RABLA 2013. Județele Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba – fruntașe la distribuirea tichetelor

RABLA 2013. Județele Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba - fruntașe la distribuirea tichetelor
Publicat: 22/06/2013, 23:03
Actualizat: 29/09/2018, 09:31

Colectorii din Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba au primit cele mai multe tichete în cadrul Programului „Rabla”, în timp ce cele mai puține vouchere au fost în Ialomița, Călărași și Vaslui, potrivit datelor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Administrația Fondului pentru Mediu a finalizat distribuirea celor 17.000 de tichete valorice alocate persoanelor fizice în cadrul Programului „Rabla” 2013.

Potrivit datelor centralizate, în București au fost distribuite colectorilor 1.040 de tichete.

Pe primele locuri însă în topul județelor unde au fost solicitate și repartizate cele mai multe tichete se află Vâlcea – 1.485, Gorj – 1.372, Sibiu – 1.299 și Alba – 1.244.

În schimb, în mai multe județe, colectorii figurează doar cu tichetele primite inițial (în prima etapă au fost distribuite un sfert din cele 17.000 de vouchere). Astfel, în Ialomița au fost repartizate doar 35 de tichete, în Călărași – 36, în Vaslui – 48, în Mehedinți – 62, în Harghita – 72, în Olt (unde a fost validat un singur colector cu un singur punct de lucru, la Slatina) – 74, în Neamț – 91, în Iași – 108, în Brașov – 130, iar în Prahova – 180.

Anul acesta, în cadrul Programului „Rabla”, în prima etapă, au fost distribuite 25 la sută din numărul total de tichete destinate persoanelor fizice, în funcție de numărul mașinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto județene, conform statisticilor realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Permiselor.

Consumarea tichetelor primite inițial a fost condiția obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare de către colectori, aceștia putând primi maxim 200 de noi tichete la fiecare cerere.

În perioada 19 – 21 iunie 2013, în funcție de cererile depuse de colectori și de deconturile făcute de aceștia, Administrația Fondului pentru Mediu a distribuit toate tichetele alocate persoanelor fizice și a publicat pe site-ul instituției (www.afm.ro) situația distribuirii tichetelor pe fiecare colector. Decizia a fost luată pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire a acestora, precizează AFM.

Administrația Fondului pentru Mediu mai precizează că sesiunea de depunere și validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituțiile publice care doresc să beneficieze de cele 3.000 de tichete care le sunt alocate prin Programul „Rabla” este deschisă în prezent. Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013.

În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-și achiziționeze un autovehicul și dețin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealerul auto acceptat în program, fără a depăși termenul de 20 noiembrie 2013.

Termenul de valabilitate a notei de înscriere pentru achiziționarea unui autovehicul nou de la un producător/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucrătoare de la emitere, fără a se depăși însă data de 20 noiembrie 2013.

Cei interesați pot consulta Ghidul de finanțare al Programului „Rabla” pentru mai multe detalii, precum și lista cu producătorii/ dealerii validați, pe site-ul AFM.

În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziționarea unui autovehicul nou, față de până la trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, față de 3.800 lei cât valora în 2012.

La prima de casare de 6.500 de lei se poate adăuga câte un eco-bonus în valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din următoarele caracteristici ale autovehicului nou achiziționat: se încadrează în norma de poluare Euro 6, generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.

Pentru achiziționarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet și, în funcție de caracteristicile mașnii, se poate beneficia de o reducere suplimentară de cel mult 1.000 de lei, rezultată din cumulul a două eco-bonusuri.

Prin Programul „Rabla” derulat anual din 2005 și până în prezent au fost casate 459.775 autoturisme uzate și au fost achiziționate 225.869 autoturisme noi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații