesa Moștenitoare Margareta și Principesa Maria oferă Centrului pentru persoane vârstnice ””Căprioara”” din comuna Săvârșin (cu sprijinul Studio Moderna – Dormeo), saltele, perne și așternuturi pentru pat. Cu începere de la ora 12.00, vineri, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta și Alteța Sa Regală Principesa Maria oferă daruri familiilor nevoiașe din Săvârșin, pentru care au pregătit 300 de pachete cu alimente și produse necesare casei.

La acțiune va fi prezent și primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean. Ca în fiecare an, pe data de 23 decembrie Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va prezintă presei bradul din Salonul mare și masa de Crăciun din Sufrageria mare.

Vineri, cu începre de la ora 17:00, la Muzeul Regal al Automobilului, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Maria asistă la concertul susținut de Corala Regală Transilvană și artiști lirici ai Operei Naționale din Cluj-Napoca, iar cu începere de la ora 18.00, tot la muzeu, Altețele lor Regale oferă cadouri angajaților și colaboratorilor de la Săvârșin.

Sâmbătă, 24 decembrie, la ora 10.00, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei transmite Mesajul de Crăciun 2016. Mesajul va fi transmis în format electronic, scris, întregii prese. Până în 2015, mesajul era transmis de către Majestatea Sa Regele Mihai. Cu începere de la ora 12:00, Ziua de 24 decembrie e dedicată primirii unui singur grup de colindători, Dubașii din Săvârșin, preferații Regelui Mihai. Cu începere de la ora 19, Familia Regală petrece Ajunul Crăciunului privat.

Duminică, 25 decembrie 2015, cu începere de la ora 11.00, Familia Regală participă la Slujba celei de-a Doua Zi de Crăciun, la Biserica ortodoxă din comuna Săvârșin.

Castelul Regal de la Săvârșin este reședința privată a Familiei Regale a României și locul preferat al Regelui Mihai I. Majestatea Sa Regele Mihai nu va petrece nici în acest an Crăciunul la Castelul Regal de la Săvârșin, ci va rămâne la reședința privată din Elveția. La Castelul Regal de la Săvârșin se vor afla în acest an Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria, care vor petrece Ajunul Crăciunului privat la Castelul de la Săvârșin.

Regele Mihai I a fost ultima dată la Castelul de la Sârvșin în cursul lunii august 2014, când, împreună cu Regina Ana, a participat la inaugurarea Casei de Oaspeți din cadrul Satului Regal.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase