Radu Banciu: „România va avea cel mai mare număr de morți de Covid din UE!” / Când se va produce „explozia” de cazuri

Radu Banciu: „România va avea cel mai mare număr de morți de Covid din UE!” / Când se va produce „explozia” de cazuri
Publicat: 23/09/2020, 10:02

Radu Banciu a comentat declarația lui Alexandru Rafila, potrivit căreia România va fi nepregătită să administreze vaccinul anticoronavirus populației, atunci când va ajunge lotul negociat de Comisia Europeană. Profeția prezentatorului tv este sumbră și vizează o adevărată „explozie” a numărului cazurilor de Covid-19, în ton cu creșterea numărului de decese.

„Alexandru Rafila care deja ne-a pus în garda că-n perspectiva introducerii unui vaccin patentat până undeva la mijlocul anului viitor, România fiind membră a Uniunii europene a primit și ea niște saci cu vaccinuri.

Problema lui Rafila

Știti care este marea problemă a lui Rafila: omul se îndoiește că România ar avea capacitatea de a-și vaccina cetățenii întrucât noi nu avem nimic pregătit pentru asta. PSD-ul, care se ocupă de pensii nu a luat niciodată în calcul, dar nu că ar fi luat-o guvernele PNL”, a declarat Banciu în emisiunea sa de la B1TV.

„Lucrurile încep să se vadă, România are cei mai multi morți de COVID în momentul de față din Uniunea Europeană, raportat la perioada pe care o traversăm. Avem de 10 ori mai puțin morți decât Marea Britanie, îi depășim în maxim doi ani…

Atenție! De astăzi, în doi ani, România va avea cel mai mare număr de morți de COVID din Uniunea Europeană. Deocamdată, ne e teamă că deși deși vine vaccinul, în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței. România nu este pregătită să administreze vaccinul”, a mai spus Banciu.

Radu Banciu, după decizia autorităților de a deschide școlile: ”O debandadă fără precedent, scapă cine poate”

Decizia autorităților de a redeschide școlile rămâne un subiect fierbinte pe ”ordinea de zi”, iar realizatorul TV Radu Banciu este de părere că totul se poate transforma într-o debandadă ”fără precedent”.

Radu Banciu constată că se vorbește foarte mult despre școală și despre reluarea cursurilor, chiar dacă – din punctul său de vedere – școala românească ”nu mai are nicio valoare” în momentul de față. Situația este departe de a fi liniștitoare, ba chiar din contră, constată Radu Banciu, atâta vreme cât școlile nu sunt pregătite, din punct de vedere medical, iar riscul răspândirii infecției cu noul coronavirus va fi foarte mare. Nici profesorii ”nu știu ce să facă”, avertizează Radu Banciu, iar elevii rămân ”în expectativă”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase