• Publicat:
Știri

Protestul „15 minute” câștigă un aliat neobișnuit. La Ploiesti va fi „PETRECERE” pe trecerea de pietoni

Protestul „15 minute” câștigă un aliat neobișnuit. La Ploiesti va fi „PETRECERE” pe trecerea de pietoni
Bărbat din Ploiești, în concediu, îi invită pe oameni la „Petrecere", pentru susținerea lui Mandachi

Laurențiu Neagu a creat evenimentul „Petrecere”, prin care îi invită pe oamenii ce nu sunt la serviciu în 15 martie, la ora 15.00, la protestul de 15 minute, să vină în centrul Ploieștiului, creând pe Facebook un eveniment numit „Petrecerea”.

În cadrul descrierii, ploieșteanul a povestit de ce a ales o altă formă de protest.

„După cum bine știți, vineri, 15 martie la ora 15.00 românii sunt invitați să se oprească din activitățile pe care le desfășoară pentru 15 minute. Eu o să fiu în concediu și mulți alți oameni vor fi liberi la acea oră. Inspirat de îndemnul lui Ștefan Mandachi dar și de vestele galbene cu care m-am întâlnit destul de des pe drumurile din Franța, vă invit Vineri la >. Unde? Pe trecerea de pietoni din fața catedralei Sfântul Ioan Botezătorul. Pentru 15 minute îmi doresc să văd orașul blocat. 15 minute în care simțul civic să iasă la suprafață”, se arată în descrierea evenimentului.

Laurențiu Neagu afirmă că el actualizeză hărți și când vede ce studii de fezabilitate s-au construit în Vest îl „doare sufletul”.

„O distanță de 400 de kilometri se parcurge în patru ore și 30 de minute, iar în România ajungi să faci și 7, 8 ore pe aceeași distanță, deci apare un mare semn de întrebare”, a spus ploieșteanul.

Până joi, peste 100 de persoane s-a arătat interesate să participe la acest eveniment.

„Pentru 15 minute, ia aparatul foto că ai ce fotografia la >. Este o zonă a contrastelor. Dacă îți place să desenezi, ia creionul și foaia și hai la >. Catedrala este un subiect interesant pentru desen. Îți place să citești? Ia o carte și hai la >. Îți place să scrii poezii? Abia ce a venit primăvara și inspirația este la tot pasul. Hai să scrii o poezie la >”, se arată în evenimentul creat pe Facebook.

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, din Suceava, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Acesta i-a provocat pe români să I se alăture și să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Afaceristul Ștefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Mai mulți oameni de afaceri și mai multe primării s-au alăturat deja demersului.

Foto: Petrecere/ Facebook

Inchide