Procesiune catolică în Capitală, în Duminica Floriilor și pentru Ziua Tineretului

Procesiune catolică în Capitală, în Duminica Floriilor și pentru Ziua Tineretului
Publicat: 28/03/2015, 17:42

Procesiunea de Florii, prezidată de IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, va începe la ora 14.00, cu un moment de rugăciune și binecuvântare a ramurilor, în Piața Mons. Vladimir Ghika, de lângă Biserica Franceză Sacré Coeur.

Credincioșii și preoții, cu ramuri în mâini, vor porni apoi spre Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piața Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, cântând imnuri închinate Mântuitorului. Tinerii care vor deschide procesiunea vor purta Crucea Zilei Mondiale a Tineretului, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB).

La sfârșitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif va fi celebrată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

Potrivit sursei citate, Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă, care unește triumful lui Cristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile orașului și vestirea Pătimirii Mântuitorului, la Sfânta Liturghie.

Pentru credincioșii catolici, participarea la procesiunea și la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire a credinței și de unitate cu toții creștinii catolici din România și din lumea întreagă, a precizat sursa citată.

Tot în Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează și Ziua Mondială a Tineretului, instituită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1985 și ajunsă în acest an la cea de a XXX-a ediție. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema „Fericiți cei cu inima curată, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu”.

Mesajul are scopul de a-i pregăti pe tineri atât pentru celebrarea la nivel național a Zilei Mondiale a Tineretului, care în România va avea loc în 22-26 iulie, la Cluj-Napoca, cât și pentru celebrarea întâlnirii la nivel mondial, care va fi găzduită de Polonia anul viitor.

„Aveți curajul să fiți fericiți!”, îi îndeamnă Papa Francisc pe tineri în mesajul din acest an, amintindu-le că adevărata fericire vine numai dintr-o inimă curată.

„Fiecare dintre noi trebuie să învețe să discearnă ceea ce poate să-i întineze inima. Dacă e necesar să acordăm o atenție deosebită ocrotirii creației, purității apei, aerului și hranei, cu atât mai mult trebuie să păstrăm în puritate ceea ce avem mai de preț: inima și relațiile noastre. Această ecologie umană ne ajută să respirăm aerul proaspăt care vine din lucrurile frumoase, din iubirea adevărată, dintr-o viață trăită în sfințenie”, se mai arată în mesajul transmis tinerilor de Papa Francisc, citat în comunicatul ARCB.

Participanții la procesiunea de Florii vor merge pe prima bandă de circulație, iar traficului rutier va fi restricționat pe traseu Biserica Franceză (str. Căpitan Demetriade) – Statuia Aviatorilor – bulevardul Aviatorilor – Piața Victoriei – Calea Victoriei – strada G-ral Berthelot – Catedrala Sfântul Iosif, a anunțat Brigada Rutieră a Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto