Propunere pentru Ministerul Educației: să promoveze în școli abstinența până la căsătorie

Propunere pentru Ministerul Educației: să promoveze în școli abstinența până la căsătorie

Scrisoarea vine ca reacție la propunerea de săptămâna trecută a ministrului Bănicioiu de a introduce Educația sanitară ca materie obligatorie în școli și la scrisoarea deschisă a altor organizații, care amintesc de recomandarea Comitetului ONU de a introduce Educația sexuală în școli. Astfel, 19 ONG-uri au trimis o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și către ministrul Educației, Mihai Cîmpeanu, cu titlul: „Educație pentru sănătate – DA, educație ideologica – NU!”, scrisoare în care spun că nu există nicio garanție prin care să fie garantată eficiența unui program de educație sexuală în școală.

„Suntem primii care susținem și promovăm sănătatea copiilor – inclusiv pe cea sexuală, reproductivă și psihică – în conformitate cu cele mai recente descoperiri din medicină și științe. Potrivit acestor date, tinerii, în special fetele, ar trebui să-și întârzie debutul sexual până la căsătorie, în primul rand din motive medicale. Acesta este un adevar de necontestat și imposibil de nealterat prin lozincile despre libertatea și permisivitatea sexuală care sunt folosite astăzi din plin. Biologia spune clar: calea cea mai sigură de a evita bolile cu transmitere sexuală, avortul precum și suferința emoțională de pe urma acestora, este abstinența până la căsătorie”, se arată în scrisoare.

Organizațiile susțin că „în acest moment, la nivel mondial, nu există niciun indicator care să garanteze eficiența unui program de ‘educație sexuala comprehensivă’ în școli, ci mai degrabă dimpotrivă. În Marea Britanie,țara cu experiența de 30 de ani în domeniu, situația s-a înrăutățit în urma introducerii acestei materii”, fără a da însă date despre ce înseamnă această „înrăutățire”.

Ministrul Educației nu le-a răspuns deocamdată solicitării ong-urilor. „Am primit solicitarea și vom formula un răspuns oficial în termen de 30 de zile”, au spus reprezentanții Ministerului Educației.

Citiți mai jos scrisoarea deschisă:

„Scrisoare deschisă către miniștrii Sănătății și Educației: Educație pentru sănătate – DA, educație ideologica – NU!
Domnului ministru al Snatatii, dl. Nicolae BANICIOIU
Domnului ministru al Educatiei, dl. Mihai Sorin CIMPEANU

Domnule ministru al Sanatatii, domnule ministru al Educatiei,

Suntem un grup de organizații civice care promovează familia și drepturile parentale, precum și dreptul la educație, sănătate și dezvoltare armonioasă a copiilor. Vă scriem cu referire la declarația domnului ministru al Sănătății din 25 mai a.c. cu privire la ora de educație sanitară obligatorie în școli, urmată de scrisoarea deschisă din 27 mai a.c., semnată de 13 ONG-uri, trimisă domnului ministru al Sanatatii, domnului ministru al Educației și domnului ministru al Afacerilor Externe.

Vă transmitem preocuparea și îngrijorarea noastră referitoare la insistența acestor organizații de a impune un model curricular extrem de libertin, al cărui scop nu este sănătatea copiilor noștri, ci ideologizarea și îndoctrinarea lor.

Domnilor miniștri, ca părinți și lideri civici suntem primii care susținem și promovăm sănătatea copiilor – inclusiv pe cea sexuală, reproductivă și psihică – în conformitate cu cele mai recente descoperiri din medicină și științe. Potrivit acestor date, tinerii, în special fetele, ar trebui să-și întârzie debutul sexual până la căsătorie, în primul rând din motive medicale. Acesta este un adevăr de necontestat și imposibil de nealterat prin lozincile despre libertatea și permisivitatea sexuală care sunt folosite astăzi din plin. Biologia spune clar: calea cea mai sigura de a evita bolile cu transmitere sexuală, avortul precum și suferința emoțională de pe urma acestora, este abstinența până la căsătorie.

Cercetările științifice ne arată clar că ideologia identității de gen și promovarea homosexualității nu-și au locul în școli. A-i învăța pe copii cu privire la pretinsa divergență între sexul biologic și un pretins ‘sex social’ nu poate decât să-i confuzeze, având în vedere volatilitatea și viteza cu care se inventează noi și noi ‘identități de gen’. Discursurile despre ‘homofobie’ nu-i ajuta nici ele cu nimic, atâta timp cât căuta să normalizeze un comportament care, din punct de vedere medical și moral, prezintă riscuri multiple și majore. A promova diminuarea riscurilor e un lucru bun, dar eliminarea lor, prin educarea și promovarea abstinenței până la căsătorie, este cel mai bun lucru pentru sănătatea copiilor.

Sexualitatea nu este un subiect simplu de abordat. Copiii noștri au nevoie de discuții clare, bazate pe date și realități, nu de lozinci și îndemnuri la libertate sexuală de la orice vârstă, cu oricâți parteneri și indiferent de sex, nu de prelegeri despre homofobie și ‘identitate de gen’. Această din urmă abordare este una dezastruoasă. De aceea, credem că implicarea mamelor și a taților în munca de educare a copiilor în acest domeniu este absolut necesară, mai ales că ei sunt singurii care pot aprecia corect gradul de dezvoltare fizica și psiho-emoțională al copiilor lor și momentul optim al acestor discuții.

Având în vedere cele spuse mai sus, domnule ministru al Sănătății, domnule ministru al Educației, ca părinți, dorim să știm ce li se va transmite copiilor la orele de educație sanitară: li se va spune adevărul? Vor fi respectate valorile pe care noi le insuflam acestor copii? Sau li se va spune să exploreze, să experimenteze și că actul sexual este un act fiziologic decuplat de orice conotație morală, cum susțin colegii noștri din societatea civilă care v-au scris recent?

Li se va spune că au dreptul la căutarea și descoperirea ‘identității de gen’ și că elevii homosexuali sunt discriminați, sau li se va spune că actul sexual anal este periculos? Li se va spune că homosexualitatea este înnăscută, când de fapt nu există cea mai mică dovadă în acest sens?

Adevăruri biologice ca acestea și încă multe altele (ca cercetările din domeniul dezvoltării creierului la adolescenți, din domeniul biochimiei atașarii, din domeniul histologiei) sunt de necontestat. Solicităm să nu fie date la o parte de dragul corectitudinii politice și al unei ideologii, fie ea și una dominantă în acest moment.

Starea de sănătate a femeilor și copiilor nu poate fi îmbunătățită prin lozinci de tipul ‘Vrem drepturi sexuale și reproductive!’ sau ‘Vrem avorturi pentru adolescente!’. Faptul că cele 13 ONG-uri sunt preocupate de ‘facilitarea accesului adolescentelor la avorturi’ și de ‘reducerea numărului de medici care refuză să execute avorturi’, arată clar că promovează o ideologie radicală.

Ni se amintește mereu că România nu are un ‘program național coerent, strategic și de lungă durată’ pentru educația sanitară. Din câte cunoaștem, programul promovat de organizațiile care semnează scrisoarea deschisă din 27 mai este ‘Sexul vs. Barza’, pe care îl considerăm nu doar depășit de datele recente ale medicinii, dar extrem de agresiv și chiar aflat la limita legii. Ne-am exprimat îngrijorarea în repetate rânduri cu privire la nocivitatea acestui program și o facem și acum: ‘Sexul vs. Barza’ promovează promiscuitatea sexuală în rândul copiilor, ci nu este preocupat de sănătatea și bunăstarea lor. Dacă acesta este modelul de ‘program național coerent, strategic și de lungă durată’ și dacă astfel va arăta nouă ora de ‘educație pentru sănătate’, avem tot dreptul să fim alarmați!

În acest moment, la nivel mondial, nu există niciun indicator care să garanteze eficiența unui program de ‘educație sexuala comprehensiva’ în scoli, ci mai degrabă dimpotrivă. În Marea Britanie, țara cu experiență de 30 de ani în domeniu, situația s-a înrăutățit în urma introducerii acestei materii. Conform datelor UNICEF și ONU, în Polonia, o țară apropiată României, unde educația sexuală este absenta din școli, rata natalității la adolescentele între 15-19 ani este mult mai mică decât în SUA, Canada sau Marea Britanie, acolo unde se predă această materie de zeci de ani.

Totodată, respingem folosirea drept argumente a unor rapoarte ale diverselor Comitete ale Organizației Națiunilor Unite. Ne permitem să reamintim respectuos că aceste documente au valoare de recomandări și nu putere de lege, politicile în domeniul sănătății și familiei fiind de competența statului român.

Domnule ministru al Sănătății, domnule ministru al Educației,

Toate luările de poziție ale ONG-urilor care susțin obligativitatea ‘educației sexuale’ ideologizate evită, cu bună știință, orice referire la părinții copiilor pe care urmează să se facă experimente. Spunem ‘cu buna știință’ întrucât cunosc opoziția părinților responsabili la ideile lor.

Angajamentele luate de aceste ONG-uri în relație cu Organizația Națiunilor Unite nu ne privesc. Copiii nu sunt nici ai ONG-urilor pro-educație sexuală, nici ai Statului, nici ai Organizației Natțiunilor Unite. Copiii fac parte din familii, iar părinții sunt primii și cei mai importanți educatori ai acestora. Părinții au dreptul de a decide asupra aspectelor care privesc educația minorilor, mai ales în probleme atât de sensibile. Drepturile părinților nu pot fi in nici un fel ocolite!

Din acest considerent cerem, așa cum am făcut-o de fiecare dată în corespondența noastră anterioară, ca părinți și membri ai unor organizații de părinți reprezentative, să fim incluși în elaborarea oricărui program privind educația sanitară în școli.

Concluzia noastră, susținută de datele științifice actuale, este ca elevii, copiii noștri, trebuie educați spre înfrânarea trupească și amânarea relației intime până la vremea căsătoriei. Aceasta este singura cale către sănătatea și bunăstarea lor, evitând bolile venerice, avorturile și suferința emoțională.

Valorile ‘revoluției sexuale’ nu sunt compatibile cu o educație în spiritul dragostei, responsabilității, grijii față de sine și respectului pentru ceilalți. Faptul că normalitatea poate părea astăzi o raritate nu trebuie să ne determine a înceta să o căutam. Vă rugăm să sprijiniți părinții români în aceste eforturi.

Spre binele tuturor, alegeți știința și binele copiilor și respingeți ideologia și îndoctrinarea.

Cu deosebită considerație,

SEMNATARI
Alianța Familiilor din România
Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR)
Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”
Asociația Familia Tradițională, Iași
Asociația Familiilor Numeroase din România
Asociatia pentru Apărarea Familiei și Copilului
Asociația Dascălilor din România
Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă
Asociatia PROVITA Media, București
Asociatia PRO VITA pentru Născuți și Nenăscuți – filiala București
Fundația „Romanian’s Children Appeal”
Asociația HomeSchooling România
Asociația „Ortodoxia Tinerilor”, Galați
Habitat pentru Umanitate, Pitești
Asociația Bărbaților Creștini din România
Asociația pentru Revigorarea Tradiției (ART), București
Asociația pentru Toleranța în Spațiul Public
Asociația „Darul Vieții”, Timișoara
Centrul de Consiliere și Informare pentru Femei cu Sarcina Nedorită „Puls”, Oradea”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață