PSD și motivele votului împotriva lui Boloș. Mînzatu: Ați ezitat în finanțarea Aeroportului Brașov

PSD și motivele votului împotriva lui Boloș. Mînzatu: Ați ezitat în finanțarea Aeroportului Brașov
Publicat: 29/10/2019, 13:09

„Domnule ministru avizat, permiteți-mi să vă felicit că ați coagulat o majoritate transpartinică, de data aceasta, dar ca om care m-am plasat în Opoziție, aș vrea să fac niște precizări. Aveți din partea Comisiei de Afaceri Europene de la Senat asigurările comunicării noastre permannete. Din partea grupului politic, vom face o Opoziție constructivă în care vă reamintim că există legea 373/ 2013 care va obligă să veniți în fața comisiilor nu doar atunci când ar fi cazul, după alegerea dumneavoastră, ci și așa cum precizează legea”,a spus Gabriela Crețu, marți, după ce Ioan Marcel Boloș a primit avizul faborabil în comisiile reunite pentru afaceri europene.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat a adăugat că Boloș nu a reușit să convingă din punct de vedere politic, în ciuda cunoștințellor tehnice pe care le deține.

„Dar din păcate, de data aceasta, în ciuda cunoștințelor tehnice pe care le-ați dovedit și sunt de acord, nu ați reușit să ne convingeți din punct de vedere politic, în primul rând domnul Orban ca premier desemnat, nu a reușit să facă acest lucru și din partea comisiei noastre ați avut și câteva voturi negative, dar sperăm în continuare că vom avea o colaborare excepțională”, a conchis Gabriela Crețu.

De asemene, actualul ministru al Fondurilor Europene Roxana Mînzatu și-a motivat, de asemenea, votul „împotrivă”, invocând ezitările ministrului nominalizat la portofoliul Fondurilor Europene de a susține finanțarea din fonduri europene a Aeroportului Brașov.

„Votul meu a fost împotrivă, domnule Boloș, dintr-un motiv principal și două secundare. Principalul motiv a fost ezitarea spre negarea posibilității de a finanța Aeroportul Brașov din fonduri europene. Eu îmi exprim în mandatul dumneavoastră pe care poate-l veți primi de ministru al Fondurilor Europene nu veți repeta comportamentul pe care l-ați avut ca secretar de stat în Ministerul Transporturilor pentru că ee vorba exact de acel timp pierdut pe care dumenavoastră îl invocați. Ați fi putut să o faceți în urmă cu câțiva ani, Aeroportul Brașov ar fi fost astăzi cu contract de finanțare semnat. Nu ați făcut-o, vă rog acum să continuați ce am început eu”, a afirmat deputatul PSD Roxana Mînzatu.

Un alt motiv invocat de Roxana Mînzatu a fost nivelul de generalitate și răspunsurile vagi la întrebările precise adresate ministrului propus.

„Ca șef de Agenție de Dezvoltare Regională, sunt convinsă că știți să dați exemple concrete de modificări la legea achizițiilor publice. Aveți situația drumurilor județene și puteați foarte bine să vă referiți la licitarea proiectelor tehnice, pentru că lucrați cu noi, cu Ministerul Fondurilor Europene și știu că majoritatea propunerilor pe care le-ați făcut, vin din munca noastră din ultimele luni, pentru că Ministerul Afacerilor Europene v-a ținut aproape pe toți șefii de ADR, în tot acest proces de simplificare pe care l-am început deja. Apreciez continuitatea, dar m-aș fi bucurat ca astăzi dacă tot ați preluat ideile la fel, să puteți da exemple concrete mai als că sunteți șef de ADR. Eu, dacă primiți acest mandat, vă asigur că vă voi sprijini, însă astăzi, pe mine, mai ales că aveți experiența pe care o invocați, nu m-ați convins. Aveam așteptări mult mai concrete, mult mai punctuale și mult mai mari”,a completat Mînzatu.

Ioan Marcel Boloș, propus ministru al Fondurilor Europene, a primit aviz favorabil, marți, în comisiile parlamentare reunite pentru afaceri europene. Votul a fost dat în urma audierii acestuia în forurile legislative, fiind 21 de voturi pentru, patru împotrivă și șase abțineri.

Marți și miercuri sunt audiați toți cei 16 miniștri cu portofoliu nominalizați în Cabinetul Orban în comisiile parlamentare, urmând ca votul pentru învestirea Guvernului să fie dat, lunea viitoare, într-un plen reunit care începe la ora 14.00.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații