Protest la un spital din Craiova | Angajații, nemulțumiți că le vor fi reduse sporurile: Un asistent medical face munca pentru 7-8 norme iar legea prevede altceva – VIDEO

Protest la un spital din Craiova | Angajații, nemulțumiți că le vor fi reduse sporurile: Un asistent medical face munca pentru 7-8 norme iar legea prevede altceva - VIDEO
Publicat: 10/10/2019, 11:57

Protestarii de la Spitalul Filantropia din Craiova spun că au aflat ieri de decizia Consiliului director și că, potrivit contractului de muncă, aceste sporuri ar trebui acordate pe parcursul întregului an.

„Conform contractului de muncă, aceste sporuri sunt pe tot anul. De ce vor să le ia acum? Nu mai sunt bani, de ce nu sunt bani? Noi muncim foarte mult. Un asistent medical face munca pentru 7-8 norme. În lege prevede că un asistent medical ar trebui să aibă în grijă trei nou-născuți și are grijă de fapt de 22 -30 de bebeluși. În urgență este un infirmier la 40 de pacienți. Și acum vor să ne ia și banii. Vi se pare normal?. Suntem singurul spital din țară la care se ia această măsură”, a spus Cosntantina Bărbulescu, lider de sindicat al salariaților de la Spitalul Filantropia din Craiova.

În mijlocul protestatarilor și-a făcut apariția și managerul spitalului, Liviu Radu, care a explicat că, în prezent, sporurile acordate sunt cele maxime și că, prin reducerea lor, se va respecta Legea 153/ 2017.

„Nu vreau altceva decât să respectăm Legea 153/2017. Aceste decizii le-am luat împreună cu cei de la Primăria Craiova”, a spus managerul spitalului.

Angajații s-au revoltat și au strigat că nu înțeleg de ce se impune reducerea. „Sporurile sunt la maximum prevăzut de legea 153/2017. Legea aceasta este de doi ani. Ce este atât de ilegal? Un om face 7-8 norme. Nu mai aveți bani și treceți la tăieri în timpul anului. Nu se întâmplă nicăieri așa ceva, la nici un spital din țară”, a spus unul dintre protestatari.

În replică, managerul a precizat că pentru a rezolva criza de personal a scos posturile la concurs, ceea ce i-a nemulțumit pe salariați.

„Dacă pe noi nu aveți cu ce să ne plătiți, pe ei cu ce îi veți plăti? Sau luați banii de la noi ca să dați la cei care vor fi angajați”, au strigat angajații spitalului Filantropia din Craiova.

Managerul Spitalului Filantropia, dar și reprezentanții angajaților se vor întâlni joi, la ora 13.00, cu reprezentanții Primăriei Craiova pentru a găsi soluții financiare pentru salariile personalului medical.

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Un AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Cea mai cumplită veste pentru România a venit acum: "Rezultatele vor fi catastrofale!" Tocmai s-a...
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...