FOTO-VIDEO | Procurorii DIICOT au destructurat o rețea uriașă de prostituție! Au fost făcute 38 de percheziții domiciliare

Publicat: 02/03/2023, 15:06

O rețea periculoasă care ducea fete să se prostitueze prin diverse hoteluri din România, dar și în alte țări din Europa, a fost destructurată.

O grupare infracțională constituită pe criterii familiale care ducea fete la prostituție în hoteluri din țară, precum și în țări europene, a fost destructurată.

Aceeași grupare infracțională comercializa tutun fără acciză și manifesta un comportament violent în Capitlă, Călărași și Ilfov.

„La data de 2 martie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane – Biroul de Combatere a Traficului de Ființe Umane, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – S.C., desfășoară o acțiune, în județele Călărași, Ilfov și în municipiul București pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a peste 1 kg. tutun de fumat”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Tinerele erau transportate și în alte țări

Pentru prinderea membrilor grupării, indisponibilizarea bunurilor folosite la săvârșirea infracțiunilor și a profitului infracțional, precum și pentru identificarea de alte mijloace de probă, au loc joi 38 de percheziții domiciliare la adresele acestora.

„Membrii grupării organizate ar fi întreprins, de-a lungul timpului, activități ilicite pentru satisfacerea nevoilor personale și dobândirea de bunuri materiale, deranjând în repetate rânduri climatul de ordine și siguranță publică caracteristic societății contemporane, manifestând un comportament violent.

Specificul organizării pe criterii familiale îi conferă acestuia un grad și mai mare de amenințare la adresa ordinii și liniștii publice.

Organizarea activităților infracționale se desfășoară în plan extern, o parte a grupului infracțional acționând încă din anul 2017 în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor, membrii grupului recrutând din medii defavorizate tinere prin metoda „Loverboy” și prin promisiunea oferirii unor oportunități de câștiguri substanțiale, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în țări din Vestul sau Nordul Europei, respectiv Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca și Irlanda, țări unde are loc exploatarea efectivă a acestora.

În plan intern, o altă parte a grupului infracțional organizat, de tip familial, și-a concentrat activitatea, pe lângă recrutarea de tinere care sunt furnizate în scopul exploatării în străinătate, pe maximizarea profitului prin desfășurarea unei alte activități ilegale, respectiv producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, respectiv tutun firicel de fumat”, mai transmite Poliția Română.

Modul de operare al acestei grupări este unul clasic, gruparea fiind organizată pe diferite paliere infracționale, conducerea activităților ilicite fiind realizată de un lider.

Membrii grupării aveau roluri bine determinate în activitatea infracțională, unii recrutând tinerele, alții transportându-le la diferiți clienți acasă sau la hotelurile indicate de aceștia, alții administrând site-urile web de anunțuri de publicitate și administrând sumele de bani obținute de la clienți.

Aceștia ar fi folosit în activitatea infracțională diferite site-uri de anunțuri de publicitate din mediul online, facilitându-se astfel legătura între clienții doritori de servicii sexuale și victime, potrivit Poliției Române.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu