RABLA 2013. Județele Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba – fruntașe la distribuirea tichetelor

RABLA 2013. Județele Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba - fruntașe la distribuirea tichetelor
Publicat: 22/06/2013, 23:03
Actualizat: 29/09/2018, 09:31

Colectorii din Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba au primit cele mai multe tichete în cadrul Programului „Rabla”, în timp ce cele mai puține vouchere au fost în Ialomița, Călărași și Vaslui, potrivit datelor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Administrația Fondului pentru Mediu a finalizat distribuirea celor 17.000 de tichete valorice alocate persoanelor fizice în cadrul Programului „Rabla” 2013.

Potrivit datelor centralizate, în București au fost distribuite colectorilor 1.040 de tichete.

Pe primele locuri însă în topul județelor unde au fost solicitate și repartizate cele mai multe tichete se află Vâlcea – 1.485, Gorj – 1.372, Sibiu – 1.299 și Alba – 1.244.

În schimb, în mai multe județe, colectorii figurează doar cu tichetele primite inițial (în prima etapă au fost distribuite un sfert din cele 17.000 de vouchere). Astfel, în Ialomița au fost repartizate doar 35 de tichete, în Călărași – 36, în Vaslui – 48, în Mehedinți – 62, în Harghita – 72, în Olt (unde a fost validat un singur colector cu un singur punct de lucru, la Slatina) – 74, în Neamț – 91, în Iași – 108, în Brașov – 130, iar în Prahova – 180.

Anul acesta, în cadrul Programului „Rabla”, în prima etapă, au fost distribuite 25 la sută din numărul total de tichete destinate persoanelor fizice, în funcție de numărul mașinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto județene, conform statisticilor realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Permiselor.

Consumarea tichetelor primite inițial a fost condiția obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare de către colectori, aceștia putând primi maxim 200 de noi tichete la fiecare cerere.

În perioada 19 – 21 iunie 2013, în funcție de cererile depuse de colectori și de deconturile făcute de aceștia, Administrația Fondului pentru Mediu a distribuit toate tichetele alocate persoanelor fizice și a publicat pe site-ul instituției (www.afm.ro) situația distribuirii tichetelor pe fiecare colector. Decizia a fost luată pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire a acestora, precizează AFM.

Administrația Fondului pentru Mediu mai precizează că sesiunea de depunere și validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituțiile publice care doresc să beneficieze de cele 3.000 de tichete care le sunt alocate prin Programul „Rabla” este deschisă în prezent. Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013.

În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-și achiziționeze un autovehicul și dețin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealerul auto acceptat în program, fără a depăși termenul de 20 noiembrie 2013.

Termenul de valabilitate a notei de înscriere pentru achiziționarea unui autovehicul nou de la un producător/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucrătoare de la emitere, fără a se depăși însă data de 20 noiembrie 2013.

Cei interesați pot consulta Ghidul de finanțare al Programului „Rabla” pentru mai multe detalii, precum și lista cu producătorii/ dealerii validați, pe site-ul AFM.

În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziționarea unui autovehicul nou, față de până la trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, față de 3.800 lei cât valora în 2012.

La prima de casare de 6.500 de lei se poate adăuga câte un eco-bonus în valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din următoarele caracteristici ale autovehicului nou achiziționat: se încadrează în norma de poluare Euro 6, generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.

Pentru achiziționarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet și, în funcție de caracteristicile mașnii, se poate beneficia de o reducere suplimentară de cel mult 1.000 de lei, rezultată din cumulul a două eco-bonusuri.

Prin Programul „Rabla” derulat anual din 2005 și până în prezent au fost casate 459.775 autoturisme uzate și au fost achiziționate 225.869 autoturisme noi.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Filmați când nu se așteptau: milionarii Cosmin Olăroiu și Gino Iorgulescu, întâlnire secretă cu...
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Ajutor FINANCIAR pentru aceşti români! Premierul tocmai a făcut anunţul
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Schimbare majoră în procedura de înmatriculare a mașinilor. Totul devine mai simplu
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Cât ține imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID? Rezultatele unui nou studiu efectuat în România
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Ce interdicții și măsuri se aplică dacă incidența cazurilor Covid 19 crește peste 3 la...
În TOMIS III, ca-n FILMELE de ACȚIUNE: HOȚI ALERGAȚI și PERSOANE LEȘINATE! Video
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
Anunț bombă despre PFIZER! E gata cu vaccinul! Lovitură imensă
Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...