Protestul din 10 august. În Piața Victoriei s-au adunat peste 15.000 de participanți / Protestatar: Vreau să trăiesc într-o țară în care știi că ai sunat la 112 și chiar vine cineva / Protestatarul #Rezist Dide, mesaj cu laserul pe Guvern: Analfabeta – FOTO / VIDEO

Protestul din 10 august. În Piața Victoriei s-au adunat peste 15.000 de participanți / Protestatar: Vreau să trăiesc într-o țară în care știi că ai sunat la 112 și chiar vine cineva /  Protestatarul #Rezist Dide, mesaj cu laserul pe Guvern: Analfabeta - FOTO / VIDEO
Publicat: 10/08/2019, 23:03

ORA 22:10Protestatarul #Rezist Dide, mesaj cu laserul pe Guvern: Analfabeta

Protestarul #Rezist Cristian Dide a proiectat, sâmbătă seară, cu un laser, cuvântul „Analfabeta” pe Palatul Victoria. Acesta este cel care a trolat și festivalul iMapp, de anul trecut, cu mesajul „Jos PSD”.

Citește continuarea…

ORA 22:00Protestatarii au început să plece din Piața Victoriei

Protestatarii au început deja să plece, la ora transmiterii știrii, din Piața Victoriei, jandarmii urmând să discute cu organizatorul manifestației la ora 22.15, atunci când expiră intervalul orar probată de Primărie pentru protest.

Citește continuarea…

ORA 21:50Jandarmeria: După ora 22.15 vom discuta cu organizatorul. Gardurile rămân unde sunt

Reprezentantul Jandarmeriei Georgian Enache a declarat sâmbătă seara că, după ora 22.15, la care se încheie oficial protestul, va discuta cu organizatorul evenimentului, în cazul în care mai sunt oameni în piață. Acesta a mai transmis că gardurile au fost mutate în spate și acolo vor fi menținute.

„Acea mișcare a gardurilor a fost pentru redimensionarea spațiului în care se află protestatarii, acesta a fost lărgit. În acest fel am întârit mesajul pe care l-am dat de la început și anumme de a asigura protecția lor. În acest sens am creat spațiul necesar”, a spus Georgian Enache.

Citește continuarea…

ORA 21:40Protestatarii au ajuns lângă trotuarul din fața Guvernului – VIDEO

Protestatarii au ajuns, la ora transmiterii știri, lângă trotuarul din fața Guvernului României, jandarmii lăsându-i să se apropie de sediul Executivului și scoțând gardurile care delimitau culoarul de trecere dintre forțele de ordine și manifestanți.

Citește continuarea…

ORA 21:30Moment de reculegere pentru Alexandra. La Iași și Cluj oamenii au huiduit în fața sediilor PSD – FOTO / VIDEO

La Sibiu, în fața Tribunalului Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, protestatarii au scandat și „Kovesi, nu uita, Sibiul e de partea ta”.

La biserica de pe bulevardul Mihai Viteazu, oamenii au ținut un minut de reculegere în memoria Alexandrei, apoi au strigat „Plânge strada pentru Alexandra”.

Citește continuarea…

ORA 21:00Protestatarii din Piața Victoriei au aprins luminile telefoanelor – FOTO / VIDEO

Protestatarii din Piața Victoriei au aprins luminile telefoanelor, sâmbătă, la ora 21.00. Manifestanții scandează „Hoții”, „Demisia” și „PSD, ciuma roșie!”.

Citește continuarea…

ORA 20:50Patru protestatari din Piața Victoriei au fost duși la secțiile de poliție

Patru protestatari din Piața Victoriei au fost duși la secțiile de poliție, doi dintre aceștia având arme albe, unul materiale pirotehnice și cel de-al patrulea a fost amendat cu 300 de lei pentru că a adresat injurii forțelor de ordine, a anunțat Georgian Enache, din partea Jandarmeriei Române.

Citește continuarea…

ORA 20:40În Piața Victoriei: Peste 15.000 de participanți – VIDEO

În Piața Victoriei, la ora transmietrii știrii, se află circa 15.000 de participanți, au declarat surse oficiale pentru Mediafax. Tommy Tomescu, organizatorul protestului, estimează că sunt 200.000 de oameni.

Citește continuarea…

ORA 20:30Protestatar: Vreau să trăiesc într-o țară în care știi că ai sunat la 112 și chiar vine cineva – VIDEO

Protestatarii din Piața Victoriei spun că au ales să manifesteze ca să comemoreze violențele de anul trecut, dar și motivați de tragedia recentă de la Caracal. „Vreau ca oamenii tineri și copiii să crească într-o țară normală în care știi când ai sunat la 112, chiar vine cineva”, a spus o femeie.

Protestatarii din Piața Victoriei spun că au ales să manifesteze ca să comemoreze violențele de anul trecut, dar și motivați de tragedia recentă de la Caracal. „Vreau ca oamenii tineri și copiii să crească într-o țară normală în care știi când ai sunat la 112, chiar vine cineva”, a spus o femeie.

„Simt revoltă pentru cazul de Caracal, dar nu numai. Este vorba de 10 august de anul trecut, de Colectiv, de căderea aceea din Apuseni. Sunt atâția oameni pierduți datorită incompetenței și corupției, pentru că în loc să se investească unde trebuie și în loc să promoveze oameni de valoare, promovează oameni care nu sunt pricepuți și în condițiile astea nu se poate trăi. Vrem o țară normală, atunci oamenii trebuie să fie fiecare la locul potrivit să-ți facă datoria de la cap la coadă și să se comporte așa cum trebuie. Dacă ei fac legi ca să scape de infractori, n-avem cum să trăim liniștiți în țara asta. Nu ne rămâne decât să plecăm, ori eu nu vreau așa ceva. Este păcat ca tineretul…Eu nu mai am mare lucru de așteptat, dar vreau ca oamenii tineri și copiii să crească în niște condiții normale, într-o țară normală în care știi când ai sunat la 112, chiar vine cineva”, a declarat, pentru Mediafax, o protestatară.

Citește continuarea…

ORA 20:10Pianistul german Davide Martello participă la protestul din Piața Victoriei – FOTO / VIDEO

Pianistul german Davide Martello a sosit, sâmbătă, la protestul din Piața Victoriei, artistul interpretând, în prezența a mii de manifestanți, o serie de melodii celebre.

Citește continuarea…

ORA 20:04Pozele Alexandrei și Luizei, însoțite de mesajul „Alo, 112?” – FOTO

Victimele criminalului din Caracal, Alexandra și Luiza, sunt amintite la mitingul din Piața Victoriei, acolo unde mai multe lumânări au fost puse lângă pozele celor două fete. Protestatarii au scandat „Alexandra” și poartă mesaje cu „Alo, 112?”.

Citește continuarea…

ORA 20:00Proteste și în marile orașe ale țării. La Cluj, oamenii strigă „Alexandra” – FOTO / VIDEO

Sute de oameni s-au adunat și în marile orașe ale țării, nemulțumiți că la un an de la protestul Diasporei nu s-a schimbat mai nimic. Clujenii scandează numele Alexandrei, fata de 15 ani din Caracal despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o și apoi a ars cadavrul.

Citește continuarea…

ORA 19:50Un cuțit și un spray paralizant au fost găsite asupra unui protestatar din Piața Victoriei

Forțele de ordine au găsit, sâmbătă, un cuțit și un spray paralizant asupra unui protestatar din Piața Victoriei, fiind cel de-al doilea cuțit depistat până acum la manifestație, anunță reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

Citește continuarea…

ORA 19:40Organizatorii, huiduiți de protestatarii din Piața Victoriei pentru că au pus muzică pe scenă – VIDEO

Organizatorii manifestației din Piața Victoriei au fost huiduiți, sâmbătă, chiar de către protestatari după ce au încercat să pună muzică de pe o scenă amplasată în perimetrul Pieței. Aceștia au renunțat la a mai transmite vreun mesaj de pe scenă.

Citește continuarea…

ORA 19:30Obiectele „suspecte” reclamate la 112 ca aflându-se într-o mașină din Piață erau niște lumânări – VIDEO

Obiectele „suspecte” reclamate de o persoană la numărul unic de urgență 112 ca aflându-se într-o mașină din Piața Victoriei s-au dovedit a fi niște lumânări, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

Citește continuarea…

ORA 19:20Jandarmeria face anunțul: Nu sunt tunuri de apă în Piața Victoriei

Reprezentanții Jandarmeriei au transmis că nu sunt tunuri de apă în Piața Victoriei, așa cum s-a vehiculat în mediul online, iar numărul mare de echipaje din zonă este justificat de anunțul făcut de organizatorul protestului, care vorbea de un sfert de milion de participanți.

Citește continuarea…

ORA 19:15Mihail Neamțu, apostrofat în Piața Victoriei în timp ce strângea semnături pentru prezidențiale – VIDEO

Mihail Neamțu a fost apostrofat, sâmbătă, în Piața Victoriei, în timpul manifestației ce marchează un an de la protestele din 10 august 2018. Acesta strângea semnături pentru candidatura sa la prezidențialele din toamnă.

Citește continuarea…

ORA 19:00Un grup de protestatari a plecat în marș de la sediul MAI spre DIICOT, apoi spre Piața Victoriei

Câteva zeci de persoane aflate în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne din Capitală au plecat în marș, la momentul transmiterii știrii, către sediul DIICOT, urmând să ajungă tot în Piața Victoriei și să se alăture manifestanților de acolo.

Citește continuarea…

ORA 18:40Șase protestatari din Piața Victoriei au avut nevoie de îngrijri medicale,doi au fost duși la spital

Șase protestatri din Piața Victoriei au avut nevoie de îngrijri medicale, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Daniel Vasile, doi dintre aceștia fiind transportați la spital.

„Din păcate, s-au înregistrat și șase cazuri până în acest moment, șase persoane care, pe fondul unor afecțiuni cronice și pe fondul expunerii îndelungate la razele solare din zona Pieței, au suferit probleme medicale, cefalee în mod special, iar pentru două dintre cele șase, au fost chiar necesar transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Daniel Vasile.

Cele mai multe probleme medicale au avut loc pe fondul temperaturilor ridicate, de respectiv 34-35 de grade Celsius, înregistrate în Capitală, angajații ISU recomandându-le manifestanților să se hidrateze și să poarte haine deschise la culoare.

ORA 18:40Un cuțit a fost găsit asupra unui protestatar din Piața Victoriei, bărbatul fiind audiat la Poliție – FOTO

Un cuțit a fost găsit, sâmbătă, asupra unui protestatar din Piața Victoriei, bărbatul fiind audiat, la ora transmiterii știrii, la secția de poliție, a anunțat Georgian Enache, reprezentantul Jandarmeriei Române.

Citește continuarea…

ORA 18:30Jandarmii au împărțit în Piața Victoriei pliante cu sfaturi pentru protestatari – FOTO

Reprezentanții Jandarmeriei au împărțit, sâmbătă, în Piața Victoriei pliante protestatarilor, în care le recomandă să sancționeze orice încercare de deturnare a mesajului din partea altor manifestanți.

„Nu uita care este scopul protestului și sancționează orice încercare de confiscare a mesajului tău sau deturnare a acestuia din partea altor manifestanți”, este una dintre recomandările Jandarmeriei.

Citește continuarea…

ORA 18:00Forțele de ordine au verificat o mașină din Piața Victoriei – VIDEO

Polițiștii au verificat sâmbătă o mașină aflată în perimetrul Pieței Victoriei, potrivit martorilor din zonă, existând suspiciunea că în vehicul ar exista un dispozitiv exploziv anunțat la numărul unic de urgență 112.

Citește continuarea…

ORA 17:30Câteva zeci de persoane sunt în Piața Victoriei la mitingul Diasporei

Câteva zeci de persoane sunt, la ora transmiterii știrii, în Piața Victoriei la mitingul Diasporei. Poliția Locală împarte apă, temperaturile ajungând azi în București la 34 de grade Celsius.

