Programul „Rabla” a fost prelungit. Care este noul termen de depunere a dosarelor

Programul Rabla a fost prelungit. Care este noul termen de depunere a dosarelor
Publicat: 20/08/2014, 15:42

Potrivit sursei citate, președintele AFM, Adrian Gearâp, a dispus prelungirea sesiunii de depunere și validare a dosarelor pentru persoanele juridice și instituțiile publice din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2014.

„Dosarele se vor depune la sediul Administrației Fondului pentru Mediu, iar termenul limită de depunere a acestora este 30 septembrie 2014”, se arată într-un comunicat de presă al AFM.

Persoanele juridice și instituțiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanțare, publicat pe site-ul instituției, în care sunt prevăzute atât condițiile de eligibilitate, cât și documentația necesară pentru înscrierea în program.

Lista persoanelor juridice și a instituțiilor publice validate să participe în programul „Rabla 2014” va fi publicată pe site-ul instituției.

Prin Programul „Rabla”, Administrația Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice și instituțiile publice. În cele patru etape anterioare de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice și instituțiile publice în Programul „Rabla 2014” au fost analizate în total 998 dosare, dintre care 388 au fost acceptate pentru 1.575 autovehicule și 610 dosare au fost respinse.

Programul „Rabla” pentru persoane juridice era deschis instituțiilor publice, firmelor, dar și operatorilor economici fără personalitate juridică. Acestora li se adaugă reprezentanții profesiilor liberale, în urma publicării în Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finanțare a programului Rabla, pe 14 august.

Dacă până în prezent nu se puteau înscrie în program decât societățile de avocatură, care au personalitate juridică, acum au această posibilitate și cabinetele individuale de avocatură. Este valabil și pentru cabinetele individuale ale medicilor, veterinarilor, tehnicienilor dentari, notarilor, mediatorilor, executorilor judecătorești, consultanților fiscali, asistenților sociali, precum și pentru birourile individuale de arhitectură sau geodezie.

De asemenea, pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km sau pentru achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

„La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri”, potrivit AFM.

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, care a început anul acesta pe 30 aprilie, Administrația Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei mașini mai vechi de opt ani pentru achiziționarea unui nou autovehicul. Solicitanții trebuie să se înscrie la AFM.

Anul trecut, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate și obținute de Poșta Română – 132 (858.000 de lei) și Ministerul Afacerilor Interne – 105 (682.500 de lei).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”