PROGNOZA METEO. Vremea se răcește accentuat. Apar ploile și ninsorile la munte

Vremea se răcește azi în toată țara, mai accentuat în partea de vest și nord a țării, unde temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă, transmit meteorologii.

ROMANIA, MARȚI

VREME ÎN RĂCIRE, PLOI ȘI PRECIPITAȚII MIXTE

Vremea se răcește azi în toată țara, mai accentuat în partea de vest și nord a țării, unde temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă. În nordul țării vor apărea și ploile azi iar în estul Transilvaniei pot cădea precipitații mixte. Cantitățile de apă pot ajunge la 15 l/mp. Vântul va sufla cu intensificări în a doua parte a zilei în sud și sud-est. Maximele termice se vor încadra între 8 grade în Moldova și 21 de grade în Oltenia.

ROMANIA, MARȚI NOAPTEA

PLOI ÎN APROAPE TOATĂ ȚARA

La noapte ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor țării iar vântul va sufla slab și moderat. La orele dimineții va fi ceață în sud și sud-est și izolat în restul țării. Minimele nocturne vor fi cuprinse între 1 și 11 grade Celsius.

BUCURESTI

TEMPERATURI ÎN SCĂDERE ACCENTUATĂ

În Capitală temperaturile vor scădea accentuat în următoarele zile. Astăzi, cerul va fi variabil iar dimineața va fi ceață. Maxima zilei va ajunge la 18 grade Celsius. La noapte sunt prognozate ploi slabe iar mâine temperatura maximă va ajunge la 9 grade Celsius. Va ploua și pe parcursul zilei, ceea ce va accentua senzația de frig. Joi, temperatura diurnă va scădea până la 6 grade Celsius, sub valoarea normală pentru această perioadă. Minimele nocturne vor scădea și ele de la 8 grade prognozate pentru această noapte, până la 2 grade joi noaptea.

MUNTE

LAPOVIȚĂ, NINSOARE, VÂNT CU INTENSIFICĂRI

Pentru zona montană sunt prognozate precipitații mixte, iar în Carpații Orientali și Meridionali va ninge și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla cu intensificări temporare. Maximele vor fi cuprinse între 4 și 16 grade iar minimele între -2 și 4 grade Celsius.

TARA

VREME MAI RECE DECÂT NORMALUL PERIOADEI

În următoarele două zile vremea se răcește și mai mult, răcire care se va simți mai ales în jumătatea de sud a țării. Mâine va ploua în sud și centru iar la munte va ninge. Maximele termice se vor încadra între 6 și 14 grade, iar minimele între -3 și 7 grade. Vântul va avea intensificări în Banat și pe litoral și va accentua senzația de rece. Joi, va ploua în aproape toată țara iar la munte va ninge. Temperaturile vor scădea mai mult, maximele se vor încadra între 5 și 13 grade iar minimele între -7 și 6 grade Celsius.

Inchide