Oamenii s-au strâns în fața Guvernnului, la mitingul ce are loc la un an de la protestul violent.

17.000 de sticle de apă sunt împărțite de către Poliția Locală.

Tommy Tomescu, dentist în Londra, cel care, prin Asociația „Diaspora pentru România” ” a cerut autorizaie pentru protest, a anunțat că așteaptă 250.000 de oameni la eveniment.

ORA 15:50Piața Victoriei, supraveghetă video de Poliția Locală: Gabriela Firea a fost în inspecție – FOTO

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a postat, sâmbătă, mai multe fotografii, pe contul său de Facebook, în care apare alături de viceprimarul Aurelian Bădulescu la Poliția Locală, acolo unde se monitorizează video, printre altele, și protestul din Piața Victoriei.

Citește continuarea…

ORA 15:39 Cine sunt organizatorii protestului din Piața Victoriei

„Diaspora pentru România”, cea care a cerut autorizație pentru mitingul din 10 august, este reprezentată de Tomy Tomescu, un dentist român stabilit în Londra. Anul trecut, aceeași asociație a cerut autorizație, dar s-a retras cu câteva zile înainte de mitingul violent din fața Guvernului.

Citește continuarea…

ORA 15:00 Au început restricțiile în fața Guvernului. Circulația pe Șoseaua Kiseleff a fost restricționată

Circulația pe Șoseaua Kiseleff este, la momentul transmiterii știrii, restricționată, în Capitală, până la intersecția cu Strada Arhitect Ion Mincu, din cauza protestului anunțat în Piața Victoriei, anunță reprezentanții Poliției Capitalei. La intrări vor fi instituite și filtre.

Circulația pe Șoseaua Kiseleff este, la momentul transmiterii știrii, restricționată, în Capitală, până la intersecția cu Strada Arhitect Ion Mincu, din cauza protestului anunțat în Piața Victoriei, anunță reprezentanții Poliției Capitalei. La intrări vor fi instituite și filtre.

Jandarmii au instalat deja în Piața Victoriei dispozitivele inițiale de delimitare a spațiului în care se va protesta.

„Aceste panouri de protecție, cum le spunem noi, au rolul de a limita pe cât posibil ca celelalte activități cotidiene care se desfășoară în acest nod rutier foarte important din Capitală să decurgă în mod firesc. În mod gradual, vor intra și efective de jandarmi, acele patrule de dialog pe care vi le menționam. În punctele principale de acces către Piața Victoriei vor fi instalte filtre, cu rolul de a monitoriza persoanele care intră, de a le verifica pe cele care au asupra lor bagaje voluminoase care au anumite recuzite deosebite. Rolul acestor filtre, să fiu foarte bine înțeles, este acela de a preveni pătrunderea în zona în care va avea loc adunarea publică, în zona în care se vor afla cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune în pericol siguranța cetățenilor”, a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române.

Forțele de ordine vor fi atenți în mod deosebit la persoanele care au asupra lor bagaje mari.

„Nu este o interdicție să vină persoanele cu aceste bagaje, însă este o recomandare de a nu face acest lucru. Știm cu toții, ținem cont de contextul internațional în care se desfășoară aceste adunări publice, trebuie să ne luăm toate măsurile astfel încât să prevenim introducerea în zona delimitată de obiecte cu potențial riscant la adresa integrității fizice a persoanelor. Începând cu ora 17.00, urmează să se desfășoare o altă adunare publică. Avem și în acea zonă și vor fi instituite dispozitive la fel cu rol preventiv cu rol de a asigura o transprență și o comunicare bună cu cei care participă. Nu au fost înregistrate până la această oră incidente, ne dorim nici să nu avem parte de ele, dar trebuie să ne luăm toate măsurile de precauție”, a completat Enache.

Circulația în fața Guvernului a fost deja restricționată.

„La ora 14.30 o să înceapă restricțiile de trafic. Vorbim despre restricționarea traficului pe Șoseaua Kiseleff, până la intersecția cu strada Arhitect Ion Mincu, se va circula în continuare pe Arhitect Ion Mincu. O să înceapă și resistematizarea circulației în zona Pieței Victoria. Se va circula pe dublu sens prin fața Guvernului, nu se va mai permite accesul decât în viraj dreapta pe strada Paris”, a spus Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

ORA 14:30 Un grup de protestatari care merg spre București au blocat un drum din Buzău. S-au format coloane de mașini

Un grup de protestatari care merg din Iași spre Capitală au blocat un drum național din Buzău, traversând în mod repetat, timp de câteva minute, o trecere de pietoni. În zonă s-au format coloane de mașini.

Citește continuarea…

ORA 14:26 Purtători de cuvânt ai Jandarmeriei și Poliției au făcut declarații pentru presă

ORA 13:29 Protestatarul Cristian Dide a fost amendat și a rămas și fără permisul de conducere pentru o lună

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat, sâmbătă, pentru lipsa documentelor și pentru că a staționat într-o zonă în care nu era permis acest lucru, respectiv în Piața Victoriei, și a rămas fără permisul de conducere pentru 30 de zile, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.

„A fost transmis un eveniment legat de o autoutilitară parcată în mod neregulamnetar în zona Pieței Victoria, aici unde urmează să se desfășoare o manifestație publică. Încă de dimineață, colegii de la Poliția Capitalei discută cu persoanele respective, așa cum vă spuneam, suntem deschiși dialogului, însă asta nu înlătură aplicarea și respectarea legii. Nu este altceva decât un incident, un eveniment forțat care să creeze în mod artificial o situație tensionată, să determine un oarecare răspuns din partea structurilor cu atribuții în aplicarea legii”, a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române.

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat contravențional de către polițiști și a rămas fără permisul de conducere.

„În această dimineață, conducătorul vehiculului respectiv a fost sancționat contravențional, în fază inițială pentru lipsa documentelor, dar și pentru faptul că a staționat într-o zonă care nu permite staționarea. Ulterior pentru că a refuzat să mute acest autovehicul a fost din nou sancționat contravențional și, de asemenea, i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Având în vedere că acest mobil a rămas în zona Pieței, au fost notificate autoritățile locale în vederea dispunerii ridicării acestuia, pentru a fi îndepărtat. Absolut orice persoană care va fi aici trebuie să fie în siguranță, iar un mobil în sine este un pericol pentru o persoană care se deplasează pe jos”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

ORA 12:15Iohannis, despre protest: Sper ca de data asta Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, referitor la protestul anunțat în Piața Victoriei, că se așteaptă ca de data asta Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță și să facă doar ceea ce trebuie să facă, adică să păstreze ordinea. Șeful statului a amintit de violențele de anul trecut.

ORA 11:20Scandal în Piața Victoriei. Protestatarul Cristian Dide s-a urcat pe o platformă și refuză să coboare

Organizatorul protestului de sâmbătă din Piața Victoriei, Tommy Tomescu, a avut un schimb de replici cu protestatarul Cristian Dide, care a adus în Piață o platformă, deși nu anunțase anterior acest lucru. Cristian Dide s-a urcat pe platforma respectivă și refuză să plece.În zonă au ajuns jandarmii.

Inițial, organizatorul protestului Tommy Tomescu a avut un schimb de replici cu un protestatar venit din străinătate și care era nemulțumit pentru că auzise că în Piață va fi și un concert, Tomescu precizând că vor fi intonate doar două imnuri la manifestație.

Citește continuarea…

ORA 09:30 „Suntem sătui de minciuni. Moldova se ridică”, mesajul cu care ieșenii au plecat spre protestul din București – VIDEO

Câteva zeci de mașini au plecat sâmbătă dimineață spre București pentru a participa la protestul din Piața Victoriei. Cei mai mulți dintre protestatari doresc construcția Autostrăzii A8 – Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

Pe traseu, alte zeci de mașini se vor alătura acestui marș.

Organizatorii au anunțat și că vor să încerce blocarea traficului pentru 10 sau 15 minunte, undeva pe drumul spre Capitală.

Citește continuarea…

Știrea inițială

Grupul Diaspora Pentru România a transmis că are 75 de revendicări la protestul de sâmbătă, din Piața Victoriei. Printre acestea, se numără:

– finalizarea anchetelor și judecarea violențelor din 10 august 2018, timpul revoluției și mineriadelor;
– implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari și a proporționalității acestora;
– mplementarea punctului 8 de la Timișoara într-o formă legală și actualizată;
– reinstituirea libertății de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităților;
– centrele Comunitare Românești din diaspora;
– modul de desfășurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale și discriminarea copiilor români din Austria;
– demararea anchetei privind actele false și infracțiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.

Manifestația a primit aprobare, de la Primăria Capitalei, pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane, de altfel organizatorul protestului de sâmbătă, Tommy Tomescu, declarând că se așteaptă la această cifră.

Tomescu mai spune că se vor institui filtre la intrările în Piață, ca să nu se intre cu obiecte contondente. „Ne așteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piața Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Va fi o zi călduroasă și îi rugăm pe toți românii prezenți în Piață să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate și toalete”, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului.

Protestul din Piața Victoriei este autorizat de la ora 17.00 la ora 22.15 și se vor institui filtre la toate intrările.

„Vom avea o toleranță zero față de orice fel de violență și față de orice situație de risc de violență. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra în perimetrul Pieței Victoria, dorind să oferim un grad maxim de siguranță pentru cei prezenți. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe”, a mai precizat Tomescu.

Pe de altă parte, Jandarmeria București a făcut un apel la cei care vor participa, sâmbătă, la protestul din Piața Victoriei, să se manifeste pașnic. Astfel, echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menținerea permanentă a legăturii cu organizatorii și participanții.

„Facem apel la toți participanții la aceste adunări publice să manifeste pașnic, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunțe forțele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Din rațiuni de siguranță, participanții la manifestații sunt rugați să nu dețină bagaje sau genți voluminoase și să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenția de a periclita buna desfășurare a evenimentelor”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Traficul în zona Guvernului va fi restricționat începând cu ora 14.30. Astfel,

– începând cu ora 14.30, în funcție de sosirea participanților, se va restricționa traficul rutier pe Șos. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, iar circulația va fi permisă pe Str. Arh. Ion Mincu;
– începând cu ora 14.30, circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe o bandă, respectiv două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor și Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, iar pe Str. Paris se va circula cu viraj dreapta către Statuia Aviatorilor, fără a fi permis accesul în Piața Victoriei, dinspre Str. Berzei și Bd. Ion Mihalache
– între orele 17.00 – 22.15, se va restricționa traficul rutier în Piața Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea Bd. Aviatorilor, Șos. Kiseleff, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești, Calea Victoriei, intersecția Bd. Lascăr Catargiu și Bd. Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de protecție în care traficul rutier și pietonal va fi restricționat, după cum urmează:

– pe Str. Paris, segmentul cuprins între Bd. Aviatorilor și Str. Duliu Zamfirescu;
– pe Str. Duliu Zamfirescu, segmentul cuprins între Str. Paris și Str. Louis Blanc;
– pe Str. Louis Blanc, segmentul cuprins între Str. Paris și Bd. Iancu de Hunedoara;
– breteaua Iancu de Hunedoara, de la intrarea în pasaj până la Piața Victoriei;
– trotuarul și banda I de circulație de pe Bd. Aviatorilor, sensul de mers dinspre Piața Romană către Statuia Aviatorilor, segmentul din fața Guvernului României.

Polițiștii recomandă ca rute alternative Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Șos. București-Ploiești și Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești.

Pentru că în Capitală se anunță temperaturi ridicate, primarul general Gabriela Firea a aprobat ca Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București să asigure 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) și 4.000 de l de apă potabilă manifestanților. De asemenea, Primăria Capitalei va pune la dispoziție și 100 de toalete ecologice, amplasate în zonă.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice