Procurorii au contestat în instanță revocarea măsurilor preventive în cazul fostului șef BCCO Traian Berbeceanu

Procurorii au contestat în instanță revocarea măsurilor preventive în cazul fostului șef BCCO Traian Berbeceanu
Publicat: 09/04/2014, 13:47
Actualizat: 01/02/2019, 01:01

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, a declarat, miercuri, corespodentului MEDIAFAX, că procurorii DIICOT au contestat decizia Tribunalului Hunedoara care a admis solicitarea fostului comisar șef de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Traian Berbeceanu de revocare a măsurilor preventive.

„Decizia Tribunalului Hunedoara nu a fost pusă în aplicare pentru că nu era definitivă. Dosarul va fi înaintat Curții de Apel Alba Iulia pentru soluționare. Decizia Curții de Apel va fi definitivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Tribunalul Hunedoara a admis, luni, solicitarea fostului comisar șef de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Traian Berbeceanu de revocare a măsurilor preventive, decizia nefiind însă definitivă.

Traian Berbeceanu depusese la Tribunalul Hunedoara, la începutul lunii aprilie, o solicitare de revocare a măsurilor preventive luate împotriva sa.

În noiembrie 2013, după o lună de arest preventiv, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Traian Berbeceanu poate fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală, dispunând ca măsură preventivă interdicția de a părăsi țara.

Tot atunci, instanța supremă a dispus ca Traian Berbeceanu să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliția municipiului Deva conform programului de supraveghere, să nu-și schimbe locuința fără încuviințarea organelor judiciare și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme.

Totodată, Traian Berbeceanu nu avea voie să comunice cu 46 de persoane care au diferite calități în dosarul instrumentat de către procurorii DIICOT Alba.

Fostul șef al BCCO Alba a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat de către procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În același dosar, sunt cercetați soții Titus și Ramona Biriescu, considerați liderii grupării infracționale specializate în comerț ilegal cu petrol, arestați de asemenea în 24 octombrie 2013.

Potrivit procurorilor DIICOT, soții Titus Gabriel și Anișoara Ramona Biriescu au „sponsorizat” BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soți au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare și alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Hunedoara, unde lucrează soția comisarului.

Procurorii arătau că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informații despre investigațiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracțiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunțat și despre percheziții și audieri de martori și le-ar fi spus cum pot evita probarea activităților infracționale, atenționându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

DNA informa, în 19 martie, că șeful DIICOT Alba, Ioan Mureșan, Alin Muntean, ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, și Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracțiune, în legătură cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reținut fără probe.

Dosarul lui Traian Berbeceanu ar fi fost fabricat după ce acesta ar fi refuzat solicitarea lui Ioan Mureșan de a-l numi șef de serviciu pe ofițerul Alin Muntean, reieșea din ordonanța DNA privind urmărirea penală a șefului DIICOT Alba, a lui Muntean și a unui procuror de la Parchetul Tribunalului Alba.

Ulterior, Traian Berbeceanu afirma că încă de când a fost reținut și arestat în dosarul care i-ar fi fost fabricat și-a pus încrederea în DNA și a sperat că procurorii anticorupție vor demonstra că este victima unei înscenări și că odată aflat adevărul va fi repus în funcție.

În prezent, Traian Berbeceanu lucrează pe o funcție de execuție în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...