Proprietatea oligarhului Oleg Deripaska din centrul Londrei a fost ”confiscată” de protestatari

Proprietatea oligarhului Oleg Deripaska din centrul Londrei a fost ”confiscată” de protestatari
Proprietatea oligarhului Oleg Deripaska din centrul Londrei a fost ”confiscată” de protestatari / Sursă Foto: Captură Video
Publicat: 14/03/2022, 20:33

O grupare anarhistă a ocupat luni o proprietate din centrul Londrei deținută de oligarhul rus Oleg Deripaska. Acțiunea a pornit din mijlocul unui protest la adresa Rusiei desfășurat luni în centrul Londrei.

Anarchist Action Network anunță că a ocupat impozanta clădire de la numărul 5 din Piața Belgrave în semn de protest față de invadarea Ucrainei de către Rusia. Ei vor să arate și „solidaritate” cu poporul ucrainean și cu cetățenii ruși „care nu au fost niciodată de acord cu această nebunie”, relatează BBC.

Gruparea transmite că proprietatea va servi drept „sprijin pentru refugiați, pentru oamenii din Ucraina, pentru oameni de toate națiile și etniile”.

O parte dintre protestatari au declarat presei venite la fața locului că nu există apă caldă în casă și nici mâncare în frigidere, sugerând că proprietatea nu a fost locuită de ceva vreme.

Imediat ce au ajuns la fața locului, polițiștii au încercat să urce în balconul reședinței cu ajutorul unei scări, dar protestatarii o dărâmau de câte ori era așezată pe fațada casei. Ulterior a fost adus un utilaj care a ridicat 3 polițiști la balcon.

Poliția a intrat în casa lui Deripaska, dar nu a arestat pe nimeni

Poliția a intrat și în casă, pe ușa principală, dar nu a acționat deocamdată împotriva ocupanților clădirii. Nu au fost operate arestări. Poliția metropolitană a anunțat: ”Am luat contact cu un număr mic de oameni din interior. Ofițeri specialiști sunt la fața locului și iau în considerare pașii următori corespunzători”.

O persoană din publicul adunat în fața clădirii a încercat să arunce protestatarilor o geantă cu mâncare. Bărbatul a fost oprit de poliție. Incidentul a stârnit mânia oamenilor adunați în stradă care au început să apostrofeze forțele de ordine.

Oleg Deripaska a fost sancționat de SUA din aprilie 2018.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase