PROTEST. Angajați revoltați la Ministerul Dezvoltării: O parte din aceștia acuză că au fost concediați de pe o zi pe alta. Explicațiile ministrului

Redactor:
Gandul
PROTEST. Angajați revoltați la Ministerul Dezvoltării: O parte din aceștia acuză că au fost concediați de pe o zi pe alta. Explicațiile ministrului
Angajați revoltați la Ministerul Dezvoltării: O parte din aceștia acuză că au fost concediați de pe o zi pe alta. Explicațiile ministrului / Sursă FOTO: captură

Mai mulți angajați din cadrul Ministerului Dezvoltării au protestat fiind nemulțumiți se disponibilizările care sunt făcute în această perioadă. Însă ministrul Ion Ștefan a susținut că se va ajunge la scăderea numărului de angajați la 765, în prezent fiind 1020.

În cursul zilei de marți, 26 mai, în fața Ministerului Dezevoltării s-au adunat mai mulți aangajați care au susținut că s-au trezit cu preavize de pe o zi pe alta, potrivit Digi24.

„Am primit documentul că trebuie să plec acasă și nu mi se pare normal să plec acasă dintr-o instituție unde eu lucrez și mi-am desfășurat toată activitatea. Ieri am fost informați că trebuie să plecăm acasă, să dăm concurs… oameni cu familii acasă, cu copii mici”, spune o angajată, care adaugă că lucrează în instituție de 15 ani.

Protest la Ministerul Dezvoltării

„Am preferat să așteptăm să coboare domnul ministru să ne explice și nouă criteriile după care a făcut această reorganizare, cum a decis dumnealui cine pleacă, cine rămâne și cine se prezintă la examen. Unii am primit direct preaviz, alții notificare că vor concura pe posturi, dar nu se știe pe câte, iar alții nu au primit nimic. Vrem să știm care este criteriul de departajare”, a mai susținut un angajat.

„Vom avea mai puține posturi de conducere, iar numărul de angajați, se va reduce cu 25-30%”

La rândul său, ministrul dezvoltării a susținut că reducerea reducerea personalului nu va afecta sub nicio formă activitatea ministerului.

„Acum câteva luni de zile am anunțat o reorganizare din temelii a Ministerului și asta am făcut. Am hotărât reducerea cu 40% a echipei politice, adică secretari de stat, subsecretari, iar posturile de conducere au fost reduse cu 35%, vom avea mai puține posturi de conducere, iar numărul de angajați, se va reduce cu 25-30%, un număr mai mic. Ceea ce propunem noi prin restructurare aduce beneficiu cetățenilor, nu am făcut asta pentru a proteja sau a mă răzbuna pe un salariat sau altul, nu îi cunosc, nu am angajat pe nimeni în acest minister”, a declarat acesta.

De asemeneam, Ion Ștefan a precizat că persoanele care au primit preaviz se pot prezenta la examen.

Inchide