Procesul celor șapte tineri acuzați de viol s-a încheiat. Când va fi anunțată sentința. Incidente în fața Judecătoriei Vaslui. UPDATE

Procesul celor șapte tineri acuzați de viol s-a încheiat. Când va fi anunțată sentința. Incidente în fața Judecătoriei Vaslui. UPDATE
Publicat: 14/08/2015, 20:07

UPDATE 19.30 Procesul de la Judecătoria Vaslui în cazul celor șapte tineri acuzați de violarea unei fete de 18 ani s-a încheiat, vineri seară, după mai bine de opt ore, timp în care ședința de judecată a fost suspendată de trei ori, urmând ca sentința, care nu va fi definitivă, să fie dată luni.

Ședința de judecată, suspendată pentru analizarea cererii de recuzare a judecătorului depusă de un avocat al acuzaților, a fost reluată pentru foarte scurt timp, magistratul care a analizat solicitarea respectivă fiind incompatibil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, magistratul respectiv a mai analizat, în urmă cu două zile, o cerere de abținere formulată de către judecătorul acestui caz, solicitarea respectivă fiind respinsă.

Întrucât magistrații se află în vacanță judecătorească, oficialii Judecătoriei Vaslui trebuie să găsească un alt judecător, dintre cei aflați în concediu, pentru a veni la instanță și a analiza cererea de recuzare.

Ca urmare, ședința a fost suspendată pentru a doua oară, până la găsirea unui alt magistrat.

La Judecătoria Vaslui are loc, vineri, un nou termen în procesul pe fond în care șapte tineri din Văleni sunt judecați pentru că ar fi violat o tânără de 18 ani, în noiembrie 2014.

Înainte de proces, fața sediului instanței s-au adunat aproximativ 300 de persoane, pe de o parte susținători ai celor șapte tineri, iar pe de altă parte ai tinerei care a fost violată.
De altfel, în momentul în care cei șapte tineri au ajuns la sediul Judecătoriei, cele două grupuri au început să se huiduie reciproc și să-și aducă jigniri, fiind nevoie de intervenția jandarmilor pentru a calma spiritele.

Câțiva dintre susținătorii celor acuzați de viol au fost ridicați de forțele de ordine și duși în sediul Poliției Județene Vaslui, aflat peste drum de Judecătorie.

La proces este prezentă și tânără violată.

Judecarea cazului a fost suspendată după aproximativ o oră de la începerea procesului, la solicitarea unuia dintre avocații celor șapte tineri, care a invocat mediatizarea excesivă a cazului și a solicitat recuzarea judecătorului.

Astfel, un alt magistrat urma să analizeze cererea de recuzare și să stabilească dacă procesul va continua cu același judecător sau cu altul, urmând ca apoi ședința să se reia.
Șapte tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecați, sub control judiciar, după ce ar fi sechestrat și violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeași seară, de către cei șapte tineri.

Reținuți inițial de către polițiști, cei șapte tineri au fost arestați preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeași instanță a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliției a celor șapte vasluieni acuzați de viol, fiind plasați în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor șapte tineri. Prin acea decizie, instanța i-a obligat pe cei șapte să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

De asemenea, cei șapte tineri au primit interdicția de a părăsi satul Văleni, de a merge în baruri, la adunări publice și în locuri de agrement, de a participa la manifestări sportive, culturale sau alte adunări publice și de a deține, folosi sau purta arme. Aceștia sunt obligați, de asemenea, să nu ia legătura cu tânăra, cu părinții acesteia și cu martorii din dosar.

În 23 iunie, în urma unei sesizări făcute de Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), CSM a sesizat Inspecția Judiciară să facă verificări privind eliberarea din arest a celor șapte tineri.

PIICJ a dispus, în 25 iunie, efectuarea unor verificări cu privire la modalitatea în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui și Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public în dosarul în care cei șapte tineri sunt judecați pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal, cauză aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui. Verificările au fost inițiate în urma eliberării din arest a inculpaților.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) a trimis Inspecției Judiciare, în 27 iulie, raportul privind verificările în cazul fetei din județul Vaslui violate de șapte tineri, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraților, dispusă de inspectorii judiciari.

„Ca urmare a finalizării verificărilor efectuate, la data de 27 iulie 2015 a fost trimis la Inspecția Judiciară documentul conținând concluziile acestor verificări, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraților dispusă de către inspectorii din cadrul Inspecției”, precizau reprezentanții PICCJ.

Avocații a trei dintre cei șapte tineri au depus o cerere la Curtea de Apel Iași, cerând strămutarea procesului și invocând presiunea mediatică asupra procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui și asupra magistraților Judecătoriei Vaslui.

Primul termen privind solicitarea lui Silviu Ovidiu Burada, Silviu Avădani și Petrică Ionuț Bolboceanu a fost stabilit pentru 2 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...