Protest ÎN PIELEA GOALĂ la Bacău. Locuitorii nu au avut APĂ la robinete O SĂPTĂMÂNĂ

Protest ÎN PIELEA GOALĂ la Bacău. Locuitorii nu au avut APĂ la robinete O SĂPTĂMÂNĂ
Publicat: 22/07/2018, 00:06

De peste o săptămână, locuitorii Bacăului NU AU APĂ. E o avarie la rețeaua de furnizare a apei potabile în oraș, reabilitată în urmă cu 7 ani, pe bani europeni. Ca să ajute populația, Primăria și ISU Bacău livrează apă îmbuteliată și au amplasat butoaie imense din plastic, din care oamenii își pot lua apă menajeră. Primarul avea promisiuni că situația se va rezolva în acest weekend, dar aștepta să se convingă cu ochii lui că apa curge din nou prin robinete.

Exasperat de situație, un băcăuan în vârstă a ieșit în pielea goală să se spele la unul dintre butoaie. Desigur, a fost filmat cu telefonul mobil de o femeie care comentează – mai întâi amuzată, apoi ușor revoltată – unde te poate aduce disperarea.

„Vaaaai! Asta înseamnă să n-ai apă în ziua de azi,” se aude o voce de femeie. „Săracul moșneag s-a supărat și a zis: Îmi bag p…! Ies în cucul gol, să fac o băiță!”

În imagini se vede și un echipaj de Poliție, care îl interpelează pe bătrân, apoi un agent îi pune cătușele.

Să n-ai apă în 2018 !? Ferească Dumnezeu!” comentează femeia, în timp ce bătrânul e introdus în mașina Poliției, iar audiența reacționează diferit, între aplauze și huiduieli.

Primele imagini ale ineditului protest în pielea goală au fost postate pe Facebook de Mihai Candet, prim vicepreședinte la TNL Bacău, care le-a șters ulterior, nemulțumit de reacția pe care au provocat-o. El a revenit cu un mesaj explicativ.

„În primul rând, nu am postat acel filmuleț ca o bătaie de joc la adresa acelui om. Intenția mea a fost să trag un semnal de alarmă asupra consecințelor pe care le poate avea o asemenea avarie,” scrie Candet, care e nemulțumit că mesajul său a fost interpretat politic și amenință în glumă, că ar putea recurge și el la un asemenea protest: „Pot începe și eu… asemenea unei „opoziții” și credeți-mă pe cuvânt, va ieși ceva frumos.”

În sfârșit, după mai bine de o săptămână, în cursul zilei de sâmbătă, apa potabilă a început să revină la robinetele băcăuanilor. Primarul anunță că va depune plângere penală împotriva firmei care a realizat lucrările de reabilitare acum 7 ani.

„În 2011, s-au investit 52 de milioane de euro și constatăm acum că sunt greșeli de execuție,” declară primarul Cosmin Necula. „Toți locuitorii municipiului au fost afectați.”

Conducerea Companiei Regionale de Apă Bacău a justificat că avariile s-au ținut lanț.

„Noi am rezolvat o primă avarie, dar, din păcate, a survenit o a doua,” spunea vineri Nina Chiper, directorul CRAB. „Am reparat-o și pe aceasta și, din această după-amiază, vom da drumul la apă la debit redus deocamdată.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase