Programul „Rabla” a fost prelungit. Care este noul termen de depunere a dosarelor

Redactor:
Aurelia Alexa
Programul „Rabla” a fost prelungit. Care este noul termen de depunere a dosarelor
Sesiunea de depunere și validare a dosarelor pentru persoane juridice și instituții publice din programul "Rabla 2014" a fost prelungită până în 30 septembrie, a anunțat, miercuri, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, președintele AFM, Adrian Gearâp, a dispus prelungirea sesiunii de depunere și validare a dosarelor pentru persoanele juridice și instituțiile publice din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2014.

„Dosarele se vor depune la sediul Administrației Fondului pentru Mediu, iar termenul limită de depunere a acestora este 30 septembrie 2014”, se arată într-un comunicat de presă al AFM.

Persoanele juridice și instituțiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanțare, publicat pe site-ul instituției, în care sunt prevăzute atât condițiile de eligibilitate, cât și documentația necesară pentru înscrierea în program.

Lista persoanelor juridice și a instituțiilor publice validate să participe în programul „Rabla 2014” va fi publicată pe site-ul instituției.

Prin Programul „Rabla”, Administrația Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice și instituțiile publice. În cele patru etape anterioare de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice și instituțiile publice în Programul „Rabla 2014” au fost analizate în total 998 dosare, dintre care 388 au fost acceptate pentru 1.575 autovehicule și 610 dosare au fost respinse.

Programul „Rabla” pentru persoane juridice era deschis instituțiilor publice, firmelor, dar și operatorilor economici fără personalitate juridică. Acestora li se adaugă reprezentanții profesiilor liberale, în urma publicării în Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finanțare a programului Rabla, pe 14 august.

Dacă până în prezent nu se puteau înscrie în program decât societățile de avocatură, care au personalitate juridică, acum au această posibilitate și cabinetele individuale de avocatură. Este valabil și pentru cabinetele individuale ale medicilor, veterinarilor, tehnicienilor dentari, notarilor, mediatorilor, executorilor judecătorești, consultanților fiscali, asistenților sociali, precum și pentru birourile individuale de arhitectură sau geodezie.

De asemenea, pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km sau pentru achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

„La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri”, potrivit AFM.

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, care a început anul acesta pe 30 aprilie, Administrația Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei mașini mai vechi de opt ani pentru achiziționarea unui nou autovehicul. Solicitanții trebuie să se înscrie la AFM.

Anul trecut, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate și obținute de Poșta Română – 132 (858.000 de lei) și Ministerul Afacerilor Interne – 105 (682.500 de lei).

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Roxana Ghiță l-a uitat pe Albert Oprea. Pe cine votează la Survivor România
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide