Prognoza meteo de marți, 28 iulie 2020. Ploi la munte și caniculă la câmpie

Prognoza meteo de marți, 28 iulie 2020. Ploi la munte și caniculă la câmpie
ANM prognozează ploi la munte și caniculă la câmpie, pe 28 iulie
Publicat: 27/07/2020, 16:57
Actualizat: 27/07/2020, 17:22

Vremea va fi călduroasă, mai ales în zonele de câmpie, iar local caniculară în special în zonele de sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În schimb, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele de munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo în București, pe 28 iulie 2020

Vremea va fi călduroasă, după-amiază, în Capitală când și indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade Celsius, iar cea minimă de 17-20 de grade Celsius.

Cod galben de ploi, vijelii şi grindină pentru 27 de judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 27 iulie, o avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vânt, vijelii şi grindină pentru 27 de judeţe. În este şi sud-est va fi cald, iar indicele temperatură-umezeală va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Astfel, până la ora 23:00, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi local în Banat, Moldova şi Muntenia, precum şi la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

Cum va fi vremea în toată țara în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Pentru intervalul 27 iulie-3 august, sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nord-vestice.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase