PSD: „Iohannis să își reamintească faptul că în spate nu are steagul PNL, ci steagul României”

PSD: „Iohannis să își reamintească faptul că în spate nu are steagul PNL, ci steagul României”
GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, Ovidiu Raețchi, Ion Bogdan Lefter și Dumitru Borțun, printre invitații ediției de luni, 14 decembrie, de la ora 11.30 / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 09/12/2020, 17:33
Actualizat: 06/04/2021, 15:18

„Președintele Klaus Iohannis să își reamintească faptul că în spate nu are steagul PNL, ci steagul României, să respecte regulile democrației, iar pentru asta să desemneze un premier din partea PSD”, spune liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis.

Alfred Simonis: „Solicităm imperativ președintelui să lase jocurile de culise care deja au dus România în situația dezastruoasă de astăzi”

„Solicităm imperativ președintelui să lase jocurile de culise care deja au dus România în situația dezastruoasă de astăzi și să respecte voința electoratului, să conștientizeze că este șeful unui stat aflat în criză profundă, că s-a încheiat campania electorală. Solicităm să își reamintească faptul că în spate nu are steagul PNL, ci steagul României, să respecte regulile democrației, iar pentru asta să desemneze un premier din partea PSD. Cu siguranță, doctorul Rafila își va putea construi o majoritate, fiindcă există parlamentari raționali în aproape fiecare partid reprezentat în viitorul Parlament”, transmite Alfred Simonis.

Liderul social-democrat mai spune că șeful statului și liderii partidelor care au pierdut alegerile sunt preocupați „doar de jocuri de culise pentru a confisca voturile românilor

„Nu știu dacă aceasta este propunerea președintelui, nu știu nici măcar dacă este propunerea PNL. Personal, am o părere bună despre domnul Ciucă, despre cariera militară a dânsului, însă totuși să nu uităm că nu suntem o țară bananieră, suntem o republică democratică, iar prin Europa n-am mai văzut militari în conducerea guvernelor. Militarii au treaba lor, sunt de respectat pentru asta, iar guvernele sunt conduse de oameni politici, de specialiști în alte domenii. Dar să ajungem și-acolo! Eu totuși repet că consider că prima propunere, prima opțiune a președintelui trebuie să fie domnul Rafila, propunerea PSD, având în vedere situația epidemiologică, criza sanitară în care se află România. Cred că un specialist în acest domeniu, măcar pentru o perioadă de timp, este cea mai indicată persoană pentru a coordona și campania de vaccinare, dar și toate măsurile care trebuie implementate în perioada următoare”, mai spune liderul deputaților PSD, întrebat ce părere are PSD despre propunerea Nicolae Ciucă.