Protest la un spital din Craiova | Angajații, nemulțumiți că le vor fi reduse sporurile: Un asistent medical face munca pentru 7-8 norme iar legea prevede altceva – VIDEO

Protest la un spital din Craiova | Angajații, nemulțumiți că le vor fi reduse sporurile: Un asistent medical face munca pentru 7-8 norme iar legea prevede altceva – VIDEO
Zeci de anagajați ai Spitalului Filantropia din Craiova protestează, joi, după ce au aflat că în Consiliul director al unității s-a decis reducerea sporurilor. Oamenii spun că prin tăierea acestor drepturi, cuprinse între 2 și 30%, se poate ajunge la reducerea salariului chiar și cu 1.000 de lei.

Protestarii de la Spitalul Filantropia din Craiova spun că au aflat ieri de decizia Consiliului director și că, potrivit contractului de muncă, aceste sporuri ar trebui acordate pe parcursul întregului an.

„Conform contractului de muncă, aceste sporuri sunt pe tot anul. De ce vor să le ia acum? Nu mai sunt bani, de ce nu sunt bani? Noi muncim foarte mult. Un asistent medical face munca pentru 7-8 norme. În lege prevede că un asistent medical ar trebui să aibă în grijă trei nou-născuți și are grijă de fapt de 22 -30 de bebeluși. În urgență este un infirmier la 40 de pacienți. Și acum vor să ne ia și banii. Vi se pare normal?. Suntem singurul spital din țară la care se ia această măsură”, a spus Cosntantina Bărbulescu, lider de sindicat al salariaților de la Spitalul Filantropia din Craiova.

În mijlocul protestatarilor și-a făcut apariția și managerul spitalului, Liviu Radu, care a explicat că, în prezent, sporurile acordate sunt cele maxime și că, prin reducerea lor, se va respecta Legea 153/ 2017.

„Nu vreau altceva decât să respectăm Legea 153/2017. Aceste decizii le-am luat împreună cu cei de la Primăria Craiova”, a spus managerul spitalului.

Angajații s-au revoltat și au strigat că nu înțeleg de ce se impune reducerea. „Sporurile sunt la maximum prevăzut de legea 153/2017. Legea aceasta este de doi ani. Ce este atât de ilegal? Un om face 7-8 norme. Nu mai aveți bani și treceți la tăieri în timpul anului. Nu se întâmplă nicăieri așa ceva, la nici un spital din țară”, a spus unul dintre protestatari.

În replică, managerul a precizat că pentru a rezolva criza de personal a scos posturile la concurs, ceea ce i-a nemulțumit pe salariați.

„Dacă pe noi nu aveți cu ce să ne plătiți, pe ei cu ce îi veți plăti? Sau luați banii de la noi ca să dați la cei care vor fi angajați”, au strigat angajații spitalului Filantropia din Craiova.

Managerul Spitalului Filantropia, dar și reprezentanții angajaților se vor întâlni joi, la ora 13.00, cu reprezentanții Primăriei Craiova pentru a găsi soluții financiare pentru salariile personalului medical.

 

Inchide