Promenada din Mamaia, modernizată cu 10 mil. euro; Mazăre: Plajele vor fi iluminate ca în Brazilia

Promenada din Mamaia, modernizată cu 10 mil. euro; Mazăre: Plajele vor fi iluminate ca în Brazilia
Publicat: 07/11/2013, 18:56
Actualizat: 07/11/2013, 21:50

Lucrările de reabilitare a promenadei din Mamaia au început, urmând să fie reamenajate, între altele, piațetele de la Perla și Cazino, astfel încât carele alegorice să aibă mai mult loc pentru defilare, iar plajele vor fi iluminate ca în Brazilia, investiția fiind de 10 milioane euro, spune Mazăre.

„Este vorba de un proiect de 10 milioane de euro, bani europeni, și care este adresat stațiunii Mamaia și Satului de Vacanță. De fapt, o să refacem coloana vertebrală a stațiunii Mamaia, cea pe care am încercat să o modernizăm acum zece ani când am venit eu primar cu niște bani foarte puțini. De data asta însă, o să o facem la standarde foarte ridicate, vom amenaja toată promenada din stațiunea Mamaia, începând cu zona de intrare din sud până în capăt, în zona de intrare din nord și în Satul de Vacanță, plus piațetele. Ea va fi amenajată pentru plimbare pedestră, va fi în anumite locuri accesibilă și auto cu parcările aferente, însă ce este foarte important va oferi, totodată, un spațiu de desfășurare a carnavalului, va fi luminată la fel ca «sambadromul» din Brazilia și va oferi posibilitatea carelor alegorice să se miște și să se plimbe cu maximă vizibilitate și fără să distrugă zona de promenadă”, a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută în Mamaia, Radu Mazăre.

El a explicat că era nevoie de iluminat special pentru o mai bună vizibilitate a carelor alegorice în timpul defilării prin stațiune.

„Carnavalul începe exact la amurg și până când ajung carele alegorice în Piațeta de la Cazino nu mai este lumină naturală, iar iluminatul stradal pe care îl avem nu era la înălțimea carelor. De data asta corpurile de iluminat sunt peste carele alegorice și vor ilumina în așa fel încât se va vedea în integralitate spectacolul pe tot traseul și în Piațetă”, a menționat Radu Mazăre.

Mazăre a mai spus că Primăria Constanța va avea propriul car alegoric, care va defila de trei ori în timpul sezonului estival, iar comparativ cu anii trecuți vor exista și invitați speciali.

„Pentru cele trei defilări, de la început, de la mijloc și de la sfârșitul carnavalului, Primăria va avea carul ei propriu, iar cluburile vor avea care mult peste ce au avut anul trecut. (…) Vom avea și invitați de seamă care vor defila, și pe al Primăriei, dar și pe celelalte. Adică vor fi oameni celebri din diverse domenii, din sport, din cultură, din muzică. Poate și politică dacă au curaj”, a mai spus primarul.

El precizat că toți invitații, inclusiv politicieni, trebuie să fie costumați corespunzător că „doar nu o să vină în costume negre ca la Parlament cum le-a cerut Zgonea”.

Mazăre a mai spus că, de anul viitor, jumătate din plaja stațiunii va fi luminată așa cum se întâmplă în Brazilia.

„La vară vom avea și plajele iluminate ca în Brazilia. Vezi dacă noi călătorim și vedem lucruri bune atunci le luăm și le aducem aici. Asta am văzut acum zece ani, la Rio, Santos, Fortaleza, Bahia, ei au plajele iluminate. E o chestiune pe care am discutat-o încă de la începutul sezonului cu directorul de la Apele Române, sigur că nu putea să facă achiziția și lucrările în timpului sezonului, însă anul viitor vom avea trei sectoare mari de plajă iluminate. Dacă se va dovedi că este benefic și le place turiștilor atunci o să o facem pe toată, dar vom avea în total cam jumătate din plajă iluminată. Adică, niște stâlpi foarte mari care vor arunca lumină înspre plajă și înspre mare, e spectaculos și frumos de văzut”, a menționat Mazăre.

Primarul Radu Mazăre a precizat că, până în vara anului viitor, 60-70 la sută din lucrările de reabilitare a promenadei din Mamaia vor fi gata, urmând ca acestea să fie finalizate în 2015.

„Aproximativ 60-70 la sută va fi finalizat până la 1 iunie anul viitor, iar restul se va face până la finalizare în toamna – iarna 2014-2015 în așa fel încât peste doi ani va fi gata toată promenada integral. Vom avea și bandă de biciclete pe toată stațiunea Mamaia dintr-un capăt în celălalt. (…) Vor fi gata Piațele de la Perla și Cazino. Carele alegorice vor începe din Piațeta Perla, prin centru și ajung la Cazino. La Cazino este amenajată și o scenă cu locuri de schimbare în spate, o scenă la nivel foarte înalt”, a mai afirmat Radu Mazăre.

Promenada turistică din Mamaia este cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia și stațiunea Mamaia – zona cuprinsă în Piațeta Perla și complex hotelier Bicaz. În proiectului va fi reabilitată aleea principală din Satul de Vacanță, vor fi reabilitatea și reamenajate piațetele Perla și Cazino, promenada de la Hotelul Malibu la Cazino Mamaia și promenada de la Club Castel la complexul hotelier Bicaz.

Mobilierul urban de acum va fi relocat în Satul de Vacanța și în lungul bulevardului Mamaia, locul fiindu-i luat de mobilier urban modern.

Zidul de demarcare a plajei va fi reabilitat prin placare și mobilare cu băncuțe pe suprafața sa, urmând să fie plantați aproximativ 820 de copaci.

Totodată, numărul locurilor de parcare va crește pe promenada din Mamaia, de la 550 la 1.090.

Constructorul care se ocupă de reabilitatea promenadei este SC ABL Val SRL, iar proiectant este SC House Consult SRL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
47 de copii migranți au dispărut în Europa în fiecare zi începând cu anul 2021