Protest filmat, la o școală din sectorul 6. Un tată a refuzat să-i pună fetiței sale masca de protecţie. „Copilul meu este liber” (VIDEO)

Protest filmat, la o școală din sectorul 6. Un tată a refuzat să-i pună fetiței sale masca de protecţie. „Copilul meu este liber” (VIDEO)
Un bărbat a protestat la o școală din sectorul 6, refuzând să-i pună fetiței sale masca de protecţie (FOTO: Antena 3/Facebook - captură video combo)
Publicat: 16/09/2020, 23:52
Actualizat: 17/09/2020, 00:09

Un bărbat din Bucureşti a fost filmat în timp ce protestează în curtea unei şcoli din sectorul 6, unde învaţă fiica sa. Acesta refuză să-i pună copilului masca de protecţie, înainte de a intra în clasă, fiind interpelat de polițistul local care păzea unitatea școlară. ”Eu nu accept să îşi bată joc de copilul meu”, și-a argumentat tatăl decizia.

Totul a fost filmat de o mămică aflată în curtea școlii, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În videoclip se poate vedea cum părintele protestează faţă de măsurile impuse de autorităţi copiilor care merg la şcoală, fiind revoltat că aceștia trebuie să poarte mască de protecţie la ore, relatează Antena 3.

„Când s-au jucat în parc nu a fost nevoie să poarte masca. Este momentul ca copilul meu să respire liber, atâta tot. Copilul meu este liber”, i-a mai spus el agentului de pază, care încerca să-i explice că fata nu poate intra în şcoală dacă nu poartă masca de protecţie.

Apoi, bărbatul se adresează cu vocea ridicată către părinții de lângă el, martori la proestul său, pe care îi acuză că acceptă măsuri impuse de autorități.

„Nu este din cauza mea, este din cauza sistemului vostru, pe care îl acceptaţi toţi. V-aţi pus măştile pe faţă şi toţi acceptaţi să vi se bată joc de copiii voştri. Eu nu accept să se bată joc de copiii mei”, le-a spus acesta.

Atunci, poliţistul local încearcă din nou să-l liniştească pe bărbat, care își continuă acțiunea de protest: „Nu accept să-şi bată cineva joc de copilul meu, mi-am adus copilul la școală!”.

Un tată care își iubește fata..

Publicată de Roxy Roxana pe Marţi, 15 septembrie 2020

Mii de oameni au comentat şi distribuit filmuleţul pe Facebook. Unii laudă iniţiativa tatălui, alții îl condamnă pentru faptul că a ţipat în curtea şcolii și i-a speriat pe ceilalţi elevi.

Pentru gestul său, bărbatul a fost amendat, fiind acuzat de tulburarea liniștii publice.

Imaginile au fost vizionate de aproape 500 de mii de oameni în doar 24 de ore.

Avertismentul OMS! Când trebuie copiii să poarte, de fapt, mască de protecție

Specialiștii din cadrul OMS (Organizația Mondială a Sănătății) au transmis un avertisment dur părinților, explicându-le de la ce vârstă trebuie să poarte cei mici măști de protecție.

Astfel, copiii în vârstă de 12 ani și peste ar trebui să poarte masca în aceleași condiții ca și adulții, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, se arată în recomandările OMS, citate de a1.ro.

O problemă stringentă pe masa OMS a fost vârsta de la care copiii ar trebui să poarte mască de protecție și acest fapt ține mai ales de dezvoltarea lor treptată.

În document, OMS „recomandă portul măştii copiilor de 12 ani şi peste în aceleaşi condiţii ca adulţii, în special atunci când nu pot garanta o distanţă de cel puţin un metru faţă de ceilalţi şi dacă transmisia este generalizată în zona respectivă”.

Pe de altă parte, micuții cu vârsta sub 5 ani nu ar trebui să fie obligați să poarte mască! „Această indicaţie este bazată pe siguranţa şi interesul global al copilului şi pe capacitatea sa de a utiliza o mască corect cu o asistenţă minimă”, a precizat OMS.

Pentru categoria de vârstă 6-11 ani, importante sunt efectele potențiale asupra învățământului și a dezvoltării psihosociale și interacțiunile speciale ale copilului cu alte persoane expuse la un risc crescut de a dezvolta o boală gravă.

Mai mult, în cazul copiilor cu probleme de dezvoltare, diverse handicapuri, purtarea măștii NU poate fi obligatorie!

OMS avertizează că micuții nu ar trebui să poarte mască „atunci când fac sport sau practică o activitate fizică, precum alergatul, săritul sau jocul pe un teren de joacă, pentru ca ele să nu le obstrucţioneze respiraţia”.

FOTO & VIDEO: Facebook.com/roxy.roxana

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer