Procuroarea Iorga, cercetată disciplinar: Am temerea că anumite acte din dosare s-ar putea să nu mai existe

Procuroarea Iorga, cercetată disciplinar: Am temerea că anumite acte din dosare s-ar putea să nu mai existe
Publicat: 11/10/2017, 22:33

Mihaeila Iorga susține că există un „război” care a început la momentul revocării sale din DNA, precizând că de atunci s-au făcut mai multe sesizări disciplinare „în încercarea de a se găsi, în cele din urmă” ceva care i se poată imputa „și să se poată credibiliza acel act de revocare, infirmat chiar de instanța de judecată”.

„Din punctul meu de vedere, orice încercare de această manieră este doar o intimidare care nu își va produce niciun efect. Singurele temei pe care le am sunt legate de două aspecte. Pe de o parte de persoana care face verificările referitoare la aspectele sesizate, și discutăm aici despre doamna inspector Rădescu Elena, având suspiciuni cu privire la imparțialitatea dânsei în ceea ce privește instrumentarea acestei sesizări. Pe de altă parte, temerea mea este legată de faptul că anumite acte din dosare ar putea să nu mai existe. Am în vedere în acest sens modalitatea în care se continuă obstrucționarea activității Inspecției Judiciare în ceea ce privește activitatea mea, raportat la sesizările anterioare, adică ceea ce s-a întâmplat cu ordinul de revocare în care erau efectuate mențiuni false în ceea ce privește conținutul unui denunț, în ceea ce privește instituirea unei măsuri a controlului judiciar. (..) Mă refer la faptul că anumite acte ar putea să nu mai existe, că atunci când nu mai faci referire la ele există doua variante, de a ascunde existența lor sau că aceste documente au dispărut”, a declarat Mihaiela Iorga la Antena 3.

Întrebată dacă este ținta unui abuz, Iorga a răspuns: „Cred că da!”, precizând că Laura Codruța Kovesi „este semnatara acestor sesizări.”

Magistratul a precizat că odată cu decizia instanței, care a stabilit că poate reveni la DNA, a fost mutată la Secția Judiciară, neavând posibilitatea de a mai face acte de cercetare penală.

„Trebuie să fac și un anunț fericit. Probabil că în următoarea perioadă, DNA va avea o secție judiciră foarte puternică, întrucât dacă în situația mea s-a ajuns la concluzia că nu pot să mai fac alte acte de urmărire penală ci trebuie să trec la Secția Judiciară pentru că există împotriva mea sesizări disciplinare, vă dați seama că toți cercetații disciplinar vom ajunge, probabil, pe același principiu, la Secția Judiciară și DNA va avea o secție judiciară de elită”, a mai spus Iorga.

„Eu aș zice că sunt mulți oameni care preferă să-și conserve liniștea în loc să spună ceea ce se întâmplă’, a completat magistratul.

Iorga susține că are suspiciuni în ceea ce privește siguranța familiei sale, făcând referire la un accident de mașină pe care l-a avut una dintre fiicele sale pe trecerea de pietoni.

„Există suspiciuni și în ceea ce privește siguranța familiei mele. Se întamplă anumite evenimente, dar momentan nu pot da mai multe detalii. A avut loc o întâmplare care este cel puțin suspectă, dacă nu mai mult”, a declarat Iorga.

Mihaiela Iorga a fost revocată din DNA la cererea procurorului șef al instituției, instanța dispunând ulterior revenire ei în funcție.

Mihaiela Iorga și Călin Nistor, unul dintre adjuncții DNA, sunt cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară pentru posibile abateri privind activitatea la DNA.

„La finalizarea cercetării disciplinare, în funcție de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acțiunii disciplinare si sesizarea Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea acțiunii disciplinare”, transmite Inspecția Judiciară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine