Protestatarul Cristian Dide a fost arestat preventiv de Tribunalul Iaşi pentru trafic de droguri de risc

Protestatarul Cristian Dide a fost arestat preventiv de Tribunalul Iaşi pentru trafic de droguri de risc
Cristian Dide / Sursă foto: Facebook
Publicat: 23/11/2021, 22:28

Protestatarul Cristian Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Iaşi, la solicitarea procurorilor DIICOT Iaşi, pentru trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc. Decizia poate fi contestată.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi, Raluca Elena Isepciuc, a declarat pentru News.ro că a fost admisă propunerea de arestare preventivă în cazul lui Cristian Dide.

Acesta a fost arestat pentru trafic de droguri de risc şi introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc.

Decizia poate fi contestată.

Protestatarul Cristian Dide este vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc, la domiciliul său având loc luni percheziţii, susţineau surse judiciare. Dide a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar avocatul său susţinea că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Cristian Dide ar fi sesizat DIICOT, acţiunea acestuia fiind o formă de protest. DIICOT a transmis luni dimineaţă că au avut loc nouă percheziţii domiciliare, în Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc. De asemenea, conform DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de cannabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat, iar o parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT, structura centrală şi căgtre Serviciul teritorial Iaşi.

Dide, vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc

Potrivit unui comunicat al DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

„La această oră, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, desfăşoară o acţiune, care vizează persoane bănuite de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc (cannabis şi produse cu conţinut THC). Acţiunea constă în efectuarea a 9 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la adresele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, precum şi la sediile şi magazinele de desfacere a mărfurilor aparţinând persoanelor cercetate.Până în prezent, în urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor”, se arată într-un comunicat remis luni de DIICOT.