Prințul Nicolae: „Îmi voi invita familia la botez și sper că venirea unui copil ne va apropia”

Publicat: 22/09/2020, 10:45

Prințul Nicolae al României a acordat un interviu, în care a vorbit despre copilul pe care îl așteaptă împreună cu soția sa, Alina Maria, despre dorința de a se reconcilia cu Familia Regală și despre șansele revenirii monarhiei în România.

Nepotul Regelul Mihai I și Alina Binder s-au căsătorit pe 30 septembrie 2018 la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia, iar în luna noiembrie a acestui an urmează să devină părinți, scrie Adevărul.ro.

Prințul Nicolae a declarat că viața i se va schimba radical după nașterea copilașului.

„Noi suntem aici pentru copil trebuie să avem grijă”

„Acum ne pregătim mai mult din punct de vedere psihic. Ne bucurăm foarte mult de această veste şi de viitorul nostru copil. Am înţeles că nopţile nedormite vor veni imediat după ce se naşte copilul. Nopţile nedormite vor reprezenta o parte din această poveste specială şi, indiferent că ne place sau nu, asta este. Noi suntem aici pentru copil şi trebuie să avem grijă, nu contează dacă dormim sau nu. Eforturile noastre vor fi concentrate pentru creşterea copilului şi ca să fie sănătos şi fericit, asta este cel mai important”, a spus el.

„Am o relaţie specială cu arhiepiscopul Calinic. Încă nu am ales un loc pentru botez, însă Curtea de Argeş este una dintre opţiuni. Printre opţiuni este şi Sinaia. Încă nu am luat o decizie. Mai este timp până la botez, deci avem timp să luăm în calcul mai multe locuri”, a povestit Nicolae.

Familia Regală, invitată la botez

Întrebat dacă la botez vor fi invitaţi şi cei din Famila Regală, Prinţul Nicolae a spus că „bineînţeles. Depinde şi de ce restricţii vor fi atunci din cauza pandemiei. Îmi voi invita familia şi sper că venirea unui copil ne va reapropia. Mi-aş dori să îi prezint copilului meu mătuşa şi unchiul, cred că ar avea multe de învăţat de la ei”.

„Este foarte dificil să vă dau un răspuns în acest moment. Dar eu cred că se poate ca în timpul vieţii mele România să revină la monarhie. Însă cred că noi toţi trebuie să vrem asta şi trebuie să fim uniţi şi să lucrăm împreună la acest deziderat”, a declarat Prințul Nicolae, referindu-se la posibilitatea revenirii la monarhie în România.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase