RABLA 2013. Județele Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba – fruntașe la distribuirea tichetelor

Redactor:
Laura Mitran
RABLA 2013. Județele Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba – fruntașe la distribuirea tichetelor
Colectorii din Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba au primit cele mai multe tichete în cadrul Programului "Rabla", în timp ce cele mai puține vouchere au fost în Ialomița, Călărași și Vaslui, potrivit datelor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Colectorii din Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba au primit cele mai multe tichete în cadrul Programului „Rabla”, în timp ce cele mai puține vouchere au fost în Ialomița, Călărași și Vaslui, potrivit datelor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Administrația Fondului pentru Mediu a finalizat distribuirea celor 17.000 de tichete valorice alocate persoanelor fizice în cadrul Programului „Rabla” 2013.

Potrivit datelor centralizate, în București au fost distribuite colectorilor 1.040 de tichete.

Pe primele locuri însă în topul județelor unde au fost solicitate și repartizate cele mai multe tichete se află Vâlcea – 1.485, Gorj – 1.372, Sibiu – 1.299 și Alba – 1.244.

În schimb, în mai multe județe, colectorii figurează doar cu tichetele primite inițial (în prima etapă au fost distribuite un sfert din cele 17.000 de vouchere). Astfel, în Ialomița au fost repartizate doar 35 de tichete, în Călărași – 36, în Vaslui – 48, în Mehedinți – 62, în Harghita – 72, în Olt (unde a fost validat un singur colector cu un singur punct de lucru, la Slatina) – 74, în Neamț – 91, în Iași – 108, în Brașov – 130, iar în Prahova – 180.

Anul acesta, în cadrul Programului „Rabla”, în prima etapă, au fost distribuite 25 la sută din numărul total de tichete destinate persoanelor fizice, în funcție de numărul mașinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto județene, conform statisticilor realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Permiselor.

Consumarea tichetelor primite inițial a fost condiția obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare de către colectori, aceștia putând primi maxim 200 de noi tichete la fiecare cerere.

În perioada 19 – 21 iunie 2013, în funcție de cererile depuse de colectori și de deconturile făcute de aceștia, Administrația Fondului pentru Mediu a distribuit toate tichetele alocate persoanelor fizice și a publicat pe site-ul instituției (www.afm.ro) situația distribuirii tichetelor pe fiecare colector. Decizia a fost luată pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire a acestora, precizează AFM.

Administrația Fondului pentru Mediu mai precizează că sesiunea de depunere și validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituțiile publice care doresc să beneficieze de cele 3.000 de tichete care le sunt alocate prin Programul „Rabla” este deschisă în prezent. Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013.

În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-și achiziționeze un autovehicul și dețin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealerul auto acceptat în program, fără a depăși termenul de 20 noiembrie 2013.

Termenul de valabilitate a notei de înscriere pentru achiziționarea unui autovehicul nou de la un producător/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucrătoare de la emitere, fără a se depăși însă data de 20 noiembrie 2013.

Cei interesați pot consulta Ghidul de finanțare al Programului „Rabla” pentru mai multe detalii, precum și lista cu producătorii/ dealerii validați, pe site-ul AFM.

În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziționarea unui autovehicul nou, față de până la trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, față de 3.800 lei cât valora în 2012.

La prima de casare de 6.500 de lei se poate adăuga câte un eco-bonus în valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din următoarele caracteristici ale autovehicului nou achiziționat: se încadrează în norma de poluare Euro 6, generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.

Pentru achiziționarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet și, în funcție de caracteristicile mașnii, se poate beneficia de o reducere suplimentară de cel mult 1.000 de lei, rezultată din cumulul a două eco-bonusuri.

Prin Programul „Rabla” derulat anual din 2005 și până în prezent au fost casate 459.775 autoturisme uzate și au fost achiziționate 225.869 autoturisme noi.

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
În sfârșit! Rafila a anunțat când vor fi autorizate în România vaccinurile pentru Covid-19. Este...
Cea mai bună rețetă de VIN FIERT – care e secretul acestei băuturi de iarnă
Ajun de Moș Nicolae 2020. Tradiția minunată care îți va aduce noroc! Nu uita să...
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Cum să prepari cel mai bun vin fiert? Rețeta celei mai iubite băuturi din sezonul...
Inchide