Profesorii care nu pot merge la școală din cauze medicale vor ține orele online într-o singură zi, spune ministrul Educației

Profesorii care nu pot merge la școală din cauze medicale vor ține orele online într-o singură zi, spune ministrul Educației
Profesorii care nu pot merge la școală din cauze medicale vor ține orele online într-o singură zi, spune ministrul Educației / Sursă Foto: GOV.RO
Publicat: 30/01/2021, 20:56
Actualizat: 06/04/2021, 15:07

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cadrele didactice care nu pot merge la școală din motive medicale certificate trebuie să facă toate orele online într-o singură zi.

Măsura va fi adoptată de fiecare școală

Ministrul a afirmat că măsura ar urma să fie luată de fiecare școală, prin modificarea orarului. În acest mod, elevii nu vor ajunge în situația de a combina ore fizice cu ore online, spune ministrul.

„Ține de conducerea școlii să asigure un orar specific, în așa fel încât acele categorii de cadre didactice care nu pot veni la școală din motive medicale, certificate, să aibă orele grupate într-o singură zi, zi în care elevii să nu meargă la școală, ci să continue online pentru acele situații în care profesorii au interdicție de prezență fizică în școală”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Edupedu.ro.

„Vom cere tuturor inspectoratelor școlare și tuturor școlilor să nu ajungă în situația în care în aceeași zi să fie o combinație între online și prezența fizică. Orarele trebuie construite de așa natură încât să poată fi separată o situație de cealaltă”, a mai afirmat ministrul.

Decizia finală va fi luată pe 2 februarie

„În cazul profesorilor există o diferență (n.red. față de elevi) fiind angajați, aceștia necesită o certificare de către un medic de medicina muncii. Dacă un profesor prezintă simptome, evident că el rămâne acasă”, a declarat ministrul în completarea informațiilor inițiale, la o conferință de presă post-eveniment”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu a afirmat că vrea ca şcoala să reînceapă fizic la începutul semestrului al doilea şi a spus că decizia finală va fi luată pe 2 februarie.