Proiectul de infrastructură vechi de 10 ani pe care Primăria vrea să-l „dezgroape” pentru a rezolva problema traficului în cel mai aglomerat cartier din București

Redactor:
Nicolae Oprea
Proiectul de infrastructură vechi de 10 ani pe care Primăria vrea să-l „dezgroape” pentru a rezolva problema traficului în cel mai aglomerat cartier din București
Detalii pe Gândul.

Unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Capitală – Iuliu Maniu – ar putea fi decongestionat. Acest lucru ar fi posibil prin amenajarea unei artere de circulație care să preia traficul de pe bulevardele Timișoara și Iuliu Maniu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, împreună cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, au semnat, recent, un protocol de trecere a mai multor terenuri de la Transporturi la PMB, printre care și Strada Liniei.

În prezent, pe această stradă, aflată la granița dintre cartierele Militari și Drumul Taberei, și care trece printre bulevardele Iuliu Maniu și Timimișora, se găsește o linie de cale ferată, dezafectată. Chiar dacă este trecută în acte ca fiind o stradă, accesul pe o bună parte de pe această arteră este extrem de îngreunat de prezența gunoaielor și a bălăriilor care nu au mai fost curățate de ani buni.

Practic, din cauza procedurilor birocratice, această arteră este în prezent o „linie moartă”, dar care are lățimea necesară pentru a putea fi transformată într-un bulevard, ce ar putea trage foarte mult din traficul infernal de pe Iuliu Maniu.

„Deocamdată suntem doar la nivel de discuții, pentru că tocmai au fost începute procedurile de transferare a terenurilor la primărie. Este un proiect foarte important, mai ales că este vorba de unul care ar fluidiza traficul din București. Dar, repet, sunt mulți pași de parcurs. Trebuie să vedem exact, pe hârtie, să analizăm dacă se poate realiza sau dacă în calea investiției vor fi obstacole, precum exproprieri. Proiectul este la nivel de discuție”, a declarat, pentru MEDIAFAX, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

De altfel, obstacolele pe care le menționează reprezentantul PMB se pot observa cu ușurință la fața loclui, acolo unde, foarte aproape de calea ferată dezafecată există câteva cosntrucții și proprietăți precum terase, blocuri noi și chiar mall-ul Afi Cotroceni, iar prezența lor va îngreuna foarte mult procesul de proiectare și ulterior de construire a arterei.

Potrivit unui răspuns trimis MEDIAFAX de către către reprezentanții PMB, dacă va fi construită, artera ar urma să plece din zona Palatul Cotroceni – Răzoare și ar urma să ajungă, cel ami probail, în Șoseaua de Centură a Bucureștiului.

„Dupa finalizarea tuturor procedurilor legale de transfer, pe acest teren PMB va construi o arteră de penetrație Strada Liniei – Bdul Geniului”, se arată în răspunsul municipalității.

În prezent, în Capitală există în desfășurare construierea drumului expres „Penetrație Splai – Autostrada Bucuești -Pitești”, care presupune crearea unei ale ieșiri din Capitală, pe A1, în afară de Bulevardul Iuliu Maniu.

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Mutare bombă în televiziune! Andreea Mantea pleacă de la Kanal D? Oferta ȘOC făcută de...
Serena Williams, surprinsă cu fostul iubit! Imagini uimitoare cu americanca
Uluitor! Unde lucrează acum Victor Ponta. Cine îl ajută cu banii
Ce a putut să apară pe o stradă din cartierul Rahova. Locuitorii sunt șocați. 'Am...
De ce nu pot să îmi aleg tipul de vaccin cu care să mă vaccinez?...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Tokyo cere Chinei să nu mai facă teste anale pentru COVID-19 cetățenilor japonezi
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
Cum a reacționat soția lui Gigi Becali când a anunțat-o că vrea să se retragă...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Răsturnare de situație în accidentul care a oripilat Bucureștiul. Ce ar fi consumat șoferița care...
INCREDIBIL! Ce a făcut Gheorghe Dincă chiar acum. Monstrul din Caracal nu a avut nicio...
Gafa majoră în care a fost implicată o prezentatoare cunoscută. E uluitor ce a apărut...
Felicitari de 1 Martie 2021: Cele mai frumoase imagini cu text pentru persoanele dragi cu...
Cum arată lacul toxic care a îmbolnăvit mai mulți influenceri. Ce s-a întâmplat cu pielea...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Pentru prima dată după mulţi ani asistăm la un trend inversat al migraţiei în Europa....
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